Knin

Milošević nakon odlaska u Knin: Možda je ovo početak neke nove Hrvatske

ZAGREB - Potpredsjednik hrvatske vlade iz SDSS-a Boris Milošević rekao je večeras da kao potpredsjednik vlade i kao čovjek osuđuje sve ratne zločine, "pogotovo zločine koji su počinjeni nad Hrvatima u Lovasu, Škabrnji, Nadinu i svim drugim mjestima".

Pupovac: Milošević danas u Kninu ništa nije slavio ni legitimizovao

BEOGRAD - Predsjednik SDSS-a Milorad Pupovac rekao je večeras da predstavnik Srba Boris Milošević danas ništa "nije slavio ni legitimizovao" na obilježavanju Oluje u Kninu.

Dačić: Odlazak Miloševića u Knin pokušaj rušenja srpskog jedinstva

BEOGRAD - Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić izjavio je večeras da je odluka predstavnika Srba u Hrvatskoj Borisa Miloševića da ode na obilježevanje godišnjice Oluje bila pogrešna i da njegovo prisustvo u Kninu nije bilo potrebno srpskom, već hrvatskom narodu.

Škoro: Nema razloga ni za kakvo pomirenje Hrvata i Srba

KNIN - Potpredsjednik Hrvatskog sabora Miroslav Škoro izjavio je da nema razlog ni za kakvo pomirenje Hrvata i Srba, kao i da je danas u Kninu, na obilježavanju 25. godina od zločinačke akcije "Oluja", bilo više policije i vojske nego naroda.

Milošević: Čuo sam poruke pomirenja, moj dolazak zalog za budućnost

KNIN - Boris Miloševic, SDSS-ov potpredsjednik hrvatske vlade, rekao je poslije proslave operacije "Oluja" u Kninu da je u obraćanjima hrvatskih zvaničnika čuo poruke pomirenja i da je njegov dolazak u Knin zalog za budućnost.

Plenković: Važno da Srbi u "Oluji" ne vide samo egzodus, već i kraj rata

KNIN - Hrvatski premijer Andrej Plenković istakao je danas u Kninu da je važno da Srbi ne vide u "Oluji" samo egzodus svog naroda, već završetak rata koji je stvorio uslove za njihov povratak.

Pripadnici HOS-a došli u Knin uz povike "u boj, u boj"

KNIN - U Knin su na obilježavanje Dana pobjede i 25. godišnjice vojno-policijske akcije "Oluja" stigli i pripadnici HOS-a, koji na sebi imaju crne majice sa grbom u kojem je utisnut ustaški poklič "za dom spremni" i uz povike "u boj, u boj".

Milanović na Kninskoj tvrđavi uručio odlikovanja generalima

KNIN - Predsjednik Republike Hrvatske Zoran Milanović u utorak naveče priredio je prijem na Kninskoj tvrđavi povodom Dana pobjede i domovinske zahvalnosti, Dan hrvatskih branitelja te 25. godišnjice Oluje i uručio odlikovanja generalima Hrvatske vojske i gardijskim brigadama HVO-a.

Škoro: Sutra u Kninu predstava Milanovića i Plenkovića

ZAGREB - Domovinski pokret pjevača Miroslava Škore saopštio je da sutra u Kninu neće učestvovati u obilježavanju godišnjice vojno-policijske akcije "Oluja" u okviru državnog protokola koji je nazvao "Plenkovićeva i Milanovićeva predstava", uz optužbe da su svečanost pobjede pretvorili u "komemoraciju srpskim žrtvama".

"Oluja bila etničko čišćenje, prisustvo Miloševića to ne menja"

BEOGRAD - Akcija "Oluja" bilo je etničko čišćenje Srba i prisustvo Borisa Miloševića to ne može da promijeni, izjavila je danas predsjednica Vlade Srbije Ana Brnabić.

Najčitanije