Kinezi

Kinezi se povlače iz kapitalnog projekta u BiH

SARAJEVO - Kineski konzorcijum definitivno će se povući nakon septembra iz kapitalnog projekta gradnje Bloka 7 Termoelektrane Tuzla.

Kinez osumnjičen da je pretukao dječaka u Doboju

DOBOJ - Policiji je sinoć u 18.45 prijavljeno da muškarac tuče dijete u ulici Kralja Aleksandra u Doboju, a policija je na terenu potvrdila navode prijave i identifikovala učesnike i to L.N. Y. (38) i J.H. (39) oboje iz Kine i dva maloljetna lica iz Doboja, potvrđeno je za "Nezavisne".

Kinezi preuzimaju RTB Bor

BEOGRAD - Kineska kompanija "Zijin Mining Group" koja je izabrana za strateškog partnera Rudarsko-topioničarskog basena "Bor" uložiće 1,26 milijardi dolara u RTB, rekao ministar rudarstva i energetike Aleksandar Antić.

"Folklorna magija" očarala i Kineze

BANJALUKA - "Folklorna magija" Dječijeg pozorišta RS, predstava bez riječi koja publiku ostavlja bez daha, izvedena je devet puta na pozorišnim scenama pokrajine Guangdong u južnom dijelu Narodne Republike Kine.

Kinezi u fabriku guma ulažu 870,4 miliona evra

ZRENJANIN - U Zrenjaninu će uskoro početi izgradnja fabrike automobilskih guma kineske kompanije "Šandong linglong" u koju će biti uloženo 870,4 miliona evra.

Šarović: Kinezi jako zainteresovani za hercegovački kamen

LJUBINJE - Ministar spoljne trgovine i ekonomskih odnosa Mirko Šarović, tokom današnje posjete opštinama Berkovići i Ljubinje, obišao je i proizvodne pogone kompanije "Kremnice“, specijalizovane za obradu prirodnog kamena.

Kinezi i Nijemci bi da grade bolnicu u Doboju

DOBOJ - Ako ne bude žalbenog postupka nakon otvaranja pristiglih ponuda i izbora najboljeg ponuđača, kamen temeljac za izgradnju nove bolnice u Doboju mogao bi da bude položen krajem ovog mjeseca ili početkom septembra, nadaju se u Ministarstvu zdravlja i socijalne zaštite RS i Upravi bolnice "Sveti apostol Luka".

Evropa ima problem sa ponašanjem Britanaca, Rusija sa Kinezima

Kineski turisti koji su posjetili rusku luku u Vladivostoku optuženi su da su krali šljunak sa plaže, i to vrlo vrijedan budući da je formiran od tone stakla.

BMW-ov električni SUV sklapaće Kinezi

Bavarski proizvođač potvrdio je spekulacije da će se električni model iX3 za sva svjetska tržišta izrađivati u Kini.

Kinezi stiču status na osnovu mobilne aplikacije

U jednoj epizodi poznate serije "Black Mirror" ljudi ocjenjuju jedni druge putem mobilne aplikacije i to u svakoj društvenoj interakciji.

Najčitanije