Kolinda Grabar-Kitarović

Đaci se požalili da im fali dvorana, Kolinda im rekla: Imate livadu

Predsjednica Hrvatske Kolinda Grabar Kitarović prošle nedjelje je "izmjestila" svoju kancelariju u Brodsko-posavsku županiju gdje je posjetila više gradova i opština: Slavonski Brod, Staru i Novu Gradišku, Okučane, Sikirevce, piše index.hr.

Čović se u Zagrebu sastao sa Grabar Kitarović i Plenkovićem

ZAGREB - Hrvatski član Predsjedništva BiH Dragan Čović susreo se u Zagrebu s predsjednicom Republike Hrvatske Kolindom Grabar Kitarović, predsjednikom Vlade RH Andrejem Plenkovićem, predsjednikom Sabora RH Goranom Jandrokovićem i ministrarkom spoljnih poslova i potpredsjednicom Vlade Marijom Pejčinović Burić.

Kitarović: Rafinerija nije jedini uzrok zagađenja u Slavonskom Brodu

SLAVONSKI BROD - Hrvatska predsjednica Kolinda Grabar Kitarović izrazila je danas žaljenje zbog havarije koja se dogodila u Rafineriji Brod i posebno je uputila saučešće porodici poginulog radnika.

Grabar Kitarović: BiH da čvrsto nastavi putem razvoja

ZAGREB - Hrvatska predsjednica Kolinda Grabar Kitarović izjavila je kako je Dejtonski sporazum temelj BiH te da ga se treba držati jer su odstupanja od njega, kako kaže, samo stvorila neravnotežu između tri konstitutivna naroda u BiH.

Kolinda postala doktorant

ZAGREB - Hrvatska predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović odbranila je temu doktorskog rada iz međunarodnih odnosa na Fakultetu političkih nauka u Zagrebu.

Grabar-Kitarović o dijalogu Beograda i Prištine: Moramo biti oprezni

NJUJORK - Hrvatska predsjednica Kolinda Grabar Kitarović izjavila je danas, tokom opšte rasprave na redovnoj 73. godišnjoj sednici Opšte skupštine UN-a u Njujorku, da kada se radi o dijalogu Beograd - Priština da "moramo biti pažljivi i izuzetno oprezni kada se radi o prijedlozima sa mogućim posljedicama za region, najprije u pogledu ideja o teritorijalnim promjenama ili razmjenama".

Grabar-Kitarović i Lavrov razgovarali o izborima u BiH

NJUJORK - Hrvatska predsjednica Kolinda Grabar Kitarović i ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov razgovarali su u utorak na marginama Opšte skupštine UN-a u Njujorku o parlamentarnim izborima u BiH u oktobru, složivši se da predstavnici triju naroda moraju biti izabrani prema Dejtonskom sporazumu i odgovarajućim presudama Ustavnog suda BiH.

Kitarović u Njujorku: Zabrinuti smo zbog stanja na jugoistoku Evrope

NJUJORK - Hrvatska predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović rekla je u ponedjeljak u Njujorku, nakon sastanaka s glavnim sekretar Svjetske organizacije Antoniom Guterešom, da s njim dijeli zabrinutost oko stanja na jugoistoku Evrope uoči važnih procesa koji će uslijediti kroz kraće vrijeme.

Mediji: Grabar-Kitarović ruši Plenkovića?

ZAGREB - Najavu gradonačelnika Vukovara, Ivana Penave, da neće odustati od protesta zbog nečinjenja vlasti na procesuiranju ratnih zločina, kao i da će se tom protestu priključiti deo pripadnika veteanskih udruženja, zatim nedavno spektakularno izbacivanje bivšeg ličko senjskog župana Darka Milinovića iz vladajućeg HDZ, te napadi na srpskog poslanika Milorada Pupovca, dio medija tumači pokušajem rušenja premijera Andreja Plenkovića.

Kolinda u Americi pjevala Thompsona

Predsjednica Hrvatske Kolinda Grabar Kitarović tokom svoje posjete Sjedinjenim Američkim Državama bila je posebna gošća na obilježavanju 25. godišnjice Nacionalne federacije američkih Hrvata (NFCA).

Najčitanije