Kolinda Grabar Kitarović

Kolinda Bandiću u bolnicu poslala plišanog medvjeda

ZAGREB - Predsjednik Hrvatske Kolinda Grabar-Kitarović poslala je zagrebačkom gradonačelniku Milanu Bandiću plišanog medvjedića, piše RTL.

Kolinda opet obukla dres i zapjevala

Teniseri Hrvatske savladali su juče u Lilu reprezentaciju Francuske i tako osvojili Dejvis kupu.

Vrh Hrvatske u vukovarskoj "Koloni sjećanja", Kolinda ponovo u "zengama"

VUKOVAR - Hrvatska predsjednica Kolinda Grabar Kitarović i ove godine je u Vukovar, na obilježavanje Dana sjećanja, došla u takozvanim “zengama”, poludubokim cipelama koje su nosili pripadnici hrvatske paravojne formacije "Zbor narodne garde".

Grabar-Kitarović: Ne znam hoću li imati para da odem na utakmicu protiv Engleske

ZAGREB - Predsjednica Hrvatske Kolinda Grabar -Kitarović sinoć je gledala utakmicu između Hrvatske i Španije na Makismiru. Hrvatska je golom u posljednjim trenucima susreta pobijedila Špance, a Kolinda je nakon utakmice bila dobro raspoložena.

Kolinda dobila pjesmu na ruskom: Oduševljava i dane pretvara u praznike

Predsjednica Republike Hrvatske Kolinda Grabar-Kitarović postala je jako popularna u Rusiji nakon Svjetskog prvenstva 2018. godine.

Grabar-Kitarović: Hrvatska - to su Modrić, ali i Tesla, Rimac i Marko Polo

BERLIN - Hrvatska predsjednica Kolinda Grabar Kitarović na kongresu je privrednika u Berlinu izjavila da je Hrvatska lijepa zemlja, koja ima problema, poput birokratije i privrednih problema, ali da je treba posmatrati samo kroz prirodne ljepote, već i kroz talentovane ljude.

Hrvatska predsjednica oduševila stajlingom u Parizu

Hrvatska predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović privukla je veliku pažnju javnosti svojim elegantnim izgledom na svečanoj ceremoniji u pariskom muzeju "Orsay" gdje je prisustvovala obilježavanju 100. godišnjice završetka Prvog svjetskog rata.

Grabar-Kitarović nije dobila Komšićev poziv da posjeti BiH

ZAGREB - Nakon što je u utorak iz Demokratske fronte saopšteno da je novoizabrani član Predsjedništva BiH Željko Komšić pozvao predsjednicu i premijera Hrvatske da nakon formiranja novog saziva Predsjedništva BiH dođu u zvaničnu posjetu BiH, iz kancelarije Kolinde Grabar-Kitarović su za Klix.ba potvrdili da nikakav poziv nije stigao.

Komšić pozvao Grabar-Kitarović i Plenkovića u Sarajevo

SARAJEVO – Željko Komšić, predsjednik Demokratske fronte i novoizabrani član Predsjedništva Bosne i Hercegovine, pozvao je danas predsjednicu Republike Hrvatske Kolindu Grabar Kitarović i premijera Andreja Plenkovića da nakon formiranja novog saziva Predsjedništva BiH, dođu u zvaničnu posjetu Sarajevu kako bi se na nivou institucija razgovaralo o svim otvorenim pitanjima između BiH i Hrvatske, ali i o zaključcima Savjeta Evropske unije u kontekstu podrške Republike Hrvatske provođenju presuda Evropskog suda za ljudska prava.

Kolinda zapjevala Hercegovcima

ZAGREB - U restoranu Gastro Globus Zagreb u petak naveče održana je Broćanska večer, na kojoj je prikupljan novac namijenjen pomoći studentima.

Najčitanije