Kocka

Tatatatira: Prije 47 godina emitovana prva epizoda "Kockice"

Od čega se sastoji djetinjstvo? Između ostalog, od niza pitanja koja djeca postavljaju odraslima. A emisija "Kocka, kocka, kockica" bila je i ostala taj "odrasli" koji preko malih ekrana nudi odgovore na razna pitanja koja samo djeca mogu da postave, pitanja koja su odrasli zaboravili.

Jeste li znali kako je nastala Rubikova kocka?

Rubikova kocka, poznata i kao magična ili mađarska kocka, mehanička je 3D kombinaciona slagalica koju je 1974. godine izumio mađarski profesor arhitekture Erne Rubik.

Predstavljena najmanja Rubikova kocka na svijetu

Najmanja Rubikova kocka na svijetu predstavljena je danas javnosti u Japanu.

Koja čokolada ima pravo da bude četvrtasta?

Proizvođači dvije najpopularnije njemačke čokolade "Milka" i "Riter Sport" nakon deset godina završili su svoju svađu pred sudom, piše onlajn magazine "Jurop tudej".

Prihod "najveće kockarnice na svijetu" pao 90% zbog virusa

Industrija igara na sreću u Makau, jednom od najvećih turističkih centara na svijetu, nakon zatvaranja hotela i kazina na 15 dana zbog epidemije virusa korona izgubila je 90 odsto mjesečnih prihoda, javila je agencija Blumberg, a prenosi portal Bankar.me.

Kockari upumpali milione u budžet Republike Srpske

BANJALUKA - Prihodi od naknada za priređivanje igara na sreću porasli su, u prosjeku, za 1,4 miliona mjesečno, počevši od aprila prošle godine, a nakon stupanja na snagu novog Zakona o igrama na sreću.

BiH na prvom mjestu po broju kladionica, građani potrošili 1,7 milijardi KM

Građani BiH tokom prošle godine u kladionicama su potrošili više od 1,7 milijardi KM, objavila je Poreska uprava Federacije BiH.

Vještačka inteligencija rješava Rubikovu kocku za jednu sekundu

​DeepCubeA je sistem razvijen na Irvine Univerzitetu iz Kalifornije i on upotrebljava vještačku inteligenciju za rješavanje 3D zagonetki, bez pomoći čovjeka. Najbolja demonstracija njegove snage, brzine i efikasnosti je rješavanje Rubikove kocke.

Na prvenstvu u slaganju Rubikove kocke 55 takmičara

BANJALUKA - U Banjaluci se danas i sutra održava četvrto Otvoreno prvenstvo u slaganju Rubikove kocke i drugih mozgalica, na kojem učestvuje 55 takmičara iz devet zemlja koji će pokazati svoje vještine u 13 disciplina.

Prodao jednogodišnju kćerku za 7.800 evra zbog kockarskih dugova

​Kinez Điang (Jiang), prodao je dijete jednom paru nakon što je upao u dugove kockanjem preko interneta.

Ubacio u aparat pet franaka pa postao milioner

Jedan srećnik iz Švajcarske osvojio je nevjerovatnu nagradu od 3,6 miliona franaka u kazinu u Bazelu, nakon što je u slot aparat ubacio samo pet franaka.

Ilegalno priređivanje igara na sreću u Kotor Varošu

KOTOR VAROŠ - Inspektori Odjeljenja za inspekcijski nadzor Republičke uprave za igre na sreću otkrili su u Kotor Varoši ilegalno priređivanje igara na sreću na terminalu za sportsko klađenje u kafe-baru "Andrej", vlasnika čiji su inicijali M.V.

Kolike su šanse da igrač pobijedi kockarnicu?

Kolike su vam šanse za pobjedu u nekoj igri u kockarnici? U zavisnosti od vaših uloga, znanja i vještine, mogle bi da budu dobre dobre. Ali nije lako biti pravi pobjednik i s takvog mjesta izaći s velikom svotom novca.

Državljanin BiH se sprema da kockarnici uzme 2 miliona evra

Državljanin Bosne i Hercegovine B. S. (47) mogao bi, zahvaljujući bečkom udruženju građana "Privileg", da postane jedan od rijetkih ljudi kojima će se porok kao što je kockanje - isplatiti.

Politiko: "Crna kocka" špijunirala za Orbana

Izraelska privatna obavještajna firma "Crna kocka" (Black Cube) umješana je u skandale u SAD i Evropi, tvrdi Politiko.

Najčitanije