Knjiga

Promovisana najnovija knjiga Žarka Lauševića

Promocija knjige "Padre, idiote!” (Hipatia, 2022) glumca Žarka Lauševića održana je sinoć u prepunoj Velikoj sali Studentskog kulturnog centra u Beogradu.

Tanja Stupar Trifunović objavila zbirku pjesama "Zmijštak"

Izdavačka kuća "Arhipelag" objavila je novu knjiga pjesama banjalučke književnice Tanje Stupar Trifunović pod nazivom "Zmijštak".

Pjesnik Aleksandar Marić: O ljubavi je najteže, ali i najljepše pisati

Aleksandar Marić je mladi pjesnik rođen u Vlasenici, nastanjen u Bijeljini, čiji je pjesnički prvenac "Šta sam to video u tebi" objavljen prošle godine u izdanju "AS oglasa" iz Zvornika, a kako je knjiga iz štampe izašla u jeku pandemije virusa korona, autor nije promovisao ovaj naslov niti se mnogo govorilo o knjizi.

Porscheom se okrenuo 69 puta i ušao u Ginisovu knjigu rekorda

Na Ginisovom popisu je niz neobičnih rekorda, među kojima su posebno zanimljivi oni iz domene saobraćaja. Ovo je jedan od njih.

Promovisan nagrađeni roman "Vreža" Branka Stankovića

U Narodnoj biblioteci u Kozarskoj Dubici večeras je promovisan roman "Vreža" Branka Stankovića, djelo koje je prošle godine dobilo književnu nagradu "Zlatna sova" Zavoda za udžbenike i nastavna sredstva Republike Srpske za najbolji neobjavljeni roman.

U N/FS BiH otvorena knjiga žalosti povodom smrti Ivice Osima

​U prostorijama Nogometnog/Fudbalskog saveza u Sarajevu otvorena je Knjiga žalosti povodom smrti počasnog predsjednika Saveza Ivice Osima.

Promovisana knjiga "Kako (ni)je propao rokenrol u Srbiji"

U Istočnom Novom Sarajevu rok novinar i publicista Duško Antonić predstavio je svoju knjigu "Kako (ni)je propao rokenrol u Srbiji", što je ujedno bila i prva promocija ovog ostvarenja u Republici Srpskoj.

Promovisana knjiga "Sokakom do uspomena"

U Muzeju Semberije u Bijeljini večeras je promovisana knjiga "Sokakom do uspomena", autora Koviljke Gavrilović, koju čine kratke priče o ženi sarajevsko-romanijskog područja, kao žrtvi predrasuda.

Promovisane dvije knjige kratkih priča u Prijedoru

PRIJEDOR - Književnica Milanka Blagojević promovisala je večeras u Prijedoru knjige "Mandarinske patke" i "Nervus vagus i druge priče" - zbirke kratkih priča, raznovrsne tematike.

U NP RS prikazan film i promovisana knjiga o Zoranu Radmiloviću

BANJALUKA - "Glumčina", dokumentarni film o Zoranu Radmiloviću, prikazan je u ponedjeljak uveče na sceni "Petar Kočić" u Narodnom pozorištu Republike Srpske (NP RS), a gost ove kuće bio je Radmilovićev prijatelj i kolega Milan Caci Mihailović, po čijoj je knjizi "Uspomenar 4 - čarobnjak Radmilović" nastao film.

Srđan Valjarević: Tamo gde živim nema problema, jer nema rešenja

BANJALUKA - Knjiga priča "Fric i Dobrila" beogradskog književnika Srđana Valjarevića predstavljena je u ponedjeljak uveče u punoj Vijećnici Kulturnog centra Banski dvor, a u organizaciji ove ustanove i Udruženja za promociju i popularizaciju književnosti "Imperativ".

Čitaoci oduševljeni trilogijom "Brda od pelina"

HAN PIJESAK - U Narodnoj biblioteci "Branko Čučak" na Han Pijesku predstavljen je čitalačkoj publici književni portret Jasenke Lalović iz Beograda, autora trilogije "Brda od pelina".

Pet knjiga u užem izboru za Godišnju nagradu Udruženja književnika RS

BANJALUKA - Žiri za dodjelu Godišnje nagrade Udruženja književnika Republike Srpske (UK RS) objavio je djela koja su ušla u uži izbor, navodi se u saopštenju Udruženja.

Promovisan roman "Teodor" autora Predraga Bojinovića

ZVORNIK - U zvorničkom Domu omladine večeras je predstavljen roman "Teodor" autora Predraga Bojinovića iz Doboja, koji je objavila izdavačka kuća "ASoglas" iz Zvornika.

Promovisana knjiga "Priča o Andriću - antikolonijalni razgovori"

BEOGRAD - Knjiga "Priča o Andriću-antikolonijalni razgovori" u čijem je fokusu anitkolonijalni i poetički doživljaj svijeta nobelovca Ive Andrića promovisana je danas u Beogradu.

Najčitanije