Knjiga

Prikaz knjige: Žene za kormilom svijeta

Svakim novim djelom Emil Vlajki priredi i novo iznenađenje, pa se tako dogodilo i ovog puta.

Svjetski i domaći književnici stižu u Andrićgrad

VIŠEGRAD - U Andrićgradu će 2. jula biti otvoren Sajam knjiga, na kojem će do 7. jula biti promovisani izdavači obrazovne, školske i stručne literature, te izdanja u oblasti religije i teologije iz Republike Srpske, Srbije i inostranstva.

Promovisana audio-knjiga "Oblaci su ti granice"

U Prnjavoru je večeras promovisna audio-knjiga "Oblaci su ti granice", mladog pisca iz ovog mjesta Adnana Selimovića, a nosilac projekta objavljivanja ove vrste knjige je Specijalna biblioteka za slijepa i slabovida lica Republike Srpske.

Knjiga o brendu Bentley skuplja od automobila Bentley

Bentley će svoj 100. rođendan obilježiti superluksuznom knjigom o istoriji ove kompanije koja će se štampati u maloj seriji, a u najekskluzivnijoj varijanti biće ukrašena dijamantima.

Otvoren štand Republike Srpske na sajmu knjiga u Solunu

SOLUN - Štand Republike Srpske na Međunarodnom sajmu knjiga u Solunu u okviru kojeg Narodna i univerzitetska biblioteka RS predstavlja najreprezentativnija izdanja Republike Srpske u proteklih pet godina, danas je otvorila Natalija Trivić, ministar prosvjete i kulture Republike Srpske.

Prvobitni nazivi čuvenih knjiga

Kad pisac dođe do izdavača, prvo pitanje koje čuje jeste: "Koji je naslov knjige?" Nauka o naslovima posebno je procvjetala u doba interneta, kada nekoliko riječi u naslovu određuje u mnogo većoj mjeri koliko će ljudi pročitati tekst nego što hiljade riječi u njemu zaista vrijede.

Prva Twitter knjiga u svijetu objavljena u Srbiji

BEOGRAD - Univerzitetska biblioteka "Svetozar Marković" objavila je prvu Twitter knjigu u svijetu.

Pronađena knjiga stara 400 godina ukradena iz SAD

PITSBURG - Ženevska Biblija, jedna od nekoliko stotina rijetkih knjiga ukradenih iz biblioteke u Pitsburgu pronađena je u Holandiji.

Otkriven katalog knjiga star 500 godina

ŠPANIJA - Katalog knjiga "Libro de las Epitomes", star 500 godina, koji otkriva knjige koje su već davno nestale, i pronađen je u Kopenhagenu, gdje je ležao 350 godina, objavio je New York Times.

Počela elektronska pozajmica knjiga

TREBINJE - Trebinjska Narodna biblioteka je među prvim ustanovama ovog tipa u Republici Srpskoj koja je počela sa elektronskom pozajmicom knjiga, što će korisnicima omogućiti da lakše, brže i jednostavnije dođu do željene literature.

Najčitanije