Kolinda Grabar Kitarović

Dodik: Izjava Kitarovićeve nije bila prihvaćena od bošnjačkog kruga

BANJALUKA - Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik izjavio je da se značajan dio javnosti slagao s izjavom bivše predsjednice Hrvatske Kolinde Grabar Kitarović da je BiH nestabilna, te da nju nije prihvatio politički, bošnjačko-muslimanski krug.

Na inauguraciji Zorana Milanovića više medija nego zvanica

ZAGREB - Današnja inauguracija novog hrvatskog predsjednika Zorana Milanovića biće ubjedljivo najskromnija u odnosu na sve prethodne, prvi put ona će biti održana na Pantovčaku i prisustvovaće joj značajno više akreditovnih predstavnika medija nego zvanica.

Oproštajna poruka Grabar-Kitarović: O mom radu progovorit će povijest

Predsjednica Republike Hrvatske na odlasku, Kolinda Grabar Kitarović, na Facebooku je objavila oproštajnu poruku.

Kitarović će po okončanju mandata dobiti kabinet

ZAGREB - Odlazeća predsjednica Hrvatske, Kolinda Grabar Kitarović, podnijela je zahtjev da joj se po okončanju mandata dodijeli Kabinet bivšeg predsjednika Hrvatske.

Ponovo priče o Kolindinom navijanju: Donijela nesreću kao i za fudbal

Odlazeća hrvatska predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović još jednom je izazvala pažanju svojim vatrenim navijanjem. Ovoga puta bila je na tribinama tokom finala evropskog šampionata u rukometu u kom je protiv Hrvatske slavila Španija.

Kolinda se predomislila, traži kancelariju i poslije mandata

ZAGREB - Odlazeća hrvatska predsjednica, Kolinda Grabar-Kitarović, se predomislila i odustaje od namjere da ne traži na raspolaganje kancelariju koju će koristiti poslije isteka mandata, 18. februara.

Šef izbornog štaba Kitarovićeve: Čudo da je uopšte ušla u drugi krug

ZAGREB - HDZ-ov osječko-baranjski župan Ivan Anušić, koji je u predsjedničkoj kampanji bio šef izbornog stožera Kolinde Grabar-Kitarović, gostovao je u četvrtak u emisiji Osječke TV "Karte na stol". U dugom razgovoru Anušić je detaljno i iskreno progovorio o razlozima zašto Grabar-Kitarović nije uspjela osvojiti drugi mandat.

Kolinda još nije odlučila šta poslije Pantovčaka

ZAGREB - Prioriteti Kolinde Grabar Kitarović, koja će za mjesec dana napustiti Pantovčak, trenutno su odmor, zdravlje, porodica, doktorat, rekli su za Jutarnji list ljudi iz njenog okruženja, koji kažu da konačnu odluku o tome čime će se baviti u budućnosti još nije donijela.

Kolinda otkrila kako se osjeća poslije poraza, ali i koji su joj planovi

ZAGREB - U prvom razgovoru nakon izbornog poraza Kolinda Grabar Kitarović otkrila je planove za budućnost. Nije željela da govori o nastavku političke karijere iako je dio članova stranke vidi kao šeficu HDZ-a.

Prvi sastanak Kitarovićeva i Milanovića, razgovarali o prenosu vlasti

ZAGREB - Tri dana od predsjednički izbora u Zagrebu su se danas sastali odlazeća predsjednica i njen nasljednik, Kolinda Grabar-Kitarović i Zoran Milanović, a razgovarali su o tranziciji predsjedničke dužnosti, potvrdile su obje strane.

Najčitanije