Klimatske promjene

Pojavila se "anti-Greta": Ne dolazi smak svijeta zbog klimatskih promjena

Njemačka tinejdžerka Naomi Zibt gotovo je preko noći postala miljenica desnice u Njemačkoj, ali i šire, kao odgovor "skeptika" oko globalnog zagrijavanja na slavnu švedsku tinejdžerku i klimatsku aktivistkinju Gretu Tunberg. Stoga nije ni čudno da je dobila nadimak "anti-Greta".

Bezos: Deset milijardi dolara za borbu protiv klimatskih promjena

NJUJORK - Osnivač Amazona Džef Bezos namjerava da potroši 10 milijardi dolara sopstvenog bogatstva da bi pomogao u borbi protiv klimatskih promjena.

Otisak klimatskih promjena sada je vidljiv u svakom danu na našoj planeti

Početkom ove godine istraživači sa Instituta za klimatske i atmosferske nauke, ETH univerziteta u Cirihu, objavili su rad u časopisu Nature Climate Change u kome tvrde da se klimatske promjene mogu uočiti u svakodnevnim vremenskim uslovima na našoj planeti.

Grandi: Svijetu prijeti talas izbjeglica zbog klimatskih promjena

Svijet mora da se pripremi na talas izbjeglica pošto postoji mogućnost da više miliona ljudi pobjegne iz svojih domova zbog uticaja klimatskih promjena, upozorio je danas visoki komesar UN za izbjeglice Filipo Grandi.

Tunbergova u Davosu: Saslušajte mlade ljude

DAVOS - Mlada švedska aktivistkinja protiv klimatskih promjena Greta Tunberg pozvala je danas vodeće lidere na Svjetskom ekonomskom forumu da saslušaju mlade ljude.

Protesti u Australiji zbog politike prema klimatskim promjenama

SIDNEJ – Više hiljada Australijanaca u petak je izašlo na ulice gradova širom zemlje kako bi protestovali zbog vladinog nedjelovanja protiv klimatskih promjena, dok su požari bjesnili diljem zemlje, ugrožavajući prirodna staništa i zagađujući vazduh.

Tri stvari koje biste mogli napraviti u vašem dvorištu za spas planete

Greta Tunberg pokazala je da svako može učiniti nešto za spas klime. Naravno, ne možemo svi biti tako predani kao mlada švedska aktivistkinja i potpuno izmijeniti svakodnevni način život, no čak i male promjene mogu pridonijeti ublažavanju klimatskih promjena.

Novogodišnja poruka Merkelove: Svom snagom protiv klimatskih promjena

Njemačka kancelarka Angela Merkel je u svojoj novogodišnjoj poruci rekla da se bori sa klimatskim promjenama svom snagom kako bi budućim generacijama omogućila da žive u miru i prosperitetu.

Ekološki aktivisti protestuju ispred sjedišta EU, okružila ih policija

Aktivisti ekoloskog pokreta Grinpis danas su ispred sjedišta Evropske unije razvili ogroman transparent kojim upozoravaju na "klimatsku vanrednu situaciju", nekoliko sati prije okupljanja lidera bloka na Samitu usmjerenom na planove za borbu protiv globalnog zagrijavanja.

Tunberg: Saslušati djecu pogođenu klimatskim promjenama

Švedska tinejdžerska aktivistkinja Greta Tunberg pozvala je danas svjetske lidere da se manje fokusiraju na njenu priču i da više pažnje posvete pričama djece koja su pogođena aktuelnim klimatskim promjenama.

Najčitanije