Knin

Zemljotres potresao Knin

ZAGREB - Zemljotres jačine 4,2 stepena Rihterove skale pogodio je rano jutros područje Knina u Hrvatskoj.

Žalba zbog puštanja na slobodu napadača na Srbe kod Knina

ŠIBENIK - Opštinsko tužilaštvo u Šibeniku podnijelo je žalbu na odluku Opštinskog suda u tom gradu da pusti na slobodu osumnjičene za napad na Srbe u kafiću u Uzdolju.

Preminuo Drago Kovačević, gradonačelnik Knina u vrijeme "Oluje"

Političar, publicista i novinar, Drago Kovačević preminuo je, a ova vijest potresla je političare kako u regionu tako i u Srbiji.

Napadači na Srbe u kafiću kod Knina ponovo u istražnom zatvoru

ŠIBENIK - Županijski sud u Šibeniku preinačio je odluku šibenskog suda i vratio u istražni zatvor sedmoricu napadača na srpski kafić u Uzdolju kod Knina prošlog ljeta.

Srbe kod Knina napali pripadnici Torcide

Nakon što je policija jutros saopštila da je uhapsila osam osoba koje se dovode u vezu s napadom na Srbe u Uzdolju, počinju da se otkrivaju i detalji oko toga ko su oni.

Privedeno više osumnjičenih za napad na Srbe kod Knina

ZAGREB - Policija u Šibeniku privela je više osumnjičinih za napad na Srbe u selu Uzdolje kod Knina, kada je povrijeđeno nekoliko osoba, javio je jutros HRT, pozivajući se na nezvanične izvore.

Bukti požar kod Knina

ZAGREB - Od tri požara koja su buknula u okolini Knina još je jedan aktivan, na brdu Kom.

Veliki požar kod Knina, gasi ga sedam aviona

SPLIT - U Mokrom Polju kod Knina izbio je veliki požar u čijem gašenju učestvuje čak sedam aviona.

Slobodna Dalmacija: Hrvatska se izobličila do neprepoznatljivosti

ZAGREB - Dio hrvatske javnosti ne prestaje da kritikuje aktuelnu hrvatsku vlast zbog toga što niko od njih, osim naravno lidera SDS S, Milorada Pupovca, nije posjetio hrvatske građane srpske nacionalnosti u Uzdolju i Ðevrskama, što je najbolji znak da je Hrvatsku snašla društvena regresija velikih razmjera i da se ta zemlja, zapravo, izobličila do neprepoznatljivosti, piše danas splitska Slobodna Dalmacija.

Pupovac: Hrvatska postaje faktor nestabilnosti u regionu

SARAJEVO - Predsjednik Samostalne demokratske srpske stranke Milorad Pupovac upozorio je povodom najnovijih napada na građane srpske nacionalnosti na kninskom području, da situacija u Hrvatskoj u pogledu međuetničke tolerancije nije dobra i da Zagreb postaje faktor nestabilnosti u regionu.

Najčitanije