Kolo

Završena peta likovna kolonija "Kolo"

TREBINJE - Zajedničkom izložbom radova i proglašenjem najboljih u Muzeju Hercegovine u Trebinju zatvorena je ovogodišnja, 5. međunarodna umjetnička kolonija "Kolo".

Likovna kolonija "Kolo" okupila 17 autora iz BiH i regiona

U Trebinju je večeras na platou Muzeja Hercegovine otvorena peta likovna kolonija "Kolo" koja je ove godine okupila 17 autora iz zemlje i regiona.

Otvoreno 49. Brankovo kolo, Bećkoviću uručena povelja

U Sremskim Karlovcima su svečano otvoreni 49. Brankovo kolo i "Prolećni Brankovi dana 2020", a Matiji Bećkoviću je uručena "Velika povelja Brankovog kola" za "doprinos ljepoti i razvoju poezije, za stvaralačku radost i ljubav prema pesnicima i ljudima na tragu božanskog dara i dela Branka Radičevića".

Matija Bećković - prvi pjesnik laureat velike povelje "Brankovog kola"

U Sremskim Karlovcima danas je akademiku Matiji Bećkoviću uručena Velika povelja "Brankovog kola", kao prvom pjesniku koji je dobio to prestižno priznanje - za nadahnuti doprinos ljepoti i moći poezije, stvaralačku radost i ljubav prema pjesnicima i ljudima na tragu božanskog dara Branka Radičevića.

Otkazani "Proljećni Brankovi dani 2020"

SREMSKI KARLOVCI - Najveća pjesnička manifestacija u regionu "Proljećni Brankovi dani 2020" otkazana je zbog pandemije virusa korona, rekao je danas predsjednik kulturne institucije "Brankovo kolo" Nenad Grujičić.

Poznati ovogodišnji laureati "Pečata varoši sremskokarlovačke''

SREMSKI KARLOVCI - "Pečat varoši sremskokarlovačke", prestižna književna nagrada koju "Brankovo kolo" dodjeljuje još od daleke 1967. godine, kako je danas saopštio žiri pomenute institucije, ove godine ravnopravno pripao je četvorici pjesnika: Nedeljku Babiću i Danilu Jokanoviću za knjige izabranih pjesama, te Milošu Jankoviću i Radmilu V. Radovanoviću za nove zbirke poezije.

Užičko kolo na "robotski" način

Kinezi su na konferenciji u Beogradu, između ostalih inovacija, prikazali - robote koji plešu.

Poezijom naizust Rakulj oduševio publiku

SREMSKI KARLOVCI - Šestog dana 48. "Brankovog kola", u rubrici "Tako govore pesnici", nastupio je mladi banjalučki pjesnik Milan Rakulj, jedan od ranijih laureata prestižne nagrade "Stražilovo", autor dvije dosad objavljene pjesničke knjiga upravo u "Brankovom kolu".

Omaž Miki Antiću na "Brankovom kolu"

NOVI SAD - Na 48. "Brankovom kolu", u prostoru Gradske biblioteke u Novom Sadu, u ponedjeljak uveče premijerno je izveden poetskomuzički komad "Kad dođe crvena jesen" na stihove Miroslava Antića.

Počinje 48. "Brankovo kolo"

SREMSKI KARLOVCI - Po dugoj tradiciji, u najstarijoj srpskoj, čuvenoj Karlovačkoj gimnaziji sutra će svečano biti otvoreno 48. "Brankovo kolo", najveća pjesnička manifestacija u zemljama regiona.

Najčitanije