Književnici

Književno veče u Bijeljini okupilo Udruženje književnika Srpske

BIJELJINA - Narodna biblioteka "Filip Višnjić" večeras je organizovala književno veče za članove bijeljinske podružnice Udruženja književnika Republike Srpske, za šta nije bilo uslova u proteklih godinu i po dana zbog epidemije virusa korona.

Knjige su i u današnjem dobu nezamjenjiv poklon

BANJALUKA - U modernom dobu, kada je za skoro sve potrebno imati baterije, knjiga je jedna od rijetkih stvari koje se ne uklapaju u taj kalup. Kako kažu, knjigom nekom daruješ čitav svijet, upoznaješ ga sa novim osobama, novim krajolicima i atmosferom.

Risojević i Blagojević konkurišu za nagradu u Rusiji

SANKT PETREBURG – Ranko Risojević i Berislav Blagojević ušli su u konkurenciju za nagradu "Pisac godine", koju svake godine dodjeljuje Centralna gradska biblioteka Sankt-Peterburga prema glasovima svojih čitalaca.

Banjalučki književnici će nesuglasice rješavati na sudu?

BANJALUKA - Na vanrednoj sjednici Skupštine Udruženja književnika Republike Srpske (UK RS), Podružnica Banjaluka, održanoj u vikendu iza nas u Vijećnici Kulturnog centra Banski dvor, većinom glasova opozvan je dosadašnji predsjednik Podružnice Sreten Vujković.

"Čovjek po imenu Uve" među najtraženijima knjigama

BANJALUKA - Knjiga "Moja genijalna prijateljica" Elene Ferante bila je među najčitanijim djelima u protekloj godini kada je Narodna i univerzitetska biblioteka RS (NUB RS) u Banjaluci u pitanju.

Slavni književnici koji su krili identitet

RIM - Od Džordža Eliota pa sve do Džona le Karea, pisci veoma često posegnu za anonimnošću koju im nudi pseudonom i to nije ništa novo u književnom svijetu.

Knjige koje hvale domaći književnici

BANJALUKA - Za knjige je, čini se, sve manje vremena, pa je čitanje umjesto uobičajena praksa postalo uspjeh.

Vujković: Dovešćemo rad Podružnice u red

BANJALUKA - Sreten Vujković novi je predsjednik Udruženja književnika Srpske (UKS) - Podružnica Banjaluka, odlučeno je na vanrednoj sjednici ovog udruženja.

Najčitanije