Knjige

Izbor knjiga redakcije "Nezavisnih" za vrijeme samoizolacije

BANJALUKA - Samoizolacija izazvana vanrednim mjerama uvedenim usljed pandemije virusa korona, kako kod nas, tako i u svijetu, konačno je ljude vratila čitanju. Lokalni i globalni izvještaji bibliotekara naširoko govore o tome da je potražnja za knjigama porasla u danima iza nas.

U vrijeme epidemije povećana potražnja za knjigama

Ljudi koji vrijeme provode u kući zbog vanredne situacije u vezi sa korona virusom, više pažnje posvećuju čitanju knjiga, rekla je direktor Narodne biblioteke Pale Nada Grajović.

Promocija drugog dijela knjige "Solunska 28"

BIJELJINA - Drugi dio knjige "Solunska 28", autora Nenada Jankovića poznatijeg kao Dr Nele Karajlić, koji govori o prijateljstvu i izdaji, biće promovisan večeras u Bijeljini, najavljeno je iz Narodne biblioteke "Filip Višnjić".

Audio-knjige su i prošlost i budućnost čovječanstva

BANJALUKA - Pjesnici i pisci savremenici, glumci, radio-spikeri, novinari televizijskih i printanih medija česti su gosti biblioteka za slijepa i slabovida lica širom svijeta, a nabrojanu populaciju sve više okupljaju i takve specijalizovane ustanove u Bosni i Hercegovini.

Pet stranih knjiga iz 2019. koje trebate pročitati

U 2019 godini objavljen je veliki broj knjiga iz različitih kultura.

Otkupom knjiga pune fondove biblioteka širom RS

BANJALUKA - Ministarstvo prosvjete i kulture Republike Srpske objavilo je rezultate javnog konkursa za otkup knjiga objavljenih u Republici Srpskoj u 2017. i 2018. godini, prema kojima će otkupiti 34 publikacije od 15 izdavača iz Republike Srpske.

Prikupljanje igračaka i knjiga za mališane

​Joga centar organizuje humanitarnu akciju prikupljanja igračaka, knjiga i drugih edukativnih materijala za kreativno izražavanje za djecu sa Dječje klinike UKC RS, koja će trajati do 29. decembra.

Otvorena izložba "Srpski prosvjetitelji"

PRIJEDOR - U Prijedoru je večeras, povodom 1.150 godina od smrti jednog od tvoraca prvog slovenskog pisma Svetog Ćirila, otvorena izložba "Srpski prosvjetitelji" autora Jelenka Bojića.

Promovisane dvije knjige važne za srpsku kulturu

TREBINJE - Dvije knjige, važne za srpsku kulturu, predstavljene su u subotu veče u Muzeju Hercegovine, a riječ je o djelu "Srpsko blago u Beču i Vukova prodaja srpskih relikvija" autora Petra Milatovića Ostroškog i fototipskom izdanju priređivača Veljka Topalovića.

Promovisana knjiga "100 godina škole u Ražljevu"

BRČKO - U Brčkom je večeras promovisano drugo i dopunjeno izdanje knjige Spasoja Radonjića "100 godina škole u Ražljevu", u kojoj je opisana istorija ražljevačke škole koja ove godine obilježava 106 godina postojanja.

Najčitanije