Kjara

"Denis" bi mogao da napravi veću štetu od "Kjare"

KOPENHAGEN - Desetak puteva i nekoliko prelaza u Norveškoj zatvoreno je danas zbog jakih vjetrova i obilne kiše, jugozapadni danski grad Kolding i njegova okolina su poplavljeni, dok su vjetrovi i jake kiše nastavile da se šire Evropom.

Oluja "Kjara" koštaće britansko osiguranje 241 milion evra

Štetu koju je za sobom ostavila oluja "Kjara" koja je početkom februara pogodila Veliku Britaniju, koštaće osiguravajuće kuće oko 200 miliona funti, piše Gardijan.

Oluja pokosila Evropu: Žrtve, nestašice struje, vjetar 200 km/h

Najmanje osam osoba je poginulo u naletu oluje praćene obilnim padavinama i vjetrom orkanske jačine koja je pogodila sjeverne dijelove Evrope, a na udaru se našla i Korzika, gdje je vjetar dostizao brzinu i od 200 kilometara na čas.

Ciklon otkazo nekoliko letova u Budimpešti

BUDIMPEŠTA - Nekoliko letova sa presjedanjem u Budimpešti otkazano je danas zbog olujnog nevremena u Evropi, saopšteno je iz Međunarodnog aerodroma "Ferenc List".

Oluja "Kjara" će zaobići Balkansko poluostrvo

BEOGRAD - Oluja "Kjara", koja je pogodila veći dio sjeverne i zapadne Evrope, donoseći udare vjetra i do 140 kilometara na čas i u kojoj je stradalo najmanje pet osoba, zaobići će čitav Balkan, naveo je meteorolog RHMZ Srbije Slobodan Sovilj.

Oluja se igrala avionima kao da su od papira

Oluja "Kjara", koju prate snažni vjetrovi i pljuskovi, pogodila je Ujedinjeno Kraljevstvo i paralizovala taj region. Mnogi letovi su otkazani, a došlo je i do prekida i kašnjenja u željezničkom i pomorskom saobraćaju.

Najčitanije