Kinoteka

U Jugoslovenskoj kinoteci otvorena izložba "Naš muzej filma"

​BEOGRAD - U Jugoslovenskoj kinoteci u Beogradu večeras je, povodom 70 godina od osnivanja ove ugledne ustanove kulture i jednog od najstarijih filmskih arhiva u svijetu, svečano otvorena stalna izložba pod nazivom "Naš muzej filma".

"Naš muzej filma" najambiciozniji projekat Jugoslovenske kinoteke

​Nakon što je protekla godina bila u znaku značajnog jubileja – 70 godina postojanja Kinoteke, razvoj srpske kinematografije i podsjećanje na domaće stvaraoce, biće u fokusu i u narednom periodu. Uskoro će biti otvorena nova stalna postavka "Naš muzej filma".

Svečana sala Jugoslovenske kinoteke zvaće se "Makavejev"

Svečana sala Jugoslovenske kinoteke zvaće se "Makavejev" po slavnom reditelju Dušanu Makavejevu koji je danas preminuo u Beogradu, potvrdio je Tanjugu Jugoslav Pantelić direktor Jugoslovenske kinoteke.

Otkriven spomenik Karlu Maldenu ispred Jugoslovenske kinoteke

Ispred Jugoslovenske kinoteke u Beogradu danas je otkriven spomenik čuvenom američkom glumcu srpskog porijekla Karlu Maldenu, koji je rođen kao Mladen Sekulović.

Srbin koji je bio legenda Holivuda, pričao srpski i pominjao prezime

Spomenik slavnom američkom glumcu srpskog porijekla Karlu Maldenu biće otkriven 20. novembra ispred Jugoslovenske kinoteke u kojoj se od 2016. nalazi njegov legat.

Mirjana Karanović: Nisam mislila da ću postati glumica

Mirjani Karanović i Bogdanu Dikliću danas je uručen Zlatni pečat Jugoslovenske kinoteke.

Mirjani Karanović i Bogdanu Dikliću Zlatni pečat Kinoteke

Glumcima Mirijani Karanović i Bogdanu Dikliću biće uručen Zlatni pečat Jugoslovenske kinoteke 6. juna u prostorijama te institucije kulture, najavio je njen direktor Jugoslav Pantelić na konferenciji za medije.

Biseri iz fonda Kinoteke na YouTube-u

Materijali iz arhive Jugoslovenske kinoteke od 3. aprila biće dostupni najvećem svjetskom pretraživaču, kanalu YouTube, saopštili su danas iz ove institucije.

Digitalna restauracija 10 srpskih kultnih filmova

Deset ostvarenja, srpskih filmskih klasika ,biće digitalno restaurirano i prikazano u narednih godinu dana u okviru projekta "Vip Kinoteka", najavili su na konferenciji za novinare direktor Jugoslovenske kinoteke Jugoslav Pantelić i generalni direktor kompanije Vip mobile Dejan Turk.

Ani Belen uručen "Zlatni pečat" u Jugoslovenskoj kinoteci

BEOGRAD - Divi španske kinematografije Ani Belen uručeno je priznanje "Zlatni pečat" u Jugoslovenskoj kinoteci.

Najčitanije