Kolinda Grabar Kitarović

Grbin o Kolindi: Predsjednica je "hodajući skandal"

ZAGREB - Poslanici opozicije u Hrvatskom saboru žestoko su danas kritikovali predsjednicu Kolindu Grabar Kitarović zbog višednevnog ćutanja nakon izbijanja afere s mejlovima o Leks Agrokoru i saopštenja da se danas sastala sa direktorom tajne službe Danijelom Markićem, te najavom sazivanja sjednice Vijeća za nacionalnu sigurnost naredne sedmice.

Grabar-Kitarović: BiH među najvišim prioritetima Hrvatske

MOSTAR - Predsjednica Republike Hrvatske Kolinda Grabar-Kitarović kazala je u intervjuu za bh. izdanje Večernjeg lista kako je Bosna i Hercegovina među najvišim prioritetima politike državnih tijela Republike Hrvatske.

Grabar-Kitarović: Ostavka Dalićeve odgovoran politički čin

ZAGREB - Povodom ostavke potpredsjednice Vlade i ministarke privrede Martine Dalić oglasila se predsjednica Republike Hrvatske Kolinda Grabar-Kitarović koja je to ocijenila odgovornim političkim činom.

Kitarović: Hrvati nisu manjina u BiH, obezbijediti im ravnopravnost

MOSTAR - Predsjednik Hrvatske Kolinda Grabar Kitarović rekla je u Mostaru da Hrvati u BiH nisu manjina, nego da je BiH njihova druga domovina i da Hrvatska ima ustavnu obavezu štiti prava Hrvata u BiH.

Kitarovićeva u ponedjeljak u Mostaru

ZAGREB - Predsjednik Hrvatske, Kolinda Grabar Kitarović, posjetiće u ponedjeljak, 14. maja, Sveučilište u Mostaru, gdje će održati predavanje o temi "Hrvatska podrška briselskom putu država jugoistočne Evrope".

Josipović u pismu Grabar Kitarović: Još se ne zna sudbina skoro dvije hiljade ljudi

ZAGREB - Bivši hrvatski predsjednik Ivo Josipović pisao je predsjednici Hrvatske Kolindi Grabar Kitarović i u pismu naveo da je vrieme agresije na Republiku Hrvatsku i Domovinski rat, donijeli su velika stradanja hrvatskih građana.

Grabar-Kitarović otvara konzulat Hrvatske u Vitezu

VITEZ - Predsjednica Republike Hrvatske Kolinda Grabar-Kitarović otvoriće u utorak u Vitezu četvrti konzulat ove države u Bosni i Hercegovini.

Tusk: Ako su dvije Koreje približile stavove, mogu i države Balkana

SKOPLJE - Ako Evropska unija ne obezbijedi budućnost Zapadnog Balkana, taj region će nastaviti da se bavi prošlošću, izjavio je danas makedonski predsjednik Ðorđe Ivanov na zajedničkoj pres konferenciji nakon zavrsetka sastanka u okviru procesa Brdo-Brioni u Skoplju.

Vučić u Skoplju "hladno" s Kolindom

SKOPLJE - Sastanak lidera Brdo-Brioni procesa, na kojem učestvuju lideri zemalja regiona, počeo je u skopskom hotelu "Aleksandar Palas".

Kitarović: Poziv da posjetim Srbiju stoji, niko ga nije otkazao

SKOPLJE - Hrvatska predsjednica Kolinda Grabar Kitarović, koja učestvuje na skupu Brdo-Brioni proces, u Skoplju, našla se danas na udaru novinarskih pitanja o tome šta će reći predsjedniku Srbije Aleksandru Vučiću, koji učestvuje na istom skupu i da li će ići u uzvratnu posjetu Beogradu, nakon najnovijih tenzija između dvije zemlje.

Najčitanije