Kolonija

Završena peta likovna kolonija "Kolo"

TREBINJE - Zajedničkom izložbom radova i proglašenjem najboljih u Muzeju Hercegovine u Trebinju zatvorena je ovogodišnja, 5. međunarodna umjetnička kolonija "Kolo".

Zgrade na Marsu gradiće se od supstance iz riblje krljušti

Naučnici smatraju da bi zgrade na Marsu mogle biti napravljene od supstance koja se nalazi u ribljim krljuštima i gljivama zvane hitin. Kada se hitin pomiješa sa česticama iz tla Marsa, mogao bi se dobiti dovoljno čvrst materijal za izgradnju objekata i nekih predmeta, navode stručnjaci.

Barbados se odriče kraljice Elizabete, želi postati republika

BRIDŽTAUN - Barbados želi da ukloni britansku kraljicu Elizabetu Drugu sa čela države i postane republika, saopštila je danas vlada te karipske države.

Likovna kolonija "Kolo" okupila 17 autora iz BiH i regiona

U Trebinju je večeras na platou Muzeja Hercegovine otvorena peta likovna kolonija "Kolo" koja je ove godine okupila 17 autora iz zemlje i regiona.

Otvorena likovna kolonija "Kotor Varoš 2020"

KOTOR VAROŠ - Načelnik Kotor Varoša Zdenko Sakan otvorio je danas na Gradskom trgu Likovnu koloniju "Kotor Varoš 2020", koja je okupila 12 akademskih slikara i nadarenih ljubitelja likovne umjetnosti iz ove opštine.

Izložba djela s kolonije "Lasta" sutra u Laktašima

LAKTAŠI - Izložba 14. saziva likovne kolonije "Lasta 2019", kojom će biti ozvaničen početak rada 15. saziva kolonije, biće otvorena sutra u galeriji JU Centar za kulturu i obrazovanje u Laktašima.

Počela likovna kolonija "Rakani"

Izložbom djela nastalih prošle godine tokom Likovne kolonije "Rakani", u Novom Gradu je ozvaničen početak ovogodišnjeg likovnog saborovanja.

Eksplozija u Libancima probudila želju da ponovo budu francuska kolonija

Eksplozija amonijum-nitrata u bejrutskoj luci 4. avgusta i posjeta francuskog predsjednika Emanuela Makrona Libanu dva dana potom, uzrokovale su jedan sasvim neobičan čin. Oko 50.000 građana Libana potpisalo je peticiju kojom traže da Francuska preuzme kontrolu nad njihovom zemljom.

Odgođena likovna kolonija u Višegradu

Likovna kolonija u Višegradu, koja je trebalo da bude održana krajem mjeseca, odgođena je zbog epidemiološke situacije zbog virusa korona, rekao je direktor Gradske galerije Slavko Tuševljak.

Danas otvaranje izložbe umjetničke kolonije "Pliva"

Na izvorima rijeke Plive, u Šipovu, danas će biti otvorena izložba djela nastalih na ovogodišnjoj 10. Međunarodnoj umjetničkoj koloniji "Pliva".

Najčitanije