Kivi

Zašto je kivi dobar za naše zdravlje

Kivi je voće koje je posebno zbog svog specifičnog izgleda, boje i ukusa. Ova voćka je svoj naziv dobila po istoimenoj ptici koja naseljava Okeaniju, a pored toga što je ukusan, kivi je i veoma zdrav.

Kako da junetina bude savršeno mekana

Ako želite da vam se komad junetine koji ste ispekli topi u ustima, isprobajte trik s voćem. Ova caka djeluje gotovo čarobno na meso, koje postaje izuzetno mekano.

Kivi napitak jača imunitet, reguliše probavu i povoljno utiče na srce

Da li ste znali da sok od kivija blagotvorno deluje na cijeli organizam? Samo jedna čaša ovog napitka će organizmu pružiti veliku količinu kalijuma i vlakana.

Jača imunitet, ublažava stres, koliko kivija dnevno treba da pojedemo?

Kivi ima mnogo blagodati za organizam.

Kivi, vitaminsko čudo koje pomaže u borbi protiv virusa

Kivi je supervoće puno ljekovitih svojstava koje se smatra vitaminskim čudom zbog raznolikosti vitamina i minerala koje sadrži.

Kivi, voće zdravlja koje sadrži mnogo vitamina

Kivi zovu i biljkom vječne mladosti i zdravlja jer sadrži mnogo vitamina, minerala i drugih stvari koje blagotvorno djeluju na ljudski organizam.

Namirnice koje čiste organizam od nikotina

Kada ostavite cigarete treba vremena da vam se organizam očisti od godina pušačkog života.

Maska i krema od kivija za zaštitu kože

Hladni dani “prijete” da naruše izgled kože vašeg lica, jer je ono prvo na udaru vjetra i kiše. Da biste ga zaštitili, napravite masku u kućnoj radinosti. Stručnjaci preporučuju da osnovni sastojak bude kivi, jer sadrži vitamin C koji igra ključnu ulogu u sintezi kolagena, a on je zaslužan za elastičnost kože.

Kivi, voće zdravlja i ljepote

Okrugla voćka tanke smeđe kore - kivi, smatra se jednom od najpopularnijih namirnica, a bogata je hranjivim tvarima i vitaminima.

Kivi podmlađuje kožu

Da li ste znali da je vitamin C ključni sastojak u sintezi kolagena, vezivnog tkiva prisutnog u cijelom tijelu koje ima važnu ulogu u očuvanju mladalačkog izgleda?

Najčitanije