Kolinda Grabar-Kitarović

Grabar Kitarović: Hrvatska ne nazaduje, ali nas drugi prestižu

ZAGREB - Predsjednica Republike Hrvatske Kolinda Grabar Kitarović danas je, nakon učestvovanja na konferenciji o sprečavanju požara u Hrvatskoj, poručila kako je njen nedavni govor pogrešno shvaćen kao kritika Vlade Andreja Plenkovića te kako još nije krenula po drugi predsjednički mandat, jer je za to prerano.

Hladni odnosi Kitarovićeve i Plenkovića: "Slika bez tona"

ZAGREB - Hrvatski mediji s pažnjom su propratili prvi susret hrvatske predsjednice i premijera Andreja Plenkovića, nakon što je Kolinda Grabar-Kitarović u dva navrata prošle sedmice iznijela žestoke optužbe na račun aktuelne vlade.

Grabar-Kitarović: U Hrvatskoj je vanredno stanje, ne želimo životarenje

ZAGREB - U Hrvatskoj je vanredno stanje, želimo da živimo a ne da životarimo, poručila je danas predsjednica Kolinda Grabar Kitarović iz Vukovara u trenutku dok se još sleže prašina koja je u hrvatskoj javnosti podignuta nakon njenih žestokih kritika, najoštrijih do sada, koje je na račun vlade Andreja Plenkovića uputila u srijedu iz Opatije sa savjetovanja ekonomista.

Najmoćnije žene svijeta prema "Forbsu": Merkel ubjedljivo prva, Grabar-Kitarović 39.

VAŠINGTON - Ugledni američki časopis "Forbs" objavio je novi popis sto najmoćnijih žena svijeta. Na prvom mjestu, i dalje je njemačka kancelarka Angela Merkel dok je druga britanska premijerka Tereza Mej.

Neformalni sastanak Grabar-Kitarović i Izetbegovića

SARAJEVO - Predsjednica Republike Hrvatske Kolinda Grabar-Kitarović i član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Bakir Izetbegović održali su večeras u Dubovačko-neretvanskoj županiji neformalni sastanak na kojem su razgovarali o bilateralnim odnosima, otvorenim pitanjima i unapređenju saradnje između Republike Hrvatske i Bosne i Hercegovine.

Kolinda: Nisam znala da odredbe roll-up ugovora

ZAGREB - Predsjednica Hrvatske Kolinda Grabar-Kitarović nije znala za odredbe iz roll-up ugovora da vlada ne može da smijeni Antu Ramljaka kao vanrednog povjerenika ili glavnog savjetnika u procesu `lex Agrokor` i smatra da bi time trebalo da se pozabavi saborska Komisija za Agrokor.

Grabar-Kitarović: Pelješki most nije usmjeren protiv interesa BiH

STON - Uskoro možemo očekivati početak izgradnje Pelješkog mosta, rekla je predsjednica Hrvatske Kolinda Grabar-Kitarović danas u Stonu.

Kitarović o Agrokoru: Prepustiti sve pravosuđu

DUBROVNIK - Predsjednica Kolinda Grabar Kitarović privremeno je danas izmjestila svoj kabinet u Dubrovnik, gdje je rekla da slučaj "Agrokor" treba prepustiti pravosuđu.

Grabar-Kitarović: Rusija u potpunosti posvećena rješavanju problema u rafineriji Brod

ZAGREB - Kolinda Grabar-Kitarović prenijela je danas predstavnicima ekoloških zadruga i lokalnih vlasti u Slavonskome Brodu rezultate razgovora za nedavnog boravka u Rusiji koji bi trebali pridonijeti poboljšanju kvaliteta vazduha u tom gradu.

Dodik: Opozicija udara na pet stubova na kojima funkcioniše Srpska

Beograd - Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je da je opozicija počela da opstruiše rad parlamenta Srpske, "udarajući" na tu instituciju, na ministra policije, Radio-televiziju Republike Srpske, predsjednika Republike i Vladu, odnosno pet stubova na kojima živi i funkcioniše Srpska.

Reklame

Najčitanije