Kivi

Zašto je dobro da u zeleni čaj dodate kivi

Napravite vitaminski miks koji će bustovati vaš imunitet do maksimuma.

Zašto je dobro jesti kivi

Kivi se počeo gajiti na Novom Zelandu prije pedeset godina, prije dvadeset u Francuskoj, a nakon toga u Italiji i Grčkoj. Ukoliko želite da obezbjedite dobro zdravlje i jak imunitet kivi je pravi izbor.

Zašto je kivi dobar za naše zdravlje

Kivi je voće koje je posebno zbog svog specifičnog izgleda, boje i ukusa. Ova voćka je svoj naziv dobila po istoimenoj ptici koja naseljava Okeaniju, a pored toga što je ukusan, kivi je i veoma zdrav.

Kako da junetina bude savršeno mekana

Ako želite da vam se komad junetine koji ste ispekli topi u ustima, isprobajte trik s voćem. Ova caka djeluje gotovo čarobno na meso, koje postaje izuzetno mekano.

Kivi napitak jača imunitet, reguliše probavu i povoljno utiče na srce

Da li ste znali da sok od kivija blagotvorno deluje na cijeli organizam? Samo jedna čaša ovog napitka će organizmu pružiti veliku količinu kalijuma i vlakana.

Jača imunitet, ublažava stres, koliko kivija dnevno treba da pojedemo?

Kivi ima mnogo blagodati za organizam.

Kivi, vitaminsko čudo koje pomaže u borbi protiv virusa

Kivi je supervoće puno ljekovitih svojstava koje se smatra vitaminskim čudom zbog raznolikosti vitamina i minerala koje sadrži.

Kivi, voće zdravlja koje sadrži mnogo vitamina

Kivi zovu i biljkom vječne mladosti i zdravlja jer sadrži mnogo vitamina, minerala i drugih stvari koje blagotvorno djeluju na ljudski organizam.

Namirnice koje čiste organizam od nikotina

Kada ostavite cigarete treba vremena da vam se organizam očisti od godina pušačkog života.

Maska i krema od kivija za zaštitu kože

Hladni dani “prijete” da naruše izgled kože vašeg lica, jer je ono prvo na udaru vjetra i kiše. Da biste ga zaštitili, napravite masku u kućnoj radinosti. Stručnjaci preporučuju da osnovni sastojak bude kivi, jer sadrži vitamin C koji igra ključnu ulogu u sintezi kolagena, a on je zaslužan za elastičnost kože.

Kivi, voće zdravlja i ljepote

Okrugla voćka tanke smeđe kore - kivi, smatra se jednom od najpopularnijih namirnica, a bogata je hranjivim tvarima i vitaminima.

Kivi podmlađuje kožu

Da li ste znali da je vitamin C ključni sastojak u sintezi kolagena, vezivnog tkiva prisutnog u cijelom tijelu koje ima važnu ulogu u očuvanju mladalačkog izgleda?

Zašto trebate jesti kivi?

Kivi je kinesko nacionalno voće. Tamo kivi zovu Yang Tao, odakle su ga misionari početkom 20-og vijeka prenijeli na Novi Zeland, a zatim se proširio cijelim svijetom. Na Novom Zelandu je kivi dobio ime po istoimenoj ptici.

Jelena Njegić-Bešić uzgaja u egzotičnom vrtu kivi i japanske jabuke

SANSKI MOST - Na svome imanju u sanskom naselju Jezernice Jelena Njegić-Bešić (73) uzgaja brojne kulture, među kojima se posebno ističe vinova loza i neke voćke koje su veoma rijetke u ovom podneblju.

Kivi rodio kao grožđe

SANSKI MOST - U dvorištu Omera Hadžića, u centru Sanskog Mosta, već punih deset godina raste stablo kivija, a vlasnik kaže da je ove godine rodilo kao nikad dosad te da očekuje rekordan urod od preko 200 kilograma.

Najčitanije