Klima

Naučnici zapanjeni prizorima na Aljasci

Morski led duž sjeverne Aljaske nestao je mnogo ranije nego što je to uobičajeno ovog proljeća, što je uznemirilo stanovnike obale koji se hrane divljim životinjama i ribom.

Prednosti i nedostaci prenosnih klima uređaja

Ne znate koju vrstu klima uređaja izabrati ? Ugradbene klima uređaje ili prenosne? Svrha im je jednaka, međutim između ovih električnih klima postoje i razlike.

Rashladite kuću i bez klime

Ukoliko u stanu nemate klima-uređaj ili ste jednostavno od onih ljudi koji ga ne vole, primijenite neki od načina na koje ste se ranije rashlađivali. Tako ćete obradovati sebe i smanjenjem računa za struju.

Živa u termometru podigla prodaju klima

BANJALUKA - Kako posljednjih nekoliko dana živa u termometru polako skače, skočila je i prodaja klima-uređaja u prodavnicama tehnike u Republici Srpskoj.

Hitno rješavati probleme u vezi s klimom

Rješavanje problema u vezi s klimatskim promjenama ne smije se više odgađati, poručeno je u petak sa protesta u Tuzli koji je organizovao Omladinski pokret "Revolt".

Pripazite na klimu, neispravna troši znatno više goriva

S lijepim proljećnim danima i prvim visokim temperaturama vjerovatno ste u automobilu požurili da upalite klimu, ali pri tome možda uvidjeli da unutrašnjost niti miriši baš ugodno, niti se vazduh dovoljno hladi.

Na Aljasci proljeće umjesto zime

DŽUNO - Stanovnici Aljaske, najsjevernije savezne države SAD, "peku" se na temperaturi koja je za petnaestak stepeni Celzijusovih veća od normalne u ovom periodu.

"Brinu" zbog klime, a u Davos dolaze sa 1.500 letjelica

Sir David Atenboro pozvao je svjetske lidere u Davosu da preduzmu hitne akcije u vezi sa klimatskim promjenama, ali izgleda da ga niko nije poslušao.

Istorija klima uređaja: Ko je prvi uveo hlađenje?

Danas ne možemo i ne želimo ni zamisliti život bez klima uređaja u automobilu, samo najjeftiniji osnovni modeli nižih klasa i poneki opsesivno olakšani sportak dolaze bez njega.

Poštovanje sporazuma o klimi može godišnje spasiti milion života

Ako bude poštovan Pariski sporazum o klimi, svake godine do 2050. biće spaseno po milion ljudi, tvrdi Svjetska zdravstvena organzacija (SZO).

Najčitanije