Knjiga

Uroš Petrović za "Nezavisne": Prepreke stvaraju vešte ljude

Zagonetne priče njegova su specijalnost, druženja s djecom i njihovim roditeljima duševna hrana, a pisanje potreba u kojoj uživa i od koje živi. Uroš Petrović dobro je poznato ime na domaćoj književnoj sceni, a razmrdavanje vijuga, susret sa čudesnim, neobičnim, ali i zastrašujućim, raskošna mašta i osobeni humor u njegovim knjigama postali su omiljeno štivo i odraslima.

Kako čitanje knjiga popravlja zdravlje?

"To ti je stvar s knjigama. Dopuštaju ti da putuješ bilo gdje, a da se ne pomjeriš", rekla je pisac Jumpa Lahiri.

Sljedeće sedmice promocija nove knjige Milanke Blagojević

BANJALUKA - U okviru programa "Ljeto na stepenicama biblioteke" Narodna i univerzitetska biblioteka Republike Srpske u saradnji sa izdavačkom kućom "Imprimatur", organizuje promociju knjige Milanke Blagojević "Nervus vagus i druge priče". O knjizi će govoriti izdavač Boris Maksimović, recenzent Tanja Stupar Trifunović i autorka.

Promovisana knjiga "Naoružavanje istinom" Milana Ljepojevića

BANJALUKA - Knjiga autora Milana Ljepojevića "Naoružavanje istinom" promovisana je danas u Akademiji nauka i umjetnosti RS (ANU RS) u Banjaluci.

Vlada RS usvojila informaciju o besplatnim udžbenicima za osnovce

BANJALUKA - Vlada Republike Srpske usvojila je danas na sjednici Informaciju o obezbjeđivanju besplatnih udžbenika za učenike osnovnih škola za školsku 2020/2021. godinu, saopšteno je iz Vlade Republike Srpske.

Održan sajam knjiga na Crvenom trgu u Moskvi

Na stotine Moskovljana pohrlilo je danas na sajam knjiga na Crvenom trgu, iako su neke izdavačke kuće odlučile da ne učestvuju, pošto većina mjera ograničenja protiv širenja korona virusa ostaje na snazi.

SFK 2000 Sarajevo sa 18 uzastopnih titula u Ginisovoj knjizi rekorda

Fudbalerke SFK 2000 Sarajevo ušle su u Ginisovu knjigu rekorda. Osvojivši osamnaestu uzastopnu titulu, SFK 2000 Sarajevo je nadmašio rekord ženskog Kluba KI s Farskih Ostrva, koji je držao rekord sa 17 titula.

Avanture za djecu u knjizi "Hej, Batadeko" Pola Makartnija

Slavni britanski muzičar Pol Makartni objavio je knjigu "Hej, Batadeko", koja će se od sutra naći u knjižarama u Srbiji.

Otkazan sajam knjiga u Lajpcigu

BERLIN - Organizatori velikog sajma knjiga u Lajpcigu, na istoku Njemačke, potvrdili su danas da je događaj otkazan zbog širenja novog virusa korona.

Promocija knjiga manekenke Ivane Stanković

LOPARE - Srpska manekenka Ivana Stanković promovisala je večeras u Loparama autobiografske romane "Bez daha" i "Strast" o proživljenom u svjetskom modelingu.

Najčitanije