Kolinda Grabar-Kitarović

Grabar-Kitarević nije sletjela u Sarajevo, posjeta pomjerena

SARAJEVO - Predsjednik Hrvatske Kolinda Grabar Kitarović nije večeras sletjela na Međunarodni aerodrom u Sarajevu u predviđenom terminu, javila je TV "N1".

Grabar-Kitarović: Srbiji pružamo ruku mira

ZAGREB - Predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović izjavila je danas u Iloku da Srbiji pruža ruku mira u nadi da, kako je rekla, u njoj Hrvatska iskrenog sagovornika.

Bošnjački pokret će protestom dočekati Grabar-Kitarović u Sarajevu

SARAJEVO - Bošnjački pokret je najavio da će u srijedu, 17. januara, ispred Ambasade Hrvatske u Sarajevu, protestnim okupljanjem dočekati predsjednika Hrvatske Kolindu Grabar Kitarović, zbog "namjere vođstva te države da politiku međudržavnih odnosa sa BiH gradi na principima i ciljevima politike Franje Tuđmana iz perioda od 1991. do 1995. godine".

Grabar-Kitarović u srijedu u zvaničnoj posjeti BiH

SARAJEVO - Predsjednica Republike Hrvatske Kolinda Grabar-Kitarović boraviće u srijedu, 17. januara, u zvaničnoj posjeti Bosni i Hercegovini, saopšteno je danas iz Predsjedništva BiH.

Grabar-Kitarović: Turska i Hrvatska se zalažu za unaprjeđenje BiH

ANKARA - Kolinda Grabar Kitarović u obraćanju medijima u Ankari, nakon sastanka sa turskim predsjednikom Redžep Tajip Erdoanom kazala je da se Hrvatska i Turska zalažu za unaprijeđenje društvenih procesa u BiH.

Erdoan primio Grabar-Kitarović, na dnevnom redu tema i BiH

ANKARA - Predsjednica Hrvatske Kolinda Grabar-Kitarović doputovala je poslijepodne u jednodnevnu radnu posjetu Ankari gdje ju je u predsjedničkoj palači primio turski predsjednik Redžep Tajip Erdoan.

Grabar-Kitarović putuje u Tursku da lobira za izmjene Izbornog zakona u BiH?

ZAGREB - Hrvatska predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović za dva dana putuje u službenu posjetu Turskoj, a kako prenose hrvatski mediji ključna tema će biti stanje u BiH, odnosno izmjene Izbornog zakona.

Gdje je nestala Kolinda?

ZAGREB - Hrvatski mediji se pitaju gdje im je predsjednica Kolinda Grabar Kitarović.

Grabar-Kitarović prva zvaničnica u posjeti Sarajevu u ovoj godini

SARAJEVO - Kolinda Grabar Kitarović, predsjednica Hrvatske, prva je državna zvanicnica koja ce u ovoj godini posjetiti BiH, 17. i 18. januara.

Kitarovićeva reaguje na Vučićevu izjavu: Ne komentariše političke teme

ZAGREB - Kabinet hrvatske predsjednice Kolinde Grabar Kitarović reagovao je danas na izjavu srpskog predsjednika Aleksandra Vučića, da je njegova posjeta Zagrebu planirana za kraj ove godine otkazana jer je govorio istinu o nestalim osoba, odnosno da je tokom posljednjeg rata u Hrvatskoj nestalo više Srba nego Hrvata.

Reklame

Najčitanije