Književna nagrada

Zvučna imena u širem izboru za nagradu "Aleksandar Tišma"

NOVI SAD - Fondacija "Aleksandar Tišma" iz Novog Sada će 24. juna po drugi put dodijeliti međunarodnu nagradu za književnost "Aleksandar Tišma" piscu kojeg izabere međunarodni žiri u sastavu Peter Handke, Ilma Rakuza, Laslo Marton, Vladislava Gordić Petković i Matijas Enar.

Književna nagrada "Đuro Damjanović" uručena Predragu Bjeloševiću

BANJALUKA - Književna nagrada "Đuro Damjanović" za 2020. godinu uručena je juče u Banskom dvoru književniku Predragu Bjeloševiću za zbirku pjesama "Zajedno, sa zidovima".

Dodijeljena treća nagrada "Zlatna sova"

VIŠEGRAD - U Andrićgradu danas je uručena treća nagrada "Zlatna sova" autoru Branku Jovičiću iz Broda za roman "Davno ispričane priče", koju dodjeljuje Zavod za udžbenike i nastavna sredstva Istočno Sarajevo. Autor treće nagrade rekao je novinarima da je radnja romana Drugi svjetski rat i da je knjiga bazirana na psihologiji čovjeka u ratu.

U Beogradu uručene književne nagrade "Zlatna sova" i "Sovica"

BEOGRAD - Kao neko ko je bio i treći i prvi, ko je imao priliku da gubi i dobija svestan sam da su nagrade neverovatno bitna stvar za kulturni prostor Srbije, Crne Gore, Republike Srpske i Srbije, kazao je književnik Radisav Milić iz Smedereva povodom nagrade "Zlatna sova", koja mu je u petak uručena za roman "U krugu" u prostorijama Predstavništva Republike Srpske u Beogradu.

"Zlatna sova" Radisavu Miliću

BANJALUKA - Žiri za dodjelu književne nagrade "Zlatna sova" Zavoda za udžbenike i nastavna sredstva Republike Srpske dodijelio je ovu nagradu Radisavu Miliću iz Smedereva za roman "U krugu". Drugu nagradu na ovom konkursu osvojio je roman "Čak i u Huenti" Nadežde Purić Jovanović iz Beograda, dok je treće mjesto zauzeo roman "Davno ispričane priče" Branka Jovičića iz Broda.

Veliko interesovanje za prvenac Rastka Lončara

NOVI SAD - Prilikom predstavljanja pjesničkog prvenca "Nervi od volframa" Rastka Lončara, u izdanju "Brankovog kola", na "Prolećnim Brankovim danima 2017" Gradska biblioteka u Novom Sadu nije imala dovoljno mjesta da primi sve zainteresovane.

Najčitanije