Kočnice

Automobili bez klasičnih kočnica

Koncept novog sportskog superautomobila francuske sportske marke, sestre Citroena, najavljuje električne automobile sa isključivo snažnim regenerativnim kočenjem.

Isporučen Tesla Model 3 sa jednom kočnicom

Prema The Driveu, jedna mušterija je 19. decembra dobila svoj novi Model 3, samo da bi saznala da mu nedostaje jedna kočiona pločica.

Šta se dešava sa kočnicama zimi kada se automobil dugo ne vozi

Diskovi i doboši kočnica izrađeni su od legure čelika, sa malo antikorozivne obrade. Nakon samo nekoliko sati stajanja u vlažnom okruženju (pogotovo u zimskim mjesecima kad su kočnice izložene ostacima soli na kolovozu), na njihovim površinama počeće da se stvara fini sloj rđe.

Kako prepoznati dotrajale kočnice?

Upali li vam se signalna lampica za kočnice na instrument tabli automobila to je znak da nešto nije u redu i ostane li uključena obavezno posjetite mehaničara.

Ulje za kočnice malo ko mijenja

BANJALUKA - Kočiona tečnost u sistemu za kočnice najčešći je problem kontrolisanih vozila tokom prvog dana republičke preventivne kampanje besplatne kontrole tehničke ispravnosti motornih vozila, koja je danas počela u Banjaluci pod nazivom "Bezbjedna vožnja u zimskim uslovima 2019".

Umjesto disk pločica na kočnice stavili iPhone

Internet je krasno mjesto da naučite i vidjite nešto novo pa tako s vremena na vrijeme možete da naiđete na vrlo zanimljive eksperimente.

Zastarjele kočnice ima 400 hiljada automobila u Hrvatskoj

ZAGREB - U Evropskoj uniji će 2022. u novim modelima vozila biti obvezna sigurnosna tehnologija poput inteligentnog sistema za pomoć pri kontroli brzine (ISA).

Savjeti za pravilno kočenje: Sačuvajte obloge i diskove

Trošenje kočnica zavisi prije svega od stila vožnje. Agresivna vožnja uzrokuje znatno češće i jače pritiskanje na pedalu kočnice što ima za posljedicu skraćenje životnog vijeka kočnica (kako kočionih obloga tako i kočionih diskova).

Pogledajte kako se testiraju kočnice za Chiron

Bugatti Chiron je jedan od najskupljih i najjačih serijskih automobila na svijetu i ima najsnažnija i najveća kočiona kliješta ikad ugrađena na neki serijski automobil.

Kočnice boljka kod čak 23.000 vozila

​BANJALUKA - Sistem za kočenje bio je neispravan na čak 22.929 vozila koja su prošle godine bila na tehničkim pregledima u Republici Srpskoj.

Naučite da pravilno kočite lijevom nogom

Tehnika kočenja lijevom nogom spada u napredne tehnike kočenja. Za ovom tehnikom se rijetko ukaže potreba u normalnim uslovima, a često se koristi na (rally) stazama.

Brembo hidrauliku mijenja strujom

Najpoznatiji proizvođač kočionih sistema na svijetu Brembo najavio je novu generaciju kočnica u automobilima koje će odbaciti hidrauliku i prebaciti se na sistem "Brake-by-Wire", a kompanija će ih na tržište izbaciti u roku od dvije godine.

Bugatti pionir – kočnice iz štampača

Proizvođač superautomobila Bugatti po mnogo čemu je specifičan, a jedna od takvih stvari su i dijelovi koje koristi za svoja skupa vozila.

VW povlači 766.000 auta zbog problema sa kočnicama

Njemački Volkswagen povlači 766.000 automobila svog brenda putničkih vozila VW širom svijeta zbog problema sa kočionim sistemom, izjavio je danas portparol kompanije.

Najčitanije