Kinezi

FBiH dala garanciju: Kinezi će finansirati Blok 7

SARAJEVO - Dom naroda Parlamenta FBiH potvrdio je da će Federacija BiH biti garant za kredit kod Izvozno-uvozne banke Kine od oko 614 miliona evra, koji je namijenjen gradnji Bloka 7 Termoelektrane Tuzla.

Fušeng: Povećanje proizvodnje i bezbjednosti u RTB "Bor"

BEOGRAD - Predsjednik kineske kompanije "Ziđin", koja je većinski vlasnik RTB "Bor", Lan Fušeng naglasio je danas da će, uz povećenje proizvodnje, fokus rada u budućnosti biti i na zaštiti bezbjednosti proizvodnje kao i očuvanju životne sredine.

Za kineske turiste u BiH i posebna linija za pomoć

SARAJEVO, BANJALUKA - Za kineske turiste, koji u budućnosti kroz grupna putovanja posjete BiH, biće uspostavljene posebne telefonske linije za pomoć i savjete u hitnim situacijama.

Kinezi "pustoše" prodavnice dm-a u Njemačkoj

Drogerijske proizvode iz Njemačke traže kineski kupci, zbog čega su police u njemačkim dm ograncima često potpuno prazne. Ali dm bi rado čuo kako su njihovi proizvodi tako dobro primljeni.

Stiže prvi leteći auto

Prvi svjetski leteći automobil biće dostupan za narudžbe idućeg mjeseca. Kineska kompanija "Terrafugia" priprema se za lansiranje vozila pod nazivom Transition, koje se za samo minut može pretvoriti iz automobila u avion.

Kinezi se povlače iz kapitalnog projekta u BiH

SARAJEVO - Kineski konzorcijum definitivno će se povući nakon septembra iz kapitalnog projekta gradnje Bloka 7 Termoelektrane Tuzla.

Kinez osumnjičen da je pretukao dječaka u Doboju

DOBOJ - Policiji je sinoć u 18.45 prijavljeno da muškarac tuče dijete u ulici Kralja Aleksandra u Doboju, a policija je na terenu potvrdila navode prijave i identifikovala učesnike i to L.N. Y. (38) i J.H. (39) oboje iz Kine i dva maloljetna lica iz Doboja, potvrđeno je za "Nezavisne".

Kinezi preuzimaju RTB Bor

BEOGRAD - Kineska kompanija "Zijin Mining Group" koja je izabrana za strateškog partnera Rudarsko-topioničarskog basena "Bor" uložiće 1,26 milijardi dolara u RTB, rekao ministar rudarstva i energetike Aleksandar Antić.

"Folklorna magija" očarala i Kineze

BANJALUKA - "Folklorna magija" Dječijeg pozorišta RS, predstava bez riječi koja publiku ostavlja bez daha, izvedena je devet puta na pozorišnim scenama pokrajine Guangdong u južnom dijelu Narodne Republike Kine.

Kinezi u fabriku guma ulažu 870,4 miliona evra

ZRENJANIN - U Zrenjaninu će uskoro početi izgradnja fabrike automobilskih guma kineske kompanije "Šandong linglong" u koju će biti uloženo 870,4 miliona evra.

Najčitanije