Kočićev zbor

Bik Žujica ponovo pobijedio na Kočićevom zboru

STRIČIĆI - Bik Žujica, vlasnika Ante Tubića iz Mrkonjić Grada, pobjednik je ovogodišnje koride na 54. Kočićevom zboru u teškoj kategoriji i dobitnik nagrade “Jablan”.

Kilometarska kolona na ulazu u Banjaluku

BANJALUKA - Na ulazu u Banjaluku, iz pravca Manjače odnosno Mrkonjić Grada, formirala se kilometarska kolona.

U Stričićima počela centralna manifestacija Kočićevog zbora

​STRIČIĆI - U Stričićima na Manjači, rodnom mjestu narodnog tribuna Petra Kočića, danas je počela centralna manifestacija 54. Kočićevog zbora.

Radojičić: "Kočićev zbor" nosi i patriotske poruke

BANJALUKA - Gradonačelnik Banjaluke Igor Radojičić ocijenio je danas da manifestacija "Kočićev zbor" predstavlja višeslojan događaj koji sadrži kulturne, umjetničke, ali i patriotske poruke.

Održano Veče satire u okviru 54. "Kočićevog zbora"

BANJALUKA - Nakon večeri besjedništva i večeri mlađih pjesnika, 54. izdanje "Kočićevog zbora" u srijedu uveče nastavljeno je u parku "Petar Kočić" satiričnom večeri, a oštre žaoke u formi stihova i aforizama govorili su književnici Miladin Berić, Vasilije Karan, Darko Samardžić, Gojko Mandić, Dragana Pašić i Živko Vujić.

Bogat sadržaj "Kočićevog zbora"

BANJALUKA - Organizacioni odbor 54. "Kočićevog zbora" utvrdio je program ove tradicionalne manifestacije, koja će biti održana od 19. do 25. avgusta ove godine, a u potpunosti je vode gradske vlasti Banjaluke.

Utvrđen program ovogodišnjeg "Kočićevog zbora"

​BANJALUKA - Organizacioni odbor 54. Kočićevog zbora utvrdio je danas program ove tradicionalne manifestacije koja će biti održana od 19. do 25. avgusta na tri lokacije - u Banjaluci, Stričićima i Beogradu.

"Kočićev zbor" od 19. do 25. avgusta

BANJALUKA - Tradicionalna manifestacija "Kočićev zbor" biće održana od 19. do 25. avgusta u Banjaluci, Stričićima i Beogradu, najavljeno je iz banjalučkog Odjeljenja za kulturu, turizam i socijalnu politiku.

Narodno veselje u čast velikog borca za slobodu

BANJALUKA - Tradicionalnom borbom bikova za nagradu "Jablan" u Stričićima, kod Banjaluke, danas je završen 53. "Kočićev zbor", a ni jaka kiša i blato nisu uspjeli da pokvare atmosferu građanima koji su došli na Manjaču.

Dodik: Život i djelo Petra Kočića trajno upisani u kolektivno sjećanje naroda

BANJALUKA - Blato, ružno vrijeme i niska temperatura nije spriječila da na Manjači počne kulturno umjetnički program povodom 53. Kočićevog zbora.

Najčitanije