Kinezi

Kinezi u Srbiji sušili meso na žicama za veš

U krugu paviljona gdje žive radnici iz Kine, mještani Bora juče su uslikali neobičan prizor. Na žicama za veš bilo je pokačeno - meso!

Mercedesov projekat sa Kinezima vrijedan 780 miliona dolara

Auto kompanije Mercedes i Džili dogovorili su saradnju i zajedno će izbaciti seriju Smart električnih vozila, a čitav projekat vrijedan je 780 miliona dolara.

Jedan dio tijela otkriva kakav ste ljubavnik

Narodna vjerovanja odavno su predmet rasprave. Dok pojedinci ne dovode u pitanje njihovu istinitost, drugi su uvjereni kako su sve to samo "bapske priče" koje ne bi trebalo da shvatate previše ozbiljno.

Kinezi zbog slanine uzgajaju svinje velike kao bijeli medvjedi

Kinezi obožavaju slaninu. Ljubav prema ovoj namirnici i svinjskom mesu je tolika da su stočari počeli da uzgajaju džinovske svinje kako bi uspjeli da opskrbe tržište.

Kinezi na neretvanskom derbiju: "Hong Kong is not China"

Ono što je u Italiji Roma - Lacio, u Njemačkoj Borusija Dortmund - Šalke, a u Argentini River - Boka, u neretvanskoj dolini je Neretvanac - Neretva. Tamo je to derbi svih derbija, vječno rivalstvo i neretvanski "El klasiko.

Kineze privlače aerodrom i energetika

TREBINJE - Gradnja aerodroma na starom lokalitetu regije Zupci i ulaganja u energetski sektor i dalje su glavna interesovanja za investiranje Kineza u grad Trebinje i cijelu hercegovačku regiju, o čemu je razgovarano i prilikom susreta ambasadora Kine u BiH Ji Pinga sa gradonačelnikom Trebinja Mirkom Ćurićem.

Kinezi žele srušiti cijenu lansiranja satelita u svemir

Kinezi žele srušiti cijenu lansiranja satelita u svemir, i to pomoću raketa koje je moguće koristiti nekoliko puta.

Kinezi zainteresovani za brzu prugu Beograd-Budimpešta

BEOGRAD - Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Srbije Zorana Mihajlović razgovarala je sa potpredsjednikom kineske kompanije CRRC Lou Ćiljengom o mogućnostima saradnje u željezničkom saobraćaju, odnosno na projektu izgradnje brze pruge od Beograda do Budimpešte.

Bezvizni režim privukao duplo više Kineza

SARAJEVO - Više nego duplo turista iz Kine posjetilo je Bosnu i Hercegovinu za prvih pet mjeseci ove godine u odnosu na isti period prošle, pokazuju podaci Agencije za statistiku BiH.

Akcija u Rusiji: Uhapšeni Kinezi, prevarili 1.500.000 ljudi

MOSKAV - Ruska policija privela je na zahtjev Pekinga dvoje kineskih državljana na aerodromu Habarovsk zbog optužbi za pronevjeru 1,9 milijardi u okviru piramidalne prevare, rekla je ruska portparolka Ministarstva unutrašnjih poslova Irina Volk za TASS.

Najčitanije