Kip slobode

Kip slobode nije žena, već ima muški lik?

​Kip slobode, punim imenom "Liberty enlightening the World" (Sloboda prosvjetljuje svijet), američki je spomenik na ušću rijeke Hadson u Njujorku, a kao kip je jedan od najpopularnijih simbola na svijetu. Uprkos tome što je jedno od najposjećenijih mjesta na svijetu i prava meka za turiste, skriva tajne koje malo ko zna.

Njujork otvara novi muzej Kipa slobode

U Njujorku će u četvrtak biti otvoren novi muzej u čast Kipa slobode, a prvog dana će posjetiocima ponuditi besplatan obilazak.

Orginalna baklja Kipa slobode biće izložena u muzeju

Originalna baklja Kipa slobode u Njujorku, koja je na 100-godišnjicu podizanja 1985. godine, u okviru restauracije zamijenjena pozlaćenom replikom, i od tada se nalazi na postolju kipa, prebačena je u muzej.

Žena se popela na Kip slobode u znak protesta

NJUJORK - Poslije četvoročasnovnog ubjeđivanja, njujorška policija je udaljila ženu koja se iz protesta popela na Kip slobode na državni praznik Dan nazavisnosti.

Zanimljivosti o osam najpoznatijih turističkih atrakcija

Poznate turističke destinacije oduševljavaju putnike širom svijeta, te svake godine privlače ogroman broj turista. Iako se prije putovanja turisti dobro raspitaju o svim znamenitostima koje mogu posjetiti u određenom gradu ili državi, ipak postoje određene specifičnosti kod svake atrakcije koje lokalni vodiči zaborave da napomenu prilikom obilazaka.

Najčitanije