Kinezi

Za kineske turiste u BiH i posebna linija za pomoć

SARAJEVO, BANJALUKA - Za kineske turiste, koji u budućnosti kroz grupna putovanja posjete BiH, biće uspostavljene posebne telefonske linije za pomoć i savjete u hitnim situacijama.

Kinezi "pustoše" prodavnice dm-a u Njemačkoj

Drogerijske proizvode iz Njemačke traže kineski kupci, zbog čega su police u njemačkim dm ograncima često potpuno prazne. Ali dm bi rado čuo kako su njihovi proizvodi tako dobro primljeni.

Stiže prvi leteći auto

Prvi svjetski leteći automobil biće dostupan za narudžbe idućeg mjeseca. Kineska kompanija "Terrafugia" priprema se za lansiranje vozila pod nazivom Transition, koje se za samo minut može pretvoriti iz automobila u avion.

Kinezi se povlače iz kapitalnog projekta u BiH

SARAJEVO - Kineski konzorcijum definitivno će se povući nakon septembra iz kapitalnog projekta gradnje Bloka 7 Termoelektrane Tuzla.

Kinez osumnjičen da je pretukao dječaka u Doboju

DOBOJ - Policiji je sinoć u 18.45 prijavljeno da muškarac tuče dijete u ulici Kralja Aleksandra u Doboju, a policija je na terenu potvrdila navode prijave i identifikovala učesnike i to L.N. Y. (38) i J.H. (39) oboje iz Kine i dva maloljetna lica iz Doboja, potvrđeno je za "Nezavisne".

Kinezi preuzimaju RTB Bor

BEOGRAD - Kineska kompanija "Zijin Mining Group" koja je izabrana za strateškog partnera Rudarsko-topioničarskog basena "Bor" uložiće 1,26 milijardi dolara u RTB, rekao ministar rudarstva i energetike Aleksandar Antić.

"Folklorna magija" očarala i Kineze

BANJALUKA - "Folklorna magija" Dječijeg pozorišta RS, predstava bez riječi koja publiku ostavlja bez daha, izvedena je devet puta na pozorišnim scenama pokrajine Guangdong u južnom dijelu Narodne Republike Kine.

Kinezi u fabriku guma ulažu 870,4 miliona evra

ZRENJANIN - U Zrenjaninu će uskoro početi izgradnja fabrike automobilskih guma kineske kompanije "Šandong linglong" u koju će biti uloženo 870,4 miliona evra.

Šarović: Kinezi jako zainteresovani za hercegovački kamen

LJUBINJE - Ministar spoljne trgovine i ekonomskih odnosa Mirko Šarović, tokom današnje posjete opštinama Berkovići i Ljubinje, obišao je i proizvodne pogone kompanije "Kremnice“, specijalizovane za obradu prirodnog kamena.

Kinezi i Nijemci bi da grade bolnicu u Doboju

DOBOJ - Ako ne bude žalbenog postupka nakon otvaranja pristiglih ponuda i izbora najboljeg ponuđača, kamen temeljac za izgradnju nove bolnice u Doboju mogao bi da bude položen krajem ovog mjeseca ili početkom septembra, nadaju se u Ministarstvu zdravlja i socijalne zaštite RS i Upravi bolnice "Sveti apostol Luka".

Najčitanije