Knjige

Osvježite police za knjige u vašem domu

Kada ste posljednji put spremili police na kojima stoje knjige, osim što ste, bez ikakvog reda, na njih smjestili nekoliko novih knjiga? Možda niste ni primijetili kako je ovaj kutak vašeg doma postao neuredan i prenatrpan?

Popularni "Golum" danas čita Tolkinovu knjigu bez pauze

Glumac Endi Serkis, poznat po ulozi Goluma u filmu "Gospodar prstenova" i "Hobit" režisera Pitera Džeksona, spreman je da ponovo uleti u ovu ulogu za poseban humanitarni događaj sakupljanja

Akcija NUB RS: "Uzmi knjigu, pravac kući!"

Pod sloganom "Uzmi knjigu, pravac kući!" Narodna i univerzitetska biblioteka RS (NUB RS) će obilježiti 23. april - Svjetski dan knjige i autorskih prava tako što će pojedinačno upakovane knjige biti izložene na pokretnom stalku ispred biblioteke od 10 do 14 časova, a svaki posjetilac će moći da uzme knjigu na poklon.

Svjetski dan knjige i autorskih prava ove godine u sjenci izolacije

BANJALUKA - Samoća je osnovni preduslov za pisanje, reći će većina stvaralaca. Neki među njima ističu i važnost rutine, poput Harukija Murakamija, koji je o tome napisao i esej. Ali, i ta samoća je prije stvar izbora, nego što se nameće, kao sada izolacijom. U izolaciji, ali i samoći, većina autora dočekuje i Svjetski dan knjige i autorskih prava koji se obilježava danas.

Izbor knjiga redakcije "Nezavisnih" za vrijeme samoizolacije

BANJALUKA - Samoizolacija izazvana vanrednim mjerama uvedenim usljed pandemije virusa korona, kako kod nas, tako i u svijetu, konačno je ljude vratila čitanju. Lokalni i globalni izvještaji bibliotekara naširoko govore o tome da je potražnja za knjigama porasla u danima iza nas.

U vrijeme epidemije povećana potražnja za knjigama

Ljudi koji vrijeme provode u kući zbog vanredne situacije u vezi sa korona virusom, više pažnje posvećuju čitanju knjiga, rekla je direktor Narodne biblioteke Pale Nada Grajović.

Promocija drugog dijela knjige "Solunska 28"

BIJELJINA - Drugi dio knjige "Solunska 28", autora Nenada Jankovića poznatijeg kao Dr Nele Karajlić, koji govori o prijateljstvu i izdaji, biće promovisan večeras u Bijeljini, najavljeno je iz Narodne biblioteke "Filip Višnjić".

Audio-knjige su i prošlost i budućnost čovječanstva

BANJALUKA - Pjesnici i pisci savremenici, glumci, radio-spikeri, novinari televizijskih i printanih medija česti su gosti biblioteka za slijepa i slabovida lica širom svijeta, a nabrojanu populaciju sve više okupljaju i takve specijalizovane ustanove u Bosni i Hercegovini.

Pet stranih knjiga iz 2019. koje trebate pročitati

U 2019 godini objavljen je veliki broj knjiga iz različitih kultura.

Otkupom knjiga pune fondove biblioteka širom RS

BANJALUKA - Ministarstvo prosvjete i kulture Republike Srpske objavilo je rezultate javnog konkursa za otkup knjiga objavljenih u Republici Srpskoj u 2017. i 2018. godini, prema kojima će otkupiti 34 publikacije od 15 izdavača iz Republike Srpske.

Najčitanije