Komemoracija

Komemoracija žrtvama napada u Oslu: "Nije zaustavljena borba protiv diskriminacije"

OSLO - Premijer Norveške i članovi kraljevske porodice pridružili su se danas ožalošćenima na komemoraciji žrtvama pucnjave u Oslu koja se desila na dan održavanja parade ponosa LGBTQ.

Komemoracija Ivici Osimu: Prisustvovali Piksi, Milošević, Katanec, Bajević, Sušić...

SARAJEVO - Intoniranjem himne Bosne i Hercegovine u Narodnom pozorištu u Sarajevu danas je održana Komemorativna sjednica povodom smrti i sahrane legendarnog Ivice Osima.

Dan sjećana na stradale Jevreje obilježen komemoracijom u Jasenovcu

JASENOVAC - Dan sjećanja na šest miliona Jevreja stradalih u nacističkim i fašističkim logorima tokom Drugog svjetskog rata - Jom hašoa obilježen je danas komemoracijom kod spomenika Cvijet u Jasenovcu.

Komemoracija poginulim rudarima u Aleksincu

ALEKSINAC - Komemoracija poginulim rudarima u nesreći u rudniku uglja "Soko" kod Sokobanje biće održana danas u Aleksincu.

Održana komemoracija Milovanu Vitezoviću

Komemoracija povodom smrti istaknutog književnika Milovana Vitezovića (1944-2022) održana je u Skupštini grada Beograda u prisustvu članova porodice, zvanica, prijatelja, saradnika i poštovalaca.

Komemoracija ubijenom Bašiću: "Izgubili smo cijenjenog kolegu i velikog čovjeka"

PRIJEDOR - Komemoracija ubijenom načelniku sektora kriminalističke policije Policijske uprave Prijedor Radenku Bašiću održana je u sali prijedorskog Pozorišta.

Održana komemoracija piscu i profesoru Tihomiru Levajcu

BANJALUKA - Čovječanstvu nedostaje razum. Na ovom svijetu nema pravde i ne može je biti, jer pravde, kako su govorili stari Grci, ima samo među jednakima. Svijet podijeljen na narode, gdje su jedni malobrojni, jedni mnogobrojni, jedni materijalno zbrinuti, dok u isto vrijeme jedni žive u siromaštvu, ne poznaje pravdu.

Položeni vijenci na grob bivšeg predsjednika RS Milana Jelića

MODRIČA - Na Gradskom groblju u Modriči danas su, povodom Dana Republike i 30 godina njenog postojanja, položeni vijenci na grob bivšem predsjedniku Republike Srpske Milanu Jeliću.

Poznat datum komemoracije i sahrane Milutina Mrkonjića

U četvrtak će u Skupštini Srbije biti održana komemoracija povodom smrti Milutina Mrkonjića, a sahrana će biti istog dana, izjavio je danas predsjednik Narodne skupštine i lider SPS Ivica Dačić, i naveo da će tražiti da se Mrkonjić sahrani u Aleji zaslužnih građana na beogradskom Novom groblju.

Održana komemoracija Merimi Njegomir: "Mogla i znala da otpjeva sve"

BEOGRAD - Komemoracija povodom smrti pjevačice narodne muzike Merime Njegomir (1953-2021) održana je danas u prisustvu članova porodice, brojnih kolega, prijatelja i poštovalaca u Radio Beogradu.

Održana komemoracija Zukurliću, prisustvovao Vučić

BEOGRAD - Usame Zukorlić, sin preminulog muftije i akademika Muamera Zukorlića poručio je danas da će nastaviti saradnju sa dosadašnjim partnerima Stranke pravde i pomirenja, koju je osnovao njegov otac.

Komemoracija Marinku Rokviću, porodica kroz suze zapjevala "Tamo kod najdaljih brda"

Danas je u Kamenoj sali Radio Beograda održana komemoracija pjevaču Marinku Rokviću, koji je preminuo nakon borbe s rakom pankreasa.

Milinčić: Lazanski posljednji put podiže tiraž

BEOGRAD - Komemoracija ambasadoru Srbije u Rusiji Miroslavu Lazanskom održana je danas u Beogradu u prisustvu porodice, zvaničnika Srbije, političara iz regiona, kao i kolega i prijatelja ovog diplomate i jednog od najpoznatijih srpskih novinara.

Završena komemoracija u Potočarima

SREBRENICA - Ukopom posmrtnih ostataka 19 ekshumiranih i identifikovanih srebreničkih Bošnjaka nastradalih u julu 1995. godine, završena je današnja komemoracija i obilježavanje 26 godina od tog stradanja, a kolona automobila i autobusa napušta Potočare.

Održana komemoracija Aleksandru Furuliji

BANJALUKA - Predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Nedeljko Čubrilović rekao je danas da je narodni poslanik Aleksandar Furulija, koji je preminuo od posljedica virusa korona, bio primjer korektnog čovjeka i partnera, čovjek za poštovanje.

Najčitanije