Kinezi

Prve procjene Kineza za Srbiju - 29 dana za stabilizaciju situacije

BEOGRAD - Kineski stručnjaci procjenjuju da će Srbiji biti potrebno 29 dana da stabilizuje situaciju s virusom korona, ako se svi od danas počnu pridržavati svih mjera, izjavio je večeras ministar zdravlja Zlatibor Lončar.

Otkazani dolasci Kineza u NP "Una"

BIHAĆ - Zbog opasnosti od širenja virusa korona turističke agencije su otkazale dolaske turista iz Kine, ali i susjednih azijskih zemalja u Nacionalni park "Una" kod Bihaća, potvrdio je Amarildo Mulić, direktor pomenutog parka.

Kinezi testirani u Sarajevu nemaju virus korona

BANJALUKA, SARAJEVO - Zbog sumnje na virus korona tri pacijenta su smještena na Klinički centar Univerziteta u Sarajevu (KCUS), a rezultati testa na eventualnu zaraženost ovim virusom kako prenose federalni mediji bili su negativni.

Kinezi u Srbiji sušili meso na žicama za veš

U krugu paviljona gdje žive radnici iz Kine, mještani Bora juče su uslikali neobičan prizor. Na žicama za veš bilo je pokačeno - meso!

Mercedesov projekat sa Kinezima vrijedan 780 miliona dolara

Auto kompanije Mercedes i Džili dogovorili su saradnju i zajedno će izbaciti seriju Smart električnih vozila, a čitav projekat vrijedan je 780 miliona dolara.

Jedan dio tijela otkriva kakav ste ljubavnik

Narodna vjerovanja odavno su predmet rasprave. Dok pojedinci ne dovode u pitanje njihovu istinitost, drugi su uvjereni kako su sve to samo "bapske priče" koje ne bi trebalo da shvatate previše ozbiljno.

Kinezi zbog slanine uzgajaju svinje velike kao bijeli medvjedi

Kinezi obožavaju slaninu. Ljubav prema ovoj namirnici i svinjskom mesu je tolika da su stočari počeli da uzgajaju džinovske svinje kako bi uspjeli da opskrbe tržište.

Kinezi na neretvanskom derbiju: "Hong Kong is not China"

Ono što je u Italiji Roma - Lacio, u Njemačkoj Borusija Dortmund - Šalke, a u Argentini River - Boka, u neretvanskoj dolini je Neretvanac - Neretva. Tamo je to derbi svih derbija, vječno rivalstvo i neretvanski "El klasiko.

Kineze privlače aerodrom i energetika

TREBINJE - Gradnja aerodroma na starom lokalitetu regije Zupci i ulaganja u energetski sektor i dalje su glavna interesovanja za investiranje Kineza u grad Trebinje i cijelu hercegovačku regiju, o čemu je razgovarano i prilikom susreta ambasadora Kine u BiH Ji Pinga sa gradonačelnikom Trebinja Mirkom Ćurićem.

Kinezi žele srušiti cijenu lansiranja satelita u svemir

Kinezi žele srušiti cijenu lansiranja satelita u svemir, i to pomoću raketa koje je moguće koristiti nekoliko puta.

Najčitanije