Klinički centar

Đajić: Cilj ulaganje u edukaciju kadra

BANJALUKA - Generalni direktor Univerzitetskog kliničkog centra /UKC/ Republike Srpske Vlado Đajić rekao je da je opredjeljenje rukovodstva ove ustanove ulaganje u edukaciju zaposlenih, čemu će doprinijeti i današnja posjeta devet stručnjaka iz Srbije, koji će sa ljekarima UKC-a izvesti složene procedure i operativne zahvate iz svojih oblasti.

Ponovo dozvoljene posjete pacijentima u Kliničkom centru Srbije

BEOGRAD - U Kliničkom centru Srbije od danas su ponovo dozvoljene posjete pacijentima u redovnom režimu, objavljeno je na sajtu ove zdravstvene ustanove.

Prva endovaskularna procedura na površnoj butnoj arteriji

BANJALUKA - U Univerzitetskom kliničkom centru (UKC) Republike Srpske prvi put je izvedena interventna endovaskularna procedura na površnoj butnoj arteriji uz upotrebu lijekom obloženog balona, što je najnoviji trend u liječenju perifernih arterija i u interventnoj radiologiji.

Bebi od deset dana presađene rožnjače

BEOGRAD - Ljekari Klinike za očne bolesti Kliničkog centra Srbije i Dječje klinike u Tiršovoj u Beogradu, uspješno su transplantirali rožnjače bebi staroj 10 dana.

Operisan rak pluća bez otvaranja grudnog koša

BANJALUKA - U Službi za torakalnu hirurgiju Univerzitetskog kliničkog centra (UKC) RS u srijedu je prvi put operisan rak pluća bez otvaranja grudnog koša.

U septembru preventivni pregledi za oko 10.000 penzionera

BANJALUKA - Direktor Univerzitetskog kliničkog centra Republike Srpske Vlado Đajić izjavio je Srni da je planiran pregled oko 10.000 penzionera u okviru akcije besplatnih preventivnih pregleda krvnih sudova glave i vrata koju tokom septembra u Banjaluci realizuje Udruženje neurologa.

Vlado Đajić za Večernji: Naši ljekari su prošle godine izveli replantaciju kompletne šake

Generalni direktor Univerzitetskog kliničkog centra RS-a Vlado Đajić u intervjuu za Večernji list govori o financijskom stanju te zdravstvene institucije i planovima za budućnost.

Beograd će imati najozbiljniji Klinički centar u regionu

BEOGRAD - Klinički centar Srbije u Beogradu biće jedan od najboljih u Evropi i najozbiljniji u regionu, u čiju će rekonstrukciju i opremu ukupno biti uloženo 110 miliona evra, najavio je danas predsjednik Srbije Aleksandar Vučić.

Povrijeđeni motociklista na aparatima za mehaničku ventilaciju

BANJALUKA - Motociklista čiji su inicijali A.Š. /39/ iz Gradiške, koji je povrijeđen u saobraćajnoj nezgodi u mjestu Dubrave, na magistralnom putu Gradiška-Banjaluka, nalazi se na aparatima za mehaničku ventilaciju i dalje prognoze u vezi sa njegovim zdravstvenim stanjem su neizvjesne.

Nove ostavke u Kliničkom centru u Podgorici

PODGORICA - Načelnici odjeljenja za pulmologiju i nefrologiju Instituta za bolesti djece u Kliničkom centru Crne Gore Slađana Radulović i Snežana Pavićević podnijele su ostavke na funkcije, saopšteno je iz Sindikata doktora medicine Crne Gore.

Najčitanije