Klavir

Sve o skrivenom talentu Kejt Midlton

Vojvotkinja od Kembridža u prošlosti je pokazala svoje teniske sposobnosti, vještine u crtanju i fotografsko znanje, ali je sve oduševila u božićnom televizijskom specijalu "Together at Christmas" i svojim, skrivenim talentom - sviranjem klavira.

Kejt Midlton bila pratnja na klaviru Tomu Vokeru, poslušajte

Vojvotkinja od Kembridžea, Kejte Midlton (39) nekada je imala strah od javnih nastupa, a sada nastupa na božićnom televizijskom specijalu "Together at Christmas" pred velikim brojem ljudi.

Smiljanićeva i Blagojević oduševili sonatama u Banskom dvoru

BANJALUKA - Koncert violinistkinje Milane Smiljanić i pijaniste Dinka Blagojevića održan je u Koncertnoj dvorani Banskog dvora u Banjaluci, a publika koja je prisustvovala koncertu mogla je uživati u najpoznatijim sonatama za violinu i klavir - kompozicijama Johana Sebastijana Baha, Volfganga Amadeusa Mocarta i drugih kompozitora.

Student dva fakulteta na sudu zbog klavira, prijavio ga komšija

Protiv Vladimira Aćimovića (18), studenta treće godine na Fakultetu umjetnosti u Beogradu, kao i Univerziteta za muziku i izvođačke umetnosti u Gracu vodi se postupak pred Prekršajnim sudom u Nišu, jer ga je komšija prijavio zbog sviranja klavira.

Vasilu Hadžimanovu nagrada za najboljeg džez pijanistu

Muzičar Vasil Hadžimanov dobitnik je nagrade za najboljeg džez pijanistu na električnom klaviru, koja mu je dododijeljena na 41. Annual Jazz Station Awards.

Šta gosti najviše kradu u hotelima s četiri i pet zvjezdica?

MINHEN - Većina hotelskih gostiju smatra sapune, kesice šampone, olovke, kape za tuširanje... suvenirima koje imaju pravo da spakuje u svoj kofer pri povratku kući, ali ima i onih koji iz hotela odnose televizore, klavire, dušeke, pa čak i preparirane životinje.

Zajedničko sviranje klavira za Ginisa

NOVI SAD - U Novom Sadu su 23 učenika i profesora novosadske muzičke škole "Isidor Bajić" pokušali da obore Ginisov rekord zajednički svirajući na jednom klaviru kompoziciju "Zora", koju je komponovao bivši učenik te škole Ivan Marković.

Mladi bh. pijanisti Ginisovi rekorderi

SARAJEVO - Kad se male ruke slože, sve se može, a upravo to je još jednom dokazano danas kada je dvadeset učenika osnovnih i srednjih muzičkih škola iz Sarajeva i Istočnog Sarajeva u gradskoj Vijećnici u Sarajevu oborilo Ginisov rekord u najmnogoljudnijem sviranju klavira.

Pogledajte kako izgleda zvuk klavira

Šanon Novak, umjetnik koji dolazi sa Novog Zelanda, predstavio nam je 12 klavirskih nota naslikanih na platnu.

Djevojčica bez ruku oduševila svijet nastupom na klavijaturi

Nastup Lorelaj Mosnegutu oduševio je publiku i sudije u rumunskom šou-programu "Supertalenat“.

Najčitanije