Klima

Istorija klima uređaja: Ko je prvi uveo hlađenje?

Danas ne možemo i ne želimo ni zamisliti život bez klima uređaja u automobilu, samo najjeftiniji osnovni modeli nižih klasa i poneki opsesivno olakšani sportak dolaze bez njega.

Poštovanje sporazuma o klimi može godišnje spasiti milion života

Ako bude poštovan Pariski sporazum o klimi, svake godine do 2050. biće spaseno po milion ljudi, tvrdi Svjetska zdravstvena organzacija (SZO).

UN samit o klimi: Presudni trenutak za reakciju čovječanstva

KATOVICE - Predstavnici oko 200 zemalja svijeta okupili su se danas u poljskom gradu Katovice na najvažnijem višednevnom sastanku u organizaciji Ujedinjenih nacija o globalnom otopljenju nakon sporazuma iz Pariza 2015. godine kojim su se obavezali na sprečavanje klimatskih promjena.

Koliko klima uređaj uzima snage motoru automobila?

Klima uređaj u automobilu je veliki potrošač energije, odnosno angažuje veliku snagu motora, prvenstveno na pokretanje kompresora, što se smatra negativnim radom.

Tramp: Ja sam iskren borac za zaštitu okoline

VAŠINGTON - Američki predsjednik predstavio se kao iskren borac za zaštitu okoline, ali je rekao da ne može da kaže da li su ljudske aktivnosti uzrok klimatskih promjena.

Naučnici: Sahara bi mogla ponovo postati plodna

Grupa meteorologa iz SAD, Kine i Italije provela je analizu klime pustinje Sahare, a rezultati su pokazali da bi ta regija ponovo mogla postati plodna, objavljeno je u listu Science.

Uz pomoć klime neka vam cijela kuća miriše

Kako bi prostor u kom boravite i tokom ljetnjih mjeseci bio ispunjen mirisom i bez mirisnih svijeća ili aparatića koji se uključuju u struju, možete iskoristiti klima-uređaj.

Istraživanje: Promjena klime utiče i na broj samoubistava

LONDON - Promjena klime utiče i na broj samoubistava, pokazala je obimna nova studija naučnika kalifonijskog Univerziteta Stenford.

Izbjegavajte ove greške kako bi klima brže rashladila automobil

Pakleni ljetni dani sa vanjskom temperaturom od 35 stepeni unutrašnjost automobila mogu zagrijati na više od 60 čime se osjetno povećava rizik od dehidracije, a dobro je poznato kako je dehidrirani vozač jednako opasan kao i pijani vozač.

Rashladite se bez klime

Ljeto još nije počelo, a vrelina se opasno uvukla u domove.

Najčitanije