Kivi

Kivi, vitaminsko čudo koje pomaže u borbi protiv virusa

Kivi je supervoće puno ljekovitih svojstava koje se smatra vitaminskim čudom zbog raznolikosti vitamina i minerala koje sadrži.

Kivi, voće zdravlja koje sadrži mnogo vitamina

Kivi zovu i biljkom vječne mladosti i zdravlja jer sadrži mnogo vitamina, minerala i drugih stvari koje blagotvorno djeluju na ljudski organizam.

Namirnice koje čiste organizam od nikotina

Kada ostavite cigarete treba vremena da vam se organizam očisti od godina pušačkog života.

Maska i krema od kivija za zaštitu kože

Hladni dani “prijete” da naruše izgled kože vašeg lica, jer je ono prvo na udaru vjetra i kiše. Da biste ga zaštitili, napravite masku u kućnoj radinosti. Stručnjaci preporučuju da osnovni sastojak bude kivi, jer sadrži vitamin C koji igra ključnu ulogu u sintezi kolagena, a on je zaslužan za elastičnost kože.

Kivi, voće zdravlja i ljepote

Okrugla voćka tanke smeđe kore - kivi, smatra se jednom od najpopularnijih namirnica, a bogata je hranjivim tvarima i vitaminima.

Kivi podmlađuje kožu

Da li ste znali da je vitamin C ključni sastojak u sintezi kolagena, vezivnog tkiva prisutnog u cijelom tijelu koje ima važnu ulogu u očuvanju mladalačkog izgleda?

Zašto trebate jesti kivi?

Kivi je kinesko nacionalno voće. Tamo kivi zovu Yang Tao, odakle su ga misionari početkom 20-og vijeka prenijeli na Novi Zeland, a zatim se proširio cijelim svijetom. Na Novom Zelandu je kivi dobio ime po istoimenoj ptici.

Jelena Njegić-Bešić uzgaja u egzotičnom vrtu kivi i japanske jabuke

SANSKI MOST - Na svome imanju u sanskom naselju Jezernice Jelena Njegić-Bešić (73) uzgaja brojne kulture, među kojima se posebno ističe vinova loza i neke voćke koje su veoma rijetke u ovom podneblju.

Kivi rodio kao grožđe

SANSKI MOST - U dvorištu Omera Hadžića, u centru Sanskog Mosta, već punih deset godina raste stablo kivija, a vlasnik kaže da je ove godine rodilo kao nikad dosad te da očekuje rekordan urod od preko 200 kilograma.

Banane, kivi i jogurt za miran san

Svakodnevno smo okruženi informacijama o tome kako ne treba da jedemo prije spavanja te koje namirnice najviše ugrožavaju naš miran san.

Najčitanije