Kipar

Pet plaža koje treba da posjetite na Kipru

Kipar je još jedna u nizu zemalja koje su ukinule kovid restrikcije i uslove ulaska u zemlju, pa ako želite da uživate u netaknutim plažama, drevnim istorijskim mjestima i hrani koja može da parira bilo kom dijelu svijeta, uputite se na Kipar.

Posljednja mediteranska zemlja koja je ublažila mjere

Kipar se priprema da uoči uskršnjih praznika ukine sva kovid ograničenja, uključujući i nošenje maski na otvorenom i potrebu da se pokaže sertifikat o vakcinaciji ili preležanoj koroni za ulazak u muzeje i prodavnice. Pravila ulaska će biti olakšane za nevakcinisane posjetioce.

Otkriven novi soj virusa korona?

​NIKOZIJA - Profesor bioloških nauka na Univerzitetu Kipra otkrio je novi soj virusa kroona koji se sastoji od kombinacije delta i omikron soja i koji je nazvao "deltakron", prenijeli su danas američki mediji.

Hrvati rutinirali Kiprane, Nijemci "iz dvojke u keca"

Fudbalska reprezentacija Hrvatske napravila je veliki korak ka Mondijalu pobjedom nad Kiprom u gostima rezultatom 2:0 (1:0).

Srpska haubica "Nora" na vojnoj vježbi kiparske vojske

Srpska haubica "Nora" postala je dio kiparske vojske, a prvi put je juče učestvovala na vježbi u toj ostrvskoj zemlji.

Stanković zadovoljan urađenim na Kipru, jedan igrač "obrnuo igricu"

Trener fudbalera Crvene zvezde Dejan Stanković izjavio je danas da je zadovoljan svim urađenim na prvom dijelu priprema na Kipru.

Erdoan: Vrijeme je za razgovore o formiranju dvije države na Kipri

ANKARA - Turski predsjednik Redžep Tajip Erdoan izjavio je danas da je vrijeme za diskusiju o realističnom prijedlogu za formiranje dvije države na Kipru i da parametri za trenutne razgovore nisu održivi.

Skandal s pasošima doveo do prve ostavke na Kipru

NIKOZIJA - Predsjednik kiparskog parlamenta Demetris Siluris podnio je danas ostavku nakon skandala s prodajom pasoša stranim investitorima, koji je osramotio vlasti u državi članici EU, javlja Rojters.

Kipar ukida "zlatni pasoš" za bogate strane investitore

NIKOZIJA - Kipar je danas ukinuo unosni program davanja državljanstva bogatim stranim investitorima, poslije optužbi da su jedan visoki zvaničnik Vlade i bivši poslanik bili umiješani u pokušaj da zaobiđu striktna pravila i izdaju pasoš imaginarnom investitoru za koga se smatra da je imao kriminalni dosije.

Turski brod napustio područje blizu Kipra

ISTANBUL - Turski brod za podvodna bušenja "Javuz" napustio je područje u kojem je djelovao jugozapadno od Kipra i stigao do turske obale, pokazuju podaci kompanije za monitoring brodskog saobraćaja "Refinitiv eikon".

Turska produžila operacije istraživačkog broda Javuz kod obala Kipra

Turska je danas saopštila da je produžila operacije svog istraživačkog broda Javuz u spornim vodama kod obala Kipra do 12. oktobra.

"Spor Turske i Kipra odlaže sankcije Evropske unije Bjelorusiji"

Evropska unija odložiće uvođenje sankcija Bjelorusiji zbog spora Kipra i Turske oko energetskih resursa u istočnom Sredozemlju, saopštilo je četvoro neimenovanih diplomata EU.

Počele zajedničke vojne vježbe Turske i Sjevernog Kipra

ANKARA - Vojska Turske započela je danas zajedničke vojne vježbe sa vojskom Sjevernog Kipra, saopštio je turski potpredsjednik Fuat Oktaj.

Grčka ratifikovala sporazum s Egiptom o pomorskim granicama

ATINA - Grčki parlament ratifikovao je danas sporazum o pomorskim granicama između Grčke i Egipta, u trenutku povećanih tenzija s Turskom zbog spora u vezi s energetskim resursima u istočnom Mediteranu.

DW: Koliko su legitimne pretenzije Turske u Sredozemlju

BON - Rastu napetosti između Turske i Grčke, prije svega zbog spornog korišćenja morskih područja oko grčkih ostrva uz tursko kopno, piše njemački Dojče vele i pita se da li je najava Ankare da će eksploatisati naftu uz obale Krita u skladu s međunarodnim pravom.

Najčitanije