Koalicija Pod lupom

Koalicija "Pod lupom": Budućnost izbora u BiH neizvjesna

TUZLA - Prošlogodišnji izbori u BiH bili su djelimično regularni, a izborni proces mora se unaprijediti, jedan je od zaključaka konferencije "Budućnost izbora u Bosni i Hercegovini", koju je organizovala koalicija "Pod lupom" u Tuzli.

Koalicija "Pod lupom" traži sankcije i ponovna brojanja glasova

SARAJEVO - Koalicija za slobodne i poštene izbore "Pod lupom" danas je poslala Centralnoj izbornoj komisiji (CIK) BiH zahtjev za poništenje izbora u osnovnoj izbornoj jedinici Zvornik na osnovu ozbiljnih pokazatelja da je izigrana volja birača u smislu preferencijalnih glasova dodavanih kandidatima iz ove izborne jedinice saopšteno je iz te koalicije.

"Pod lupom": Evidentirano 240 kritičnih situacija

SARAJEVO - Koalicija za slobodne i poštene izbore "Pod lupom", koja provodi građansko, nestranačko posmatranje Opštih izbora 2018. u BiH, objavila je da je do 14 sati evidentirano 240 kritičnih situacija.

Koalicija 'Pod lupom' posmatra opoziv za načelnika opštine Lukavac

SARAJEVO - Koalicija "Pod lupom" posmatraće opoziv za načelnika opštine Lukavac koji će biti održan u nedjelju, 13. maja.

Koalicija 'Pod lupom' utvrdila izmjene IZ BiH: Spriječiti izborne krađe i manipulacije

SARAJEVO, BANJALUKA - Koalicija "Pod lupom", koju čini šest nevladinih organizacija i civilnih udruženja iz BiH, napravila je vlastiti Prijedlog izmjena i dopuna Izbornog zakona BiH, koji je već upućen u parlamentarnu proceduru.

Najčitanije