Kolinda Grabar Kitarović

Jutarnji: Kolinda ne dolazi u Srbiju, slijedi zahlađenje odnosa

ZAGREB - Hrvatska predsjednica Kolinda Grabar Kitarović neće doći u zvaničnu posjetu Srbiji, nakon što je predsjednik Srbije uporedio Hrvatsku i Hitlerovu Njemačku, piše zagrebački Jutarnji list i "najavljuje" duboko zahlađenje odnosa sa Srbijom.

Kitarović o Oluji, Plenković o Srbiji

KNIN - Hrvatski državni vrh poručio je danas u Kninu, na obiležavanju 23. godišnjice vojnopolicijske akcije Oluja, najvećeg egzodusa Srba od Drugog svjetskog rata, da je to bila veličanstvena i najveća pobjeda u istoriji Hrvatske nad "agresijom" tadašnjeg srpskog režima i školski primjer operacije.

Hrvatska predsjednica uručila odlikovanja Gotovini i Markaču

KNIN - Hrvatska predsjednica koja je i vrhovni komandant hrvatskih Oružanih snaga Kolinda Grabar Kitarović večeras je penzionisanim generalima Anti Gotovini i Mladenu Markaču na svečanosti u Kninu uručila najviše odlikovanje za, kako je rekla, izraziti doprinos obrani Hrvatske.

Štrbac: Kitarovićeva da se suoči sa prošlošću na pravi način

BEOGRAD - Direktor Dokumentaciono-informacionog centra "Veritas" Savo Štrbac izjavio je da ne vjeruje predsjedniku Hrvatske Kolindi Grabar Kitarović kada kaže da se treba pokloniti nevinim žrtvama "Oluje", jer to do sada nije radila.

Grabar-Kitarović odlikovala Gotovinu i Markača

ZAGREB - Predsjednica Republike Hrvatske i vrhovni komandant Oružanih snaga Republike Hrvatske (OSRH) Kolinda Grabar-Kitarović odlikovala je povodom Dana pobjede i domovinske zahvalnosti i Dana hrvatskih branitelja, na vlastitu inicijativu "Veleredom kralja Petra Krešimira IV. s lentom i Danicom" penzionisane general-pukovnike Antu Gotovinu i Mladena Markača, saopštio je Kabinet predsjednice, a prenijela Hina.

Grabar-Kitarović naljutila Komšića i Mašića

Rasprave o Bosni i Hercegovini i njenoj budućnosti te odnosima unutar zemlje ne prestaju. Iz Zagreba stiže poruka da Bosna i Hercegovina ne treba biti tretirana na poseban način, dok Brisel kaže kako se rješenje mora tražiti unutar zemlje.

Grabar-Kitarović: Bojim se da svi dižu ruke od BiH

Predsjednica Republike Hrvatske Kolinda Grabar-Kitarović izjavila je za Deutsche Welle (DW) kako se boji da nažalost svi pomalo dižu ruke od BiH.

Kolinda nakon Svjetskog Prvenstva dobila 70 zahtjeva za intervju

ZAGREB - Ponašanje predsjednice Hrvatske Kolinde Grabar Kitarović na Svjetskom prvenstvu u fudbalu izazvalo je veliku pažnju medija i mnogo negativnih ali i pozitivnih komentara u regionu i svijetu, a na sve kritike odgovara da su državnici danas ti koji treba da kreiraju moderan protokol.

Čović i Grabar–Kitarović: Poštivati ustavni princip legitimnog predstavljanja

ZAGREB - Hrvati u BiH će, uprkos činjenici da Izborni zakon nije promijenjen, nastaviti da insistiraju na poštivanju ustavnog principa legitimnog predstavljanja na svim administrativno-političkim nivoima u BiH, rekao je hrvatski član Predsjedništva BiH Dragan Čović u Zagrebu tokom susreta sa predsjednikom Hrvatske Kolindom Grabar Kitarović.

Izraelski predsjednik u Jasenovcu: Moralna obaveza Hrvatske da se suoči s prošlošću

JASENOVAC - Predsjednica Kolinda Grabar Kitarović s izraelskim kolegom Reuvenom Rivlinom posjetila je danas spomen-područje Jasenovac, gdje je šef izraelske države poručio da je moralna obveza zvaničnog Zagreba da se suoči s prošlošću i ne ignoriše je.

Najčitanije