Kolinda Grabar-Kitarović

Zurof zgrožen izjavom Grabar-Kitarović, ona mu odgovorila da nameće kolektivnu stigmu Hrvatskoj

ZAGREB - Direktor jerusalimskog centra "Simon Vizental" Efraim Zurof poslao je pismo predsjedniku Hrvatske Kolindi Grabar Kitarović u kojem navodi da je zgrožen njenim izjavama tokom posjete Argentini, kada je poručila da je ponosna na sve generacije Hrvata koje su došle u tu zemlju.

Kitarović: Samo zlonamjerni iz moje izjave iščitavaju veličanje jednog totalitarnog režima

ZAGREB - Samo zlonamjerni mogu iz izjave predsjednice da iščitavaju "veličanje jednog totalitarnog režima i njegovih predvodnika", poručila je hrvatska predsjednica Kolinda Grabar Kitarović kritičrima njene izjave koju je dala tokom višednevne posjete Južnoj Americi.

Grabar-Kitarović poručila dijaspori: Vratite se u Hrvatsku, naša zemlja demografski umire

BUENOS AIRES - Hrvatska predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović, koja boravi u višednevnoj posjeti državama Južne Amerike, u Buenos Airesu, tamošnjoj dijaspori poručila da se nada da će se mnogi od njih vratiti u Hrvatsku, koja, kako je rekla, demografski umire.

Državni vrh Hrvatske ponovo u 'verbalnom ratu'

ZAGREB - Hrvatka predsjednica i premijer, Kolinda Grabar Kitarović i Andrej Plenković, ne propuštaju više nijednu priliku za "verbalni rat" u javnosti, pa je tako šefica hrvatske države predsjedniku vlade danas poručila da nije problem ako je "nije nju doživio", ali je problem ako nije doživio kritike Evropske komisije.

Plenković: Nisam doživio kritike Grabar-Kitarović

ZAGREB - Premijer Andrej Plenović kaže da ga nešto nisu dotakle kritike predsjednice Kolinde Grabar-Kitarović povodom najnovijeg kritičkog izvještaja Evropske komisije o stanju u Hrvatskoj, te da je siguran da se ona na taj način priprema za kampanju.

Kitarović: Evropska komisija potvrdila ono što znamo, Hrvatska kaska za drugima

ZAGREB - Predsjednica Kolinda Grabar Kitarović izjavila je da je najnoviji Izvještaj Evropske komisije potvrdio ono što se već dugo zna, a to je da Hrvatska zaostaje, kaska za drugima i ne razvija se onom dinamikom koja bi joj omogućila da uhvati korak ne samo sa najrazvijenim državama EU, već i sa onim sa kojima je, kako je rekla, do juče bila izjednačena, ako ne i razvijeija.

Vučić: Naši razgovori nisu nikada slatki i jednostavni

MOSTAR - Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je u Mostaru nakon trilateralnog sastanka sa predstavnicima BiH i Hrvatske, da razgovori nisu nikada slatki i jednostavni.

Grabar-Kitarović: Hrvatska će zagovarati evropski put i kandidaturu BiH

MOSTAR - Prošlo je šest godina od posljednje trilaterale na predsjedničkoj razini, istakla je hrvatska predsjednica Kolinda grabar-Kitarović, na pres konferenciji nakon trilateralnog sastanka u Mostaru.

Ivanić: Dobri odnosi u trouglu tri države omogućavaju i dobre odnose unutar BiH

MOSTAR - Trilateralni sastanak između BiH, Srbije i Hrvatske održan je u Mostaru.

U Mostaru počeo trilateralni sastanak predsjednika i šefova diplomatija

MOSTAR - Počeo je sastanak u hotelu "Mepas" u Mostaru na koji su došli ministar vanjskih poslova BiH Igor Crnadak, članovi Predsjedništva BiH Dragan Čović, Bakir Izetbegović i Mladen Ivanić, predsjednik Srbije Aleksandar Vučić i predsjednica Hrvatske Kolinda Grabar-Kitarović.

Najčitanije