Kočićev zbor

56. Kočićev zbor na tri lokacije

U Stričićima kod Banjaluke, gdje se rodio narodni tribun i pisac Petar Kočić, biće održan poseban kulturno-umjetnički program u okviru 56. Kočićevog zbora sa ciljem oživljavanja Kočićevog ognjišta.

Crkva brvnara 117 godina čuva tajnu buntovnika sa Zmijanja

...sad ovo, pazi dobro. Ja hoću da se ženim. I to ovako: da se ja i ti vjenčamo tamo u Jošavci kod onog tvog popa. Za to ne treba niko da zna. Ja ću izvaditi od svog popa vjenčanicu, pa ću tamo doći da se u najvećoj tišini vjenčamo. Ja neću ni oca zvati, ni brata - nikog! Onda ću te poljubiti kao svoju ženicu i ostaviti kod majke, a ja ću nastaviti školu. I još za dvije godine sam svoj čovjek.

Jana Brkić dobitnica nagrade "Zmijanjče"

Učenica šestog razreda banjalučke Osnovne škole "Georgi Stojkov Rakovski", Jana Brkić, dobitnica je nagrade "Zmijanjče" u okviru 55. Kočićevog zbora.

Zvaničnici položili vijence na spomenik palim borcima u Stričićima

Predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Nedeljko Čubrilović i ministar prosvjete i kulture Republike Srpske Natalija Trivić položili su danas vijence na spomenik palim borcima odbrambeno-otadžbinskog rata u Stričićima kod Banjaluke, u okviru manifestacije "Kočićev zbor".

U rodnoj kući Petra Kočića u petak otvaranje izložbe

U rodnoj kući Petra Kočića u Stričićima kod Banjaluke u petak će biti otvorena izložba, na kojoj će biti prikazani život i djelo ovog poznatog srpskog pisca.

Položen vijenac na Kočićev spomenik u Banjaluci i na grob u Beogradu

BANJALUKA - Zamjenik gradonačelnika Banjaluke Srđan Amidžić položio je danas vijenac na spomenik Petru Kočiću u Banjaluci, povodom početka manifestacije "55. Kočićev zbor".

Izložbom fotografija sutra počinje "Kočićev zbor"

Program 55. "Kočićevog zbora" počinje sutra izložbom "Kočić i njegova porodica u fotografijama" autora Zorana Pejašinovića koja će biti otvorena u banjalučkom parku koji nosi ime ovog pisca s početkom u 20 časova.

"Kočićev zbor" počinje izložbom fotografija o piscu i njegovoj porodici

Otvaranjem izložbe fotografija "Kočić i njegova porodica u fotografijam", autora Zorana Pejašinovića, 24. avgusta, svečano će početi ovogodišnji, 55. "Kočićev zbor".

Radojičić: Ove godine bez zborovanja i koride na Manjači

BANJALUKA - Ove godine neće biti tradicionalnog zborovanja i koride na Manjači zadnje nedjelje avgusta, objavio je Igor Radojičić, gradonačelnik Banjaluke.

"Kočićev zbor" od 24. do 30. avgusta

Najdugovječnija kulturna manifestacija u Banjaluci "Kočićev zbor" biće održana u tradicionalnom terminu od 24. do 30. avgusta, odlučeno je na konstitutivnoj sjednici Organizacionog odbora ovog kulturno-umjetničkog događaja.

Najčitanije