Klima

Na Aljasci proljeće umjesto zime

DŽUNO - Stanovnici Aljaske, najsjevernije savezne države SAD, "peku" se na temperaturi koja je za petnaestak stepeni Celzijusovih veća od normalne u ovom periodu.

"Brinu" zbog klime, a u Davos dolaze sa 1.500 letjelica

Sir David Atenboro pozvao je svjetske lidere u Davosu da preduzmu hitne akcije u vezi sa klimatskim promjenama, ali izgleda da ga niko nije poslušao.

Istorija klima uređaja: Ko je prvi uveo hlađenje?

Danas ne možemo i ne želimo ni zamisliti život bez klima uređaja u automobilu, samo najjeftiniji osnovni modeli nižih klasa i poneki opsesivno olakšani sportak dolaze bez njega.

Poštovanje sporazuma o klimi može godišnje spasiti milion života

Ako bude poštovan Pariski sporazum o klimi, svake godine do 2050. biće spaseno po milion ljudi, tvrdi Svjetska zdravstvena organzacija (SZO).

UN samit o klimi: Presudni trenutak za reakciju čovječanstva

KATOVICE - Predstavnici oko 200 zemalja svijeta okupili su se danas u poljskom gradu Katovice na najvažnijem višednevnom sastanku u organizaciji Ujedinjenih nacija o globalnom otopljenju nakon sporazuma iz Pariza 2015. godine kojim su se obavezali na sprečavanje klimatskih promjena.

Koliko klima uređaj uzima snage motoru automobila?

Klima uređaj u automobilu je veliki potrošač energije, odnosno angažuje veliku snagu motora, prvenstveno na pokretanje kompresora, što se smatra negativnim radom.

Tramp: Ja sam iskren borac za zaštitu okoline

VAŠINGTON - Američki predsjednik predstavio se kao iskren borac za zaštitu okoline, ali je rekao da ne može da kaže da li su ljudske aktivnosti uzrok klimatskih promjena.

Naučnici: Sahara bi mogla ponovo postati plodna

Grupa meteorologa iz SAD, Kine i Italije provela je analizu klime pustinje Sahare, a rezultati su pokazali da bi ta regija ponovo mogla postati plodna, objavljeno je u listu Science.

Uz pomoć klime neka vam cijela kuća miriše

Kako bi prostor u kom boravite i tokom ljetnjih mjeseci bio ispunjen mirisom i bez mirisnih svijeća ili aparatića koji se uključuju u struju, možete iskoristiti klima-uređaj.

Istraživanje: Promjena klime utiče i na broj samoubistava

LONDON - Promjena klime utiče i na broj samoubistava, pokazala je obimna nova studija naučnika kalifonijskog Univerziteta Stenford.

Najčitanije