Koža

Sva pravila samopotamnjivanja

S obzirom na to da nas je sunce, čini se, zaboravilo s prvim toplim danima imaćemo problem da smjelo obučemo lepršave ljetne komade, jer nismo imali vremena da radimo na svom tenu, kako bi nam odjeća savršeno pristajale.

Beba se rodila bez kože, svi mislili da će umrijeti ali se izborila

U bolnici u Notingamu ljekari su uspjeli da spase bebu rođenu sa samo šest mjeseci bez potpuno razvijenog gornjeg sloja kože.

Pauza od šminkanja najbolje će regenerisati kožu lica

Vremenom je make-up postao sastavni dio naše svakodnevnice, u manjoj ili većoj mjeri, ali možda bismo ponekad zaista trebali da napravimo malu pauzu od šminkanja, kako bi se koža odmorila i oporavila.

Probudite kožu iz zimskog sna

Proljetna sezona je stigla i spremni smo za beauty novitete koje su nam kozmetičke kuće pripremile. Ali za početak sezonske transformacije (a ujedno i pripreme za ljeto) potrebno je krenuti od početka. Dakle prije nabavke nove kozmetike potrebno je boriti se protiv suhe kože lica i tijela. Nakon zimske hibernacije kožu treba probuditi.

Koža zimi traži ulje

Kada je veoma hladno , kažemo da nam se uvukla zima u kosti, a znamo li šta nam se uvuče u pore, odnosno kako naša koža lica reaguje na hladnoću i vlagu?

Kako stres utiče na kožu?

Koža je najveći ljudski organ, a problemi koje uočavamo na njoj su nam najbolji pokazatelj unutrašnjih konflikata.

Najčešći mitovi o njezi kože

Do sada ste vjerovatno čuli više od stotinu pravila o njezi kože: kada se mazati i kako, s čime se šta smije kombinovati, a s čime ne.

Tri navike koje uništavaju vašu kožu

Međutim, ponekad nismo ni svjesni pogrešaka koje svakodnevno radimo.

Najnoviji trend: Njega kože uz pomoć jogurta

Što dublje zalazimo u 21. vijek to se (potpuno paradoksalno) stručnjaci vraćaju onim najjednostavnijim tehnikama i metodama za njegu kože. Po svoj prilici sa dobrim opravdanjem.

Četiri super maske iz kuhinje

Piling je odličan za uklanjanje mrtvih ćelija sa kože. Kozmetički saloni nude razne tretmane, ali ako nekada niste u prilici, onda je dobro da znate da piling pripremite od sastojaka koje imate u kući.

Najčitanije