Koševo

Veliki derbi na "Koševu", Sarajevo čeka Borac

Fudbaleri Sarajeva i Borca večeras će odigrati veliki derbi, možda i cijele sezone, nakon kojeg će mnogo stvari biti jasnije uoči ulaska u finiš prvenstva. Aktuelni prvak bi pobjedom praktički stavio ruke ponovo na pehar, dok svaki drugi ishod donosi nastavak neizvjesnosti, posebno u slučaju ako bi Banjalučani nakon skoro osam godina slavili na "Koševu".

Slavija modernizuje stadion

Uz pomoć lokalne zajednice i fondova Svjetske fudbalske federacije (FIFA) uz posredstvo Nogometnog/Fudbalskog saveza BiH, Fudbalski klub Slavija kreće u modernizaciju stadiona u Istočnom Sarajevu.

Koševo spremno za nastavak

U skladu sa uputstvima nadležnih organa danas je obavljen pregled sanitarno-epidemioloških uslova na Olimpijskom stadionu Asim Ferhatović Hase - Koševo. Pregledane su svlačionice, ambulantni prostor, prostor za fizikalnu terapiju, teren, tribine, te sale za sastanke. Posjetom je konstatovano da su zadovoljeni svi uslovi za odigravanje utakmica u narednom periodu.

"Koševo" dobija čitače karata

Ugovor vrijedan 385.975,98 KM za početak postavljanja opreme za kontrolu pristupa gledalaca s čitačima i barijerama na Olimpijskom stadionu "Asim Ferhatović Hase - Koševo" potpisan je danas u sarajevskoj opštini Centar.

Pozlilo navijaču ma Koševu, prevezen u bolnicu

Na stadionu Koševo večeras se igra posljednja utakmica 5. kola Premijer lige BiH između aktuelnih prvaka FK Sarajevo i Radnika iz Bijeljine.

Husref Musemić, tvorac šampionskog Sarajeva: Još ne znam ostajem li na "Koševu"

Iako je predvodio Sarajevo do najvećeg klupskog uspjeha u istoriji, trener Husref Musemić još uvijek ne zna hoće li ostati na klupi koševskog premijerligaša. Dok većina velikih klubova posao sa trenerima sklapa i prije nego li završi sezona, najtrofejnijem treneru "bordo tima" još uvijek nije ponuđeno da produži ugovor koji mu ističe za nešto više od mjesec dana, što dodatno podgrijava sumnje o njegovoj sudbini na klupi FK Sarajevo.

Pavlović ostaje na "Koševu"

Golman Bojan Pavlović produžio je su ugovor sa Fudbalskim klubom Sarajevo. Čuvar mreže ostao je vjeran "bordo klubu" i potpisao novi ugovor, koji traje do juna 2019. godine.

Traži se alternativa nakon suspenzije "Bilinog polja": "Koševo" ili "Grbavica"

Fudbalska reprezentacija BiH sticajem okolnosti nakon četiri godine ponovo bi mogla odigrati jednu utakmicu u Sarajevu, nakon što je Svjetska fudbalska federacije (FIFA) zbog incidenata na meču sa Grčkom, između ostalog, suspendovala "Bilino polje".

"Željo" odobrio 1.090, Sarajevo tražilo najmanje 1.500 ulaznica

Derbi ne smije biti seoski vašar i mora mu se vratiti stari sjaj, smatra Mirza Varešanović, bivši proslavljeni fudbaleri, a potom jedno vrijeme i trener FK Sarajevo.

Najčitanije