Klima

Koliko klima uređaj uzima snage motoru automobila?

Klima uređaj u automobilu je veliki potrošač energije, odnosno angažuje veliku snagu motora, prvenstveno na pokretanje kompresora, što se smatra negativnim radom.

Tramp: Ja sam iskren borac za zaštitu okoline

VAŠINGTON - Američki predsjednik predstavio se kao iskren borac za zaštitu okoline, ali je rekao da ne može da kaže da li su ljudske aktivnosti uzrok klimatskih promjena.

Naučnici: Sahara bi mogla ponovo postati plodna

Grupa meteorologa iz SAD, Kine i Italije provela je analizu klime pustinje Sahare, a rezultati su pokazali da bi ta regija ponovo mogla postati plodna, objavljeno je u listu Science.

Uz pomoć klime neka vam cijela kuća miriše

Kako bi prostor u kom boravite i tokom ljetnjih mjeseci bio ispunjen mirisom i bez mirisnih svijeća ili aparatića koji se uključuju u struju, možete iskoristiti klima-uređaj.

Istraživanje: Promjena klime utiče i na broj samoubistava

LONDON - Promjena klime utiče i na broj samoubistava, pokazala je obimna nova studija naučnika kalifonijskog Univerziteta Stenford.

Izbjegavajte ove greške kako bi klima brže rashladila automobil

Pakleni ljetni dani sa vanjskom temperaturom od 35 stepeni unutrašnjost automobila mogu zagrijati na više od 60 čime se osjetno povećava rizik od dehidracije, a dobro je poznato kako je dehidrirani vozač jednako opasan kao i pijani vozač.

Rashladite se bez klime

Ljeto još nije počelo, a vrelina se opasno uvukla u domove.

BiH pogodile 23 prirodne katastrofe za tri decenije

BANJALUKA - U BiH su se od 1990. godine do danas desile 23 prirodne katastrofe, istakla je danas Srebrenka Golić, ministar za prostorno uređenje, građevinarstvo i ekologiju RS, na Međunarodnoj naučnoj konferenciji o adaptacijama na klimatske promjene u istočnoj Evropi, koja se održava na Prirodno-matematičkom fakultetu u Banjaluci.

Golić: Region očekuju velike suše i poplave - Hercegovina najugroženija

TREBINJE - Ministar za prostorno uređenje, građevinarstvo i ekologiju Republike Srpske Srebrenka Golić upozorila je danas u Trebinju da će region u godinama koje dolaze trpjeti značajne posljedice klimatskih promjena - ogromne suše i poplave, napominjući da je Hercegovina regija koja je označena crvenom zonom i jedna je od najugroženijih.

Dramatično upozorenje naučnika: Amerika će biti potopljena

ATLANTIK SITI - Najnoviji izvještaj agencije američke vlade otkriva da se poplave zbog visoke plime širom SAD događaju dvaput češće neko prije samo 30 godina.

Najčitanije