Klub novinara Banjaluka

Crnadak lobira za bh. delegaciju u Strazburu

​BANJALUKA - Igor Crnadak, ministar inostranih poslova BiH, upoznao je članove Kluba novinara Banjaluka sa informacijom da je u ponedjeljak uputio pismo rukovodstvu Parlamentarne skupštine (PS) BiH sa molbom da Ministarstvu dostave eventualne nove informacije o mogućnosti formiranja delegacije BiH u Parlamentarnoj skupštini Savjeta Evrope.

Klub novinara osudio prijetnje Milojevićevoj: Napad na slobodu javne riječi i demokratiju

BANJALUKA - Napad na novinara je napad na slobodu javne riječi i demokratiju, i svaki takav napad je neophodno prijaviti i procesuirati, te time posalti jasnu poruku javnosti da je nasilje i zastrašivanje nedospustivo, poručili su novinari i aktivisti na vanrednoj pres konferenciji održanoj, povodom prijetnji novinarki “EuroBlica” i Srpskainfo Milkici Milojević.

Klub novinara Banjaluka: Napad na novinare tretirati kao napad na službeno lice

BANJALUKA - Klub novinara Banjaluka pozvao je novu većinu u Narodnoj skupštini RS da na prvoj redovnoj sjednici, po hitnom postupku, na dnevni red uvrsti i usvoji izmjene Krivičnog zakona RS kojima će se napad na novinare tretirati kao napad na službeno lice.

Klub novinara Banjaluka osudio napad na ekipu RTRS-a

BANJA LUKA- Klub novinara Banjaluka u saopštenju koje je uputio nakon današnjeg verbalnog napad na novinara RTRS-a Nikolu Marića tokom snimanja ankete na ulicama Banjaluke, navodi da su takvi napadi nedopustivi, naročito zbog činjenice da je Mariću mikrofon išupan iz ruke i bačen na tlo.

Klub novinara Banjaluka: Stop etiketiranju novinara

BANJALUKA - U Klubu novinara Banjaluka održan je peti sastanak članova Upravnog odbora Kluba sa koleginicama i kolegama iz banjalučkih redakcija.

Dovesti do kraja istragu o napadu na novinara Kovačevića

BANJALUKA - Klub novinara Banjaluka poručuje da je neophodno do kraja dovesti istragu o napadu na Vladimira Kovačevića, novinara RTV BN, odnosno pronaći nalogodavce i otkriti motiv, kako bi Kovačević, njegova porodica, ali i šira javnost bila bezbjednija.

Klub novinara Banjaluka: Dodik ugrožava bezbjednost novinara

BANJALUKA - Klub novinara Banjaluka oštro osuđuje i smatra nedopustivom i neprimjerenom izjavu Milorada Dodika, predsjednika Republike Srpske, u kojoj je označio Suzanu Rađen-Todorić i Željka Raljića kao "dva važna novinara BN televizije koji su proveli nekoliko dana na obuci kod nekih struktura u Londonu".

Konferencija "(Zlo)upotreba online medija": Lažni portali prave haos

BANJALUKA - Panelisti konferencije "(Zlo)upotreba online medija", u organizaciji Kluba novinara Banjaluka, skrenuli su pažnju na lažne portale koji svakodnevno niču, prenoseći neistinite i neprovjerene informacije, a da pritom nemaju impresum i ne zna se ko stoji iza njih, zbog čega se ne može reagovati, i time nanose direktnu štetu medijima s "pečatom".

Klub novinara osudio optužbe ministra Lukača

BANJALUKA - Klub novinara Banjaluka najoštrije je osudio optužbe koje je iznio ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske Dragan Lukač.

Najčitanije