Knjiga

Otkazan sajam knjiga u Lajpcigu

BERLIN - Organizatori velikog sajma knjiga u Lajpcigu, na istoku Njemačke, potvrdili su danas da je događaj otkazan zbog širenja novog virusa korona.

Promocija knjiga manekenke Ivane Stanković

LOPARE - Srpska manekenka Ivana Stanković promovisala je večeras u Loparama autobiografske romane "Bez daha" i "Strast" o proživljenom u svjetskom modelingu.

Restoran postao rekorder po broju milkšejkova

Ginisova knjiga rekorda proglasila je jedan restoran u Južnoafričkoj Republici za nosioca titule mjesta sa "najviše komercijalno dostupnih različitih milkšejkova".

Duška Savić: Volite sebe, jer samo sebe imate

Predani pisac tokom rada moraće se zapitati barem četiri pitanja: šta nastojim reći, kojim riječima mogu to izraziti, kakva slika ili idiom služe tome te je li ta ideja dovoljno nova i svježa da ima učinak. Nakon njih, najvjerovatnije će se zapitati i: jesam li mogao skratiti i jesam li rekao nešto što je ružno sročeno, a mogao sam to izbjeći, kazao je Džordž Orvel o piscima.

Bivši papa Benedikt odustaje od sporne knjige

VATIKAN - Bivši papa Benedikt želi da njegovo ime bude uklonjeno sa liste koautora kontroverzne knjige o pitanju svešteničkog celibata, saopštio je danas njegov lični sekretar.

Neka poklon ispod jelke bude - knjiga

Knjige su oduvijek bile jedna od najboljih stvari koje možete pokloniti svojim najbližima, a uz omiljene klasike, koji će biti vrijedan dodatak svakoj kućnoj biblioteci, 2019. godina je, kao godina u kojoj smo se opet vratili čitanju, istakla nekoliko odličnih bestselera. I dok smo neke otkrivali kroz filmove i serije koji su ih ekranizovali, drugi su pažnju plijenili svojim predivnim koricama, neočekivanim zapletima i pričama koje se čitaju u jednom dahu.

Promovisana knjiga Nedeljka Zelenovića

ISTOČNO SARAJEVO - Knjiga poezije "Pohodnik po svojoj volji" književnika Nedeljka Zelenovića iz Istočnog Sarajeva promovisana je večeras u Kulturnom centru Istočno Novo Sarajevo u okviru programa 24. Festivala malih scena i monodrame.

Prijeti joj zatvor jer nije vratila knjige u biblioteku

Melindi Sanders-Džons iz Sjedinjenih Američkih Država prijeti zatvorska kazna jer nije biblioteci vratila dvije knjige.

Uspješan nastup Republike Srpske na Sajmu knjiga u Beogradu

BEOGRAD - Direktor Predstavništva Republike Srpske u Srbiji Mlađen Cicović ocijenio je uspješnim nastup Republike Srpske na ovogodišnjem 64. Međunarodnom beogradskom sajmu knjiga, na kome je predstavljeno ukupno 114 izdanja autora i izdavača iz Srpske.

Sukob PSG i SRS na Sajmu knjiga zbog Šešelja

Pokret slobodnih građana saopštio je da je na Sajmu knjiga u utorak došlo do incidenta između člana njihovog pravnog tima i pristalica SRS.

Najčitanije