Knjige

Knjige Bate Stojkovića izložene u Adligatu

Knjige iz lične biblioteke glumca Danila Bate Stojkovića (1934-2002) mogu se vidjeti na izložbi "Balkanski špijun, profesionalac, genije glumišta Danilo Bata Stojković", saopštilo je danas Udruženju za kulturu, umetnost i međunarodnu saradnju Adligat.

Promovisana knjiga "Jesenja gozba sa vilom Bosiljčicom"

TREBINJE - U Narodnoj biblioteci Trebinje večeras je promovisana knjiga "Jesenja gozba sa vilom Bosiljčicom" Željane Radojičić Lukić, koja na bajkovit način promoviše istinske vrijednosti i vrline ljudi, te povezuje trougao dijete-roditelj-učitelj .

Promovisana knjiga "Noć kada su palili knjige" Uglješe Kesića

Druga zbirka pjesama banjalučkog pjesnika Uglješe Kesića zanimljivog naslova "Noć kada su palili knjige" promovisana je u ponedjeljak uveče u Vijećnici Kulturnog centra Banski dvor, a o knjizi je pored autora govorila književnica Neda Gavrić, dok je moderator večeri bio Kemal Handan.

Od utorka u prodaji "Disney Zlatna biblioteka čarobnih priča"

Ćirilično izdanje kolekcije "Disney Zlatna biblioteka čarobnih priča" od sutra će se naći u prodaji u svim kioscima i bolje snabdjevenim prodajnim mjestima u Republici Srpskoj, a svakog narednog utorka, odnosno jednom sedmično, u prodaji će biti novi naslov.

Promocija tri knjige Save Guslov Marčete u Banskom dvoru

BANJALUKA - Promocija knjiga poezije Save Guslov Marčete "Jabuka iz moga kraja", "Radnja, stanje i zbivanje" i "U predvorju duše", koje su dio svojevrsne trilogije "Zmijanje u srcu", biće održana sutra veče sa početkom u 19 časova u Vijećnici Kulturnog centra Banski dvor.

Knjige su i u današnjem dobu nezamjenjiv poklon

BANJALUKA - U modernom dobu, kada je za skoro sve potrebno imati baterije, knjiga je jedna od rijetkih stvari koje se ne uklapaju u taj kalup. Kako kažu, knjigom nekom daruješ čitav svijet, upoznaješ ga sa novim osobama, novim krajolicima i atmosferom.

Ćorovićeva djela izlaze iz neopravdane skrajnutosti

BANJALUKA - Izabrana djela Svetozara Ćorovića u tri toma i u izdanju Narodne i univerzitetske biblioteke Republike Srpske (NUB RS) predstavljena su na 26. Međunarodnom sajmu knjige u dvorani "Borik", u srijedu uveče.

Počinje 26. Međunarodni sajam knjige "Banjaluka 2021"

BANJALUKA - Za ljubitelje knjiga i probranih djela septembar donosi posebnu radost jer će čak šest dana ovog mjeseca biće rezervisano za 26. Međunarodni sajam knjige "Banjaluka 2021", koji počinje sutra.

Pismenost: Kultura elektronskih medija temeljno mijenja pisanu kulturu

BANJALUKA - Iako je svijet po količini kumuliranog znanja samo u posljednjih dvadesetak godina napredovao i tehnološki se usavršio više nego u prethodnih dvjestotinak godina, gotovo petina svjetskog stanovništva i dalje je nepismena.

Tanja Stupar Trifunović otvara Sajam knjige u Banjaluci

Ovogodišnji 26. Međunarodni sajam knjige u Banjaluci besjedom će 14. septembra u Sportskoj dvorani "Borik" otvoriti književnica Tanja Stupar Trifunović. Sajam organizuje "Glas Srpske" a.d. a ljubitelji pisane riječi u klasicima, ali i najnovijim izdanjima izdavača iz regiona moći će da uživaju do 20. septembra.

Najčitanije