Kinoteka

Filmoteka Kinoteke RS posvećena čuvenim glumačkim parovima

Septembarska "Filmoteka", koju Kinoteka Republike Srpske organizuje od sutra do četvrtka, 24. septembra na Palama, biće u znaku kultnih glumačkih parova Voren Biti i Fej Danavej, Pol Njumen i Robert Redford, te Suzan Sarandon i Đina Dejvis.

U čast Dana pobjede nad fašizmom u Kinoteci filmovi Sime Brdara

U čast Dana pobjede nad fašizmom Kinoteka Republike Srpske u Palama sutra će prikazati filmove scenariste, režisera i književnika Sime Brdara.

Filmoteka u Palama posvećena legendarnim glumicama zlatnog doba Holivuda

Junska filmoteka, koju Kinoteka Republike Srpske organizuje od 23. do 25. juna u Palama, biće posvećena legendarnim glumicama zlatnog doba Holivuda - Merilin Monro, Bet Dejvis, Džoan Kraford i Ketrin Hepbern, koje su ključne uloge ostvarile u filmovima koji su ušli u istoriju svjetske kinematografije.

U Jugoslovenskoj kinoteci otvorena izložba "Naš muzej filma"

​BEOGRAD - U Jugoslovenskoj kinoteci u Beogradu večeras je, povodom 70 godina od osnivanja ove ugledne ustanove kulture i jednog od najstarijih filmskih arhiva u svijetu, svečano otvorena stalna izložba pod nazivom "Naš muzej filma".

"Naš muzej filma" najambiciozniji projekat Jugoslovenske kinoteke

​Nakon što je protekla godina bila u znaku značajnog jubileja – 70 godina postojanja Kinoteke, razvoj srpske kinematografije i podsjećanje na domaće stvaraoce, biće u fokusu i u narednom periodu. Uskoro će biti otvorena nova stalna postavka "Naš muzej filma".

Svečana sala Jugoslovenske kinoteke zvaće se "Makavejev"

Svečana sala Jugoslovenske kinoteke zvaće se "Makavejev" po slavnom reditelju Dušanu Makavejevu koji je danas preminuo u Beogradu, potvrdio je Tanjugu Jugoslav Pantelić direktor Jugoslovenske kinoteke.

Otkriven spomenik Karlu Maldenu ispred Jugoslovenske kinoteke

Ispred Jugoslovenske kinoteke u Beogradu danas je otkriven spomenik čuvenom američkom glumcu srpskog porijekla Karlu Maldenu, koji je rođen kao Mladen Sekulović.

Srbin koji je bio legenda Holivuda, pričao srpski i pominjao prezime

Spomenik slavnom američkom glumcu srpskog porijekla Karlu Maldenu biće otkriven 20. novembra ispred Jugoslovenske kinoteke u kojoj se od 2016. nalazi njegov legat.

Mirjana Karanović: Nisam mislila da ću postati glumica

Mirjani Karanović i Bogdanu Dikliću danas je uručen Zlatni pečat Jugoslovenske kinoteke.

Mirjani Karanović i Bogdanu Dikliću Zlatni pečat Kinoteke

Glumcima Mirijani Karanović i Bogdanu Dikliću biće uručen Zlatni pečat Jugoslovenske kinoteke 6. juna u prostorijama te institucije kulture, najavio je njen direktor Jugoslav Pantelić na konferenciji za medije.

Najčitanije