Klimatske promjene

Proizvodnja mesa više utiče na klimatske promjene nego biljna hrana

Najnovije analize pokazale su da čak i meso, čijom proizvodnjom se najmanje utiče na klimatske promjene, nanosi veću štetu nego biljna hrana proizvedena sa najvećim stepenom emisije gasova sa efektom staklene bašte.

UN upozorava: Svijet će postati "nenaseljiv pakao"

NJUJORK - Posljednjih 20 godina zabilježen je zapanjujući rast prirodnih katastrofa što je posljedica klimatske krize, navodi se u izvještaju Ujedinjenih nacija, u kojem se dodaje da će svijet postati "nenaseljiv pakao" za milione ljudi, ukoliko nadležni ne riješe taj problem.

Francuski gradonačelnici traže pomoć EU protiv klimatskih promjena

Gradonačelnici 40 većih francuskih gradova zatražili su pomoć od Evropske unije (EU) u borbi protiv klimatskih promjena.

Alarmantno topljenje leda na planeti zbog klimatskih promjena

Nivo okeana i mora svijeta mogao bi da poraste oko 40 centimetara do kraja vijeka zbog topljenja ledenih pokrivača izazvanog klimatskim zagrijavanjem, upozorava najnovija studija.

Aktivisti za klimu se zalijepili za ulicu kod parlamenta u Londonu

Aktivisti za klimu zalijepili su se za ulicu na ulazima u britanski Parlament u Londonu, javio je dopisnik Rojtersa sa lica mjesta.

Dramatično ubrzanje klimatskih promjena na dnu okeana

Dublji slojevi okeana zagrivaju se sporije, ali mnogo dramatičnijom brzinom nego njihova površina, što nagovještava veoma tmurnu budućnost za dubokomorsku faunu, pokazalo je novo istraživanje.

Klimatske promjene ili korona: Šta će pokrenuti finansijsku krizu

Hoće li sljedeću globalnu finansijsku krizu pokrenuti klimatske promjene? Ili će kriza stići kao posljedica pandemije virusa korona?

Grenland se topi brže nego ikad, porastao globalni nivo mora

Grenlandska ledena ploča prošle godine bila je najmanja u istoriji, odnosno od 1948. kada je počelo da se mjeri bilježenje ovih podataka, pokazuje najnovija studija.

Postoji šanse da 2020. godina bude najtoplija u istoriji mjerenja

Američki naučnici objavili su u četvrtak da postoji čak 75 posto šanse da 2020. godina bude najtoplija na planeti Zemlji u istoriji merenja.

Tigar se pojavio na nadmorskoj visini od 2500 metara u Nepalu

Državna uprava za šume u Nepalu u ponedjeljak je objavila da je na nadmorskoj visini od 2500 metara uočen tigar, napominjući da se radi o rijetkoj pojavi koja je istovremeno izazvala uzbuđenje i zabrinutost.

Najčitanije