Kočićev zbor

Bogat sadržaj "Kočićevog zbora"

BANJALUKA - Organizacioni odbor 54. "Kočićevog zbora" utvrdio je program ove tradicionalne manifestacije, koja će biti održana od 19. do 25. avgusta ove godine, a u potpunosti je vode gradske vlasti Banjaluke.

Utvrđen program ovogodišnjeg "Kočićevog zbora"

​BANJALUKA - Organizacioni odbor 54. Kočićevog zbora utvrdio je danas program ove tradicionalne manifestacije koja će biti održana od 19. do 25. avgusta na tri lokacije - u Banjaluci, Stričićima i Beogradu.

"Kočićev zbor" od 19. do 25. avgusta

BANJALUKA - Tradicionalna manifestacija "Kočićev zbor" biće održana od 19. do 25. avgusta u Banjaluci, Stričićima i Beogradu, najavljeno je iz banjalučkog Odjeljenja za kulturu, turizam i socijalnu politiku.

Narodno veselje u čast velikog borca za slobodu

BANJALUKA - Tradicionalnom borbom bikova za nagradu "Jablan" u Stričićima, kod Banjaluke, danas je završen 53. "Kočićev zbor", a ni jaka kiša i blato nisu uspjeli da pokvare atmosferu građanima koji su došli na Manjaču.

Dodik: Život i djelo Petra Kočića trajno upisani u kolektivno sjećanje naroda

BANJALUKA - Blato, ružno vrijeme i niska temperatura nije spriječila da na Manjači počne kulturno umjetnički program povodom 53. Kočićevog zbora.

Počela centralna manifestacija u Stričićima

STRIČIĆI - Centralna manifestacija 53. "Kočićevog zbora" počela je danas u Stričićima kod Banjaluke služenjem parastosa Petru Kočiću u Crkvi Uspenija Presvete Bogorodice na Klisini i polaganjem vijenaca na spomenik za 44 poginula borca Vojske Republike Srpske u proteklom ratu.

Radojičić: Ponosni organizatori i domaćini

BANJALUKA - Gradonačelnik Banjaluke Igor Radojičić istakao je danas da je Banjaluka ponosni domaćin i organizator "Kočićevog zbora", koji je i ove godine obuhvatio niz manifestacija različitog karaktera.

Satiričari povodom nastupa na 53. "Kočićevom zboru": Narod se uležao kao pasulj ležak

BANJALUKA - Nakon otvaranja 53. "Kočićevog zbora", večeri besjedništva, te večeri pjesnika mlađe generacije, večeras u okviru ove manifestacije u parku "Petar Kočić" s početkom u 20 časova nastupaju satiričari: Miladin Berić, Živko Vujić, Vojin Trivunović, Dragana Pašić i Darko Samardžić.

Tanja Stupar Trifunović izbačena iz programa "Kočićevog zbora"

Tanja Stupar Trifunović, poznata bh.književnica, na svojoj Facebook stranici je objavila da večeras nije prisustvovala otvaranju 53. Kočićevog zbora u Banjaluci jer su organizatori promijenili odluku, nakon što su je pozvali taj poziv i povukli.

Otvoren 53. "Kočićev zbor"

U Banjaluci je večeras otvoren 53. "Kočićev zbor", manifestacija kojom će ove sedmice većim brojem događaja biti proslavljen lik i djelo Petra Kočića - narodnog tribuna i velikana srpske književnosti.

Najčitanije