Kladanj

Uhapšena jedna osoba, pretresi na 12 lokacija

KLADANJ, TUZLA- Policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) danas su u operativnoj akciji „Bratilo“ uhapsili jednu osobu u Kladnju te izvršili pretres na 12 lokacija na području ove opštine.

Krov nad glavom za 11 srpskih povratničkih porodica u Kladnju

BANJALUKA - Vršilac dužnosti direktora Republičkog sekretarijata za raseljena lica i migracije Marko Aćić danas je u federalnoj opštini Kladanj uručio srpskim povratnicima ključeve 11 novoizgrađenih individualnih stambenih objekata, čija je vrijednost 533.483 KM sa PDV-om, saopšteno je iz ovog sekretarijata.

Kritično u TK, u Kladnju proglašeno stanje prirodne nesreće

TUZLA - Zbog poplava na području Tuzlanskog kantona obustavljen je saobraćaj na magistralnim putevima Tuzla – Sarajevo i Tuzla – Orašje. U opasnosti je i magistralna putna komunikacija Tuzla – Doboj i ukoliko dođe do njenog plavljenja i zatvaranja iz Tuzle će se moći putovati samo u pravcima Bijeljine i Zvornika.

Tri osobe povrijeđene u sudaru kamiona i automobila

TUZLA - Tri osobe su povrijeđene u saobraćajnoj nezgodi na pravcu Kladanj - Živinice, u mjestu Stupari, rekla je Srni portparol Uprave policije Ministarstva unutrašnjih poslova Tuzlanskog kantona Amra Kapidžić.

Pet povrijeđenih u sudaru tri vozila

KLADANJ - Pet osoba povrijeđeno je u saobraćajnoj nezgodi koja se dogodila na dijelu magistralnog puta Kladanj-Stupari u mjestu Brlošci, potvrđeno je u Operativnom centru Ministarstva unutrašnjih poslova Tuzlanskog kantona (MUPTK).

Muškarac povrijeđen u sudaru dva kamiona

KLADANJ - Jedna osoba je povrijeđena u saobraćajnoj nezgodi koja se oko 19.50 dogodila na magistralnom putu M-18 Olovo-Kladanj, u mjestu Kovačići.

Normalizovan saobraćaj na putu Kladanj-Olovo

SARAJEVO - Nakon čišćenja kolovoza, normalizovano je saobraćanje na magistralnom putu M-18 Kladanj-Olovo u mjestu Krševi, saopšteno je iz BIHAMK-a.

Obustavljen saobraćaj na putu Kladanj-Olovo zbog lavine

KLADANJ - Saobraćaj na magistralnom putu Kladanj-Olovo, u mjestu Krševi, obustavljen je zbog snježne lavine, saopšteno je Bosanskohercegovačkog auto-moto kluba /BiHAMK/.

Stanje u Kladnju se normalizuje, selo Vukovsko i dalje blokirano

SARAJEVO - U federalnim opštinama Pale i Kladanj još je na snazi stanje prirodne nesreće koje je uvedeno 10. januara zbog problema uzrokovanih obilnim snježnim padavinama, a do sela Vukovsko u opštini Kupres i dalje je nemoguće doći, izjavila je Srni portparol Federalne uprave Civilne zaštite Majda Kovač.

U opštinama Kladanj i Pale-Prači na snazi Stanje prirodne nesreće

PALE - Na području opština Kladanj i Pale-Prača u Federaciji BiH i dalje je na snazi Stanje prirodne nesreće proglašeno zbog velikih snježnih padavina.

Najčitanije