Kolinda Grabar Kitarović

Grabar-Kitarović: Hrvati i Srbi moraju biti arhitekte mira i saradnje

ZAGREB - Predsjednica Hrvatske Kolinda Grabar Kitatrović izjavila je da Hrvatska i Srbija imaju iza sebe tešku istoriju, ali i odgovornost za izgradnju nove arhitekture mira i saradnje na jugoistoku Evrope.

Vučić predložio Kolindi: Zajedno do Svetskog prvenstva

BEOGRAD, ZAGREB - Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić predložio je predsjednici Hrvatske Kolindi-Grabar Kitarović da dvije zemlje podnesu zajedničku kanditaturu za veliko takmičenje.

Kolinda čestitala Vučiću Dan državnosti

BEOGRAD - Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić primio je čestitku predsjednika Hrvatske Kolinde Grabar Kitarović povodom obilježavanja Dana državnosti Srbije, u kojoj je izrazila nadu za unapređenje bilateralnih odnosa dvije države i rješavanje ključnih otvorenih pitanja.

Kolinda: Moja savjest je mirna

ZAGREB -- Hrvatska predsjednica Kolinda Grabar Kitarović odbacila je zolonamjerna tumačenja njene izjave o protestima povodom posjete Aleksandra Vučića, predsjednika Srbije.

Grabar-Kitarović: Ovo je bio evropski Vučić, izvinjenje nisam očekivala

ZAGREB - Predsjednica Hrvatske Kolinda Grabar Kitarović gostovala je u Dnevniku Nove TV gdje je komentarisala posjetu srpskog predsjednika Aleksandra Vučića.

Grabar Kitarović Srbima: Hrvatska je vaša domovina

ZAGREB - "Hrvatska je vaša domovina", poručila je predsjednica Hrvatske Kolinda Grabar Kitarović u obraćanju na Velikoj skupštini Srpskog nacionalnog vijeća u Zagrebu.

Kolinda na udaru kritika zbog Vučićeve posjete

ZAGREB- Hrvatska predsjednica Kolinda Grabar Kitarović se, zbog poziva srpskom kolegi Aleksandru Vučiću da posjeti Hrvatsku, našla na udaru kritika dijela vlade, vladajuće HDZ i opozicije, kao i na društvenoj mreži Fejsbuk, koju ona veoma voli, ali u posljednja dva dana na njenoj stranici nema nijedne fotografije sa predsjednikom Srbije.

Grabar-Kitarović na udaru kritika zbog Vučića

ZAGREB - Glasilo vladajuće Hrvatske demokratske zajednice (HDZ), portal Direktno.hr, oštro danas kritikuje predsjednicu Kolindu Grabar Kitarović zbog njene izjave, tokom konferencije za novinare sa srpskim predsjednikom Aleksandrom Vučićem, da spoljnu politiku Hrvatske ne mogu definisati "marginalci".

Vučić danas sa Srbima u Hrvatskoj

ZAGREB - Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić, koji na poziv hrvatske predsjednice Kolinde Grabar-Kitarović boravi u Hrvatskoj, drugi dan posjete posvetiće Srbima koji žive u toj zemlji.

Mediji o Vučićevoj posjeti Hrvatskoj: Nacionalisti dočekali bivšeg ultranacionalistu

ZAGREB - Posjeta predsjednika Srbije Aleksandra Vučića Hrvatskoj izazvala je veliku pažnju medija u regionu, ali i širom Evrope, pa je tako agencija "Associated Press" prenio ovu informaciju koju su su pod raznim naslovima prenijeli brojni svjetski portali.

Reklame

Najčitanije