Klima

Kako naučnici znaju kolika je bila temperatura prije 800.000 godina?

Prethodna godina bila je među najtoplijm godinama otkad se vrše mjerenja.

Kako da sami očistite klimu u autu?

Zime su blaže, a vrijeme kad ćemo početi uključivati klima-uređaje u automobilima počinje sve ranije i traje sve duže.

Evropska komisija usvojila prijedlog zakona o klimatskoj neutralnosti

BRISEL - Evropska komisija usvojila je prijedlog evropskog "zakona o klimi" kako bi cilj eliminisanja emisije gasova u EU do 2050. godine bio zakonom obavezujući, saopštila je evropski komesar Elisa Fereira, koja je zadužena za podršku siromašnijim dijelovima Unije.

Bumbarima prijeti izumiranje zbog klimatskog haosa

Bumbari, jedni od najvažnijih oprašivača u prirodi, trenutno su ugroženi, jer njihov broj drastično pada.

Otisak klimatskih promjena sada je vidljiv u svakom danu na našoj planeti

Početkom ove godine istraživači sa Instituta za klimatske i atmosferske nauke, ETH univerziteta u Cirihu, objavili su rad u časopisu Nature Climate Change u kome tvrde da se klimatske promjene mogu uočiti u svakodnevnim vremenskim uslovima na našoj planeti.

Tajne Crvene planete: Misterija Marsovog polarnog leda i atmosfere

Istraživači sa Kalifornijskog tehnološkog instituta, Univerziteta u Koloradu i NASA laboratorije za mlazni pogon u Kaliforniji razvili su novi model koji se bavi vezom između Marsove atmosfere i ledenih ležišta, prenosi Fiz.org.

Blokiran set propisa EU o "zelenim" finansijskim proizvodima

Države Evropske unije odbacile su danas sporazum o setu pravila kojima se utvrđuje koji finansijski proizvodi mogu nositi naziv "zeleni" i "održivi", javlja Rojters pozivajući se na izjavu neimenovanog zvaničnika EU.

WMO: Protekla decenija bila gotovo sigurno najtoplija

Protekla decenija je gotovo sigurno bila najtoplija, upozorili su danas meteorolozi, ističući mračnu sliku nestalog morskog leda, razornih toplotnih talasa i invazivnih mora u izvještaju koji je objavljen na samitu o klimi u Španiji.

Zašto treba uključiti klimu u autu tokom jeseni i zime?

Ključna uloga klima uređaja je u smanjivanju vlage u kabini vozila, a time i razvoja gljivica i bakterija u tom prostoru.

Klimatske promjene ugrožavaju život u okeanima

Savjet EU naglasio je danas u usvojenim zaključcima da klimatske promjene predstavljaju direktnu i globalnu prijetnju životu u okeanima i morima.

Najčitanije