Klima

Kataklizma: Zbog promjene klime, slijedi evakuacija 200 miliona ljudi?

ZAGREB - Agencija Ujedinjenih nacija za migracije objavila je kataklizmična predviđanja o posljedicama klimatskih promjena koje nas očekuju na globalnom nivou.

Novcem za lice sa posebnim potrebama kupila klimu

TREBINJE - Žena iz Trebinja koju je lokalni Centar za socijalni rad angažovao na njegovanju lica sa posebnim potrebama, zloupotrijebila je novac u vrijednosti od 2.100 maraka, namijenjen ovom licu, potvrđeno je iz Policijske uprave Trebinje.

Kako da klima uređaj brže rashladi automobil?

Pakleni ljetni dan s vanjskom temperaturom od 35 stepeni unutrašnjost automobila mogu zagrijati na više od 60 čim se osjetno povećava rizik od dehidracije, a dobro je poznato kako je dehidrirani vozač jednako opasan kao i pijani vozač.

Naučnici zapanjeni prizorima na Aljasci

Morski led duž sjeverne Aljaske nestao je mnogo ranije nego što je to uobičajeno ovog proljeća, što je uznemirilo stanovnike obale koji se hrane divljim životinjama i ribom.

Prednosti i nedostaci prenosnih klima uređaja

Ne znate koju vrstu klima uređaja izabrati ? Ugradbene klima uređaje ili prenosne? Svrha im je jednaka, međutim između ovih električnih klima postoje i razlike.

Rashladite kuću i bez klime

Ukoliko u stanu nemate klima-uređaj ili ste jednostavno od onih ljudi koji ga ne vole, primijenite neki od načina na koje ste se ranije rashlađivali. Tako ćete obradovati sebe i smanjenjem računa za struju.

Živa u termometru podigla prodaju klima

BANJALUKA - Kako posljednjih nekoliko dana živa u termometru polako skače, skočila je i prodaja klima-uređaja u prodavnicama tehnike u Republici Srpskoj.

Hitno rješavati probleme u vezi s klimom

Rješavanje problema u vezi s klimatskim promjenama ne smije se više odgađati, poručeno je u petak sa protesta u Tuzli koji je organizovao Omladinski pokret "Revolt".

Pripazite na klimu, neispravna troši znatno više goriva

S lijepim proljećnim danima i prvim visokim temperaturama vjerovatno ste u automobilu požurili da upalite klimu, ali pri tome možda uvidjeli da unutrašnjost niti miriši baš ugodno, niti se vazduh dovoljno hladi.

Na Aljasci proljeće umjesto zime

DŽUNO - Stanovnici Aljaske, najsjevernije savezne države SAD, "peku" se na temperaturi koja je za petnaestak stepeni Celzijusovih veća od normalne u ovom periodu.

Najčitanije