Književno veče

Emir Sokolović nakon dvije i po godine održao književno veče u Italiji

BOTRIGE - Književnik Emir Sokolović, koji važi za najnagrađivanijeg bh. pjesnika u Italiji, boravio je u ovoj zemlji nakon dvije i po godine, gdje je u Botrigeu, malom mjestu u okrugu Rovigo i regionu Veneto, održao predavanje i književno veče, a o njegovoj posjeti izvještavao je i lokalni list "La voce di Rovigo".

U Banjaluci održano književno veče u čast pjesnika Stevana Tontića

BANJALUKA - Zvuk sudbine zvuk je progonstva/ Ovidija, Dantea, Mandeljštama.../ On kroz pokoljenja odzvanja sva/ Najjačeg diže, druge slama, stihovi su nedavno preminulog velikog srpskog pjesnika Stevana Tontića po kojima je nazvano književno veče održano u Banjaluci u četvrtak uveče.

Veče posvećeno Stevanu Tontiću u ANURS

BANJALUKA - Književno veče pod nazivom "Zvuk sudbine, zvuk progonstva", posvećeno nedavno preminulom književniku Stevanu Tontiću, biće održano sutra s početkom u 18 časova u prostorijama Akademije nauka i umjetnosti Republike Srpske (ANURS), a u organizaciji Udruženja književnika Republike Srpske i Matice srpske, društvu članova iz Republike Srpske.

"Veče uz najljepšu knjigu mog života" u Prijedoru

Narodna biblioteka "Ćirilo i Metodije" Prijedor organizuje "Veče uz najljepšu knjigu mog života" u povodu obilježavanja 23. aprila - Svjetskog dana knjige i autorskih prava, najavljeno je iz ove javne ustanove.

Književno veče "Trolist ljubavne poezije" okupilo umjetnike

Klub umjetničkih duša iz Mrkonjić Grada organizovao je, povodom Svjetskog dana poezije, poetsko veče "Trolist ljubavne poezije" na kojem su svoje stihove govorili banjalučki pjesnici Neda Gavrić i Mile Lisica.

Održano književno veče povodom dana zaljubljenih u Mrkonjić Gradu

U Mrkonjić Gradu sinoć je održano književno veče povodom Dana zaljubljenih na kojem su promovisani nagrađeni radovi 21. Međunarodnog konkursa ljubavne poezije "Pjesma nad pjesmama".

Vladimir Skočajić Skoča: U Banjaluci mi je uvijek toplo oko srca

Književno veče sa Vladimirom Skočajićem Skočom održano je u ponedjeljak uveče u prepunoj Vijećnici Banskog dvora u okviru programa "Note i slova" koji organizuje Udruženje za promociju i popularizaciju književnosti "Imperativ".

Priče o pravoslavlju, tradiciji i ljubavi pred trebinjskom publikom

TREBINJE - Na književnoj večeri u Kulturnom centru u Trebinju promovisane su dvije knjige Kraljevčanke Maje Kovačević i roman spisateljice Ljiljane Rašević Vidojević iz Foče, koja promociji nije prisustvovala zbog bolesti.

Oktobarski književni odjeci kao omaž Mrkonjić Gradu

MRKONJIĆ GRAD - Oktobarski književni odjeci (OKO) 22. put održani su u četvrtak veče u Mrkonjić Gradu, a stihove na ovoj manifestaciji govorili su pjesnici iz Mrkonjić Grada, Šipova i Banjaluke.

U Banjaluci u četvrtak književno veče sa Isidorom Bjelicom

BANJALUKA - Predsjednik Ujedinjene Srpske Nenad Stevandić i članovi rukovodstva stranke prisustvovaće sutra u Banjaluci književnoj večeri sa Isidorom Bjelicom.

Održano književno veče povodom Dana zaljubljenih

MRKONJIĆ GRAD - Na književnoj večeri koju je organizovao Klub umjetničkih duša iz Mrkonjić Grada promovisani su radovi 18. Međunarodnog konkursa ljubavne poezije "Pjesma nad pjesmama" o temi "Bez ljubavi tvoje".

Dvije i po decenije postojanja UK RS

BANJALUKA - Svečano književno veče povodom 25 godina od osnivanja Udruženja književnika Republike Srpske (UK RS), na kojem će, u najkraćem, biti evociran rad ovog udruženja, biće održano večeras sa početkom u 19 časova u Vijećnici Kulturnog centra Banski dvor.

Održano književno veče posvećeno Matiji Bećkoviću

BEOGRAD - U Valjevskoj gimnaziji sinoć je upriličeno književno veče povodom 79. rođendana akademika i pjesnika Matije Bećkovića koji je tom prilikom premijerno pročitao pjesmu posvećenu tom gradu "Oj Valjevo, mesto moje drago".

Prva asocijacija na Kočića je sloboda

BANJALUKA - Književno veče pjesnika mlađe generacije pod nazivom "Na Kočićevom tragu", održano je u srijedu uveče u parku "Petar Kočić", a učestvovali su: Goran Gavrić Grga, Aleksandra Marilović, Vladana Perlić, Milan Vulić i Milan Rakulj, koji je ujedno i vodio program.

Književno veče sa Zaharom Prilepinom u petak

BANJALUKA - U okviru programa 53. Kočićevog zbora, u Banjaluci će u petak gostovati jedan od najpoznatijih savremenih ruskih pisaca Zahar Prilepin. Planetarno popularni ruski pisac će učestvovati na književnoj večeri koja će biti priređena u Narodnoj i univerzitetskoj biblioteci RS, sa početkom u 20.00 časova.

Najčitanije