Kolinda Grabar Kitarović

Vulin: Hrvatska politika i reč normalno ne idu u istu rečenicu

BEOGRAD - Ministar odbrane Srbije Aleksandar Vulin ocijenio je danas, komentarišući izjavu hrvatske predsjednice da "neka otvorena pitanja ne mogu da čekaju da se Srbija normalizuje kao država", da hrvatska politika i riječ normalno ne mogu da se stave u istu rečenicu.

Kitarović: Opet bih zvala Vučića u Hrvatsku

ZAGREB - Hrvatska predsjednica Kolinda Grabar Kitarović izjavila je danas da su joj mnogi prigovarali što je pozvala predsjednika Srbije u posjetu Hrvatskoj, ali da bi to ponovo uradila, jer otvorena pitanja, poput nestalih branitelja, ne mogu da čekaju da se "Srbija normalizuje kao država".

Kitarović: Hrvatska je bezbjedna zemlja

ZAGREB - Hrvatska nema razloga za brigu, ali uvijek ima razloga za oprez, izjavila je hrvatska predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović povodom izvještaja Sigurnosno-obavještajne agencije (SOA) i dodala da je Hrvatska sigurna zemlja.

Dodik i Grabar – Kitarović na dodjeli nagrade "Večernjakov pečat"

MOSTAR - Na Manifestaciji "Večernjakov pečat", koja će biti održana sutra u Mostaru, organizatori su najavili prisustvo predsjedavajućeg Predsjedništva BiH Milorada Dodika i predsjednika Hrvatske Kolinde Grabar Kitarović.

Kćerka hrvatske predsjednice ide na Harvard?

ZAGREB - Kćerka hrvatske predsjednice Kolinde Grabar Kitarović, 18-godišnja Katarina Kitarović, odlazi da studira u SAD, a primljena je na četiri univerziteta koja joj nude stipendiju.

Kolinda iz Kanade: Pratim poplave, u mislima sam sa svima

OTAVA - Predsjednica Kolinda Grabar Kitarović u posjetu je Kanadi, a sinoć je poručila kako prati i situaciju oko poplava u Hrvatskoj.

Dodik razgovarao sa Kitarovićevom

TIRANA - Predsjedavajući Predsjedništva BiH Milorad Dodik, razgovarao je danas u Tirani sa predsjednikom Hrvatske Kolindom Grabar Kitarović o aktuelnoj političkoj situaciji u BiH i regionu.

Grabar-Kitarović: Hrvatska će ubrzati viznu liberaizaciju za Kosovo

​TIRANA - Predsjednica Hrvatske Kolinda Grabar-Kitarović izjavila je danas u Tirani da će se Hrvatska založiti i ubrzati dobijanje vizne liberalizacije za građane Kosova i Metohije.

Kitarovićeva posjetila Blajburg

ZAGREB - Hrvatski predsjednik Kolinda Grabar Kitarović danas je posjetila Macelj, Blajburg i Hudu jamu gdje su sahranjeni ustaše, domobrani i drugi saradnici nacističke NJemačke, među kojima pripadnici "Handžar divizije", te položila cvijeće i prislužila svijeće.

Kolinda: Propustili smo migrante koji imaju novca i mogu trčati

ZAGREB - Predsjednica Hrvatske Kolinda Grabar-Kitarović izjavila je da su migracije prirodna pojava, ali da ne smiju biti "haotične i licemjerne".

Najčitanije