Kirjakos Micotakis

Tramp razgovarao s Micotakisom, pozvao na dijalog o istočnom Sredozemlju

VAŠINGTON - Američki predsjednik Donald Tramp obavio je telefonski razgovor s grčkim premijerom Kirjakosom Micotakisom, a tom prilikom je pozvao na dijalog Turske i Grčke u kontekstu napetosti na istočnom Sredozemlju.

Micotakis: Grčka, više nego ikad, mora da se pridržava mjera

ATINA - Grčka, sada više nego ikad, mora da se pridržava mjera uvedenih s ciljem suzbijanja širenja virusa korona, rekao je danas grčki premijer Kirjakos Micotakis.

Tom Henks i Rita Vilson zvanično postali državljani Grčke

Američki glumački par Tom Henks i Rita Vilson zvanično su postali državljani Grčke, saopštio je na svom Instagram nalogu grčki premijer Kirjakos Micotakis.

Micotakis: Izbor Sakelaropulu simbolizuje prelazak u novu eru

ATINA - Izbor Katerine Sakelaropulu za prvu ženu predsjednicu Grčke velikom većinom glasova simbolizuje prelazak u novu eru, rekao je grčki premijer Kirjakos Micotakis neposredno nakon današnjeg glasanja u parlamentu.

Vučić i Micotakis potpisali Deklaraciju o strateškom partnerstvu

ATINA - Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić i premijer Grčke Kirjakos Micotakis danas su u Atini potpisali Deklaraciju o uspostavljanju strateškog partnerstva dvije zemlje.

"Grčki trojanski Tramp"

ATINA, ZAGREB - Dok je Cipras kao premijer skretao Sirizu prema centru, ND Micotakisa skretala je udesno u skladu s talasom populizma koji je preplavio zapadne zemlje.

Micotakis: Narod nam je dao snažan mandat da promijenimo Grčku

ATINA - Grčki narod nam je dao snažan mandat da promijenimo Grčku i mi ćemo to poštovati u potpunosti, izjavio je danas Kirjakos Micotakis nakon što je položio zakletvu kao novi premijer.

Micotakis položio zakletvu za premijera

ATIN - Lider partije Nova demokratija Kirjakos Micotakis položio je danas zakletvu za novog premijera Grčke nakon jučerašnje pobjede na prijevremenim parlamentarnim izborima.

Pobjeda Nove demokratije žestok udarac za Ciprasa

ATINA - Lider opozicione konzervativne Nove demokratije Kirjakos Micotakis sa lakoćom je odnio pobjedu na parlamentarnim izborima u Grčkoj i tako zadao žestok udarac ljevičarskom premijeru Aleksisu Ciprasu, poslije četiri burne godine na toj funkciji, koje je obilježila borba zemlje sa finansijskom krizom, komentariše američka agencija AP.

Najčitanije