Klaonica

Još jedna klaonica na udaru korone, 225 radnika u karantinu

BRISEL - Najmanje 50 zaposlenih u klaonici Vestvles u Stadenu na sjeverozapadu Belgije zaraženo je virusom korona, saopštile su danas gradske vlasti.

Sezonci na njemačkim imanjima: Nikad više, osmoro u sobi, kradu nas

Nekoliko klaonica i poljoprivrednih imanja u Njemačkoj su u posljednje vrijeme postali žarišta širenja korona-virusa. Razlog su loši uslovi u kojima rade i stanuju njihovi radnici. Politika najavljuje oštrije kontrole.

Cijene svinjetine naglo pale zbog zaraze u velikoj klaonici

Cijene svinjetine u Njemačkoj naglo su pale nakon zatvaranja klaonice Tenis (Toennies), jer se među njenim radnicima proširila zaraza virusom korona, pa su poljoprivrednici prisiljeni da prodaju životinje po niskim cijenama.

Njemačka prvi put uvodi karantin za cijeli region

BERLIN - Vlasti Sjeverne Rajne-Vestfalije odlučile su da u jednom okrugu te njemačke savezne države ponovo budu uvedene mjere izolacije, pošto se virus korona pojavio u jednom pogonu za pakovanje mesa.

Radnici njemačke klaonice, žarišta korone, "pobjegli" na Balkan

BERLIN - Brojni zaposleni njemačkog mesnog koncerna "Tenis", u kojem je korona virusom zaraženo više od 1.000 ljudi, "pobjegli" su na Balkan, tvrde njemački mediji.

U njemačkoj klaonici zaraženo 1.029 radnika

BERLIN - U nemačkom koncernu "Tenis" broj zaposlenih zaraženih virusom korona porastao je na 1.029, zbog čega se šef giganta mesne industrije, Klemens Tenis, našao na meti kritike, uz zahtjeve za ostavkom.

U karantin mora 7.000 ljudi

Njemačka ima dva nova velika žarišta korone: jednu klaonicu i jedan kompleks zgrada u Berlinu. U oba slučaja radi se o siromašnim ljudima koji žive i rade na veoma skučenom prostoru.

U potjeri za odbjeglim bikom hrvatska policija i lovci

Iz klaonice u hrvatskom primorskom gradu Kaštel Stari pobjegao je bik, a u potjeru su krenuli naoružani policajci, lovci i dežurni iz veterinarske službe.

Bik pobjegao iz klaonice u Hrvatskoj

U popodnevnim satima u Kaštel Starom iz klaonioce je pobjegao bik.

Krava "šutnula" radnika u glavu u klaonici

Policija u zapadnoj Njemačkoj saopštila je danas da je jedan radnik zadobio ozbiljne povrede, nakon što ga je mrtva krava "šutnula" u glavu.

Najčitanije