Komemoracija

Presedan koji može dovesti u pitanje sve komemoracije u BiH

SARAJEVO - MUP Unsko-sanskog kantona je odlukom da zabrani održavanje komemoracije za 12.000 Srba ubijenih na Garavicama kod Bihaća napravio presedan koji može dovesti u pitanje sve komemoracije u BiH, stav je Odbora za zaštitu prava Srba u Federaciji BiH.

Komemorativni skup u Potočarima protekao mirno i bezbjedno

ZVORNIK - Komemorativni skup u Potočarima kod Srebrenice protekao je danas mirno i bezbjedno, saopšteno je iz Štaba akcije "Srebrenica 2019".

Završena komemoracija u Potočarima

SREBRENICA- U Potočarima, kod Srebrenice, danas je završena komemoracija posvećena obilježavanju 24 godine od stradanja Bošnjaka.

Zabrana prevoza eksplozivnih materija povodom komemoracije u Potočarima

BANJALUKA - Na dionicama regionalnih puteva Konjević Polje-Bratunac i Bratunac-Srebrenica od danas je na snazi zabrana prevoza eksplozivnih materija u drumskom saobraćaju povodom predstojeće komemoracije u Potočarima i pratećih manifestacija.

Komemoracija ustašama u Blajburgu uz dva protesta

U Blajburgu je, pod pokroviteljstvom Hrvatskog sabora, počela komemoracija ustašama stradalim na kraju Drugog svjetskog rata.

Austrijski list: Dva hrvatska ministra dolaze na ustaško okupljanje u Blajburg

BEČ - Austrijski list Der Standard objavio je članak pod naslovom "Dva hrvatska ministra dolaze na ustaško okupljanje na Blajburgu", ističući da je premijer Andrej Plenković ipak izbjegao dolazak na problematični skup jer ostaje u Zagrebu na predizbornom skupu Evropske narodne stranke za evropske izbore.

Odobrena komemoracija u Blajburgu

ZAGREB - Komemoracija u Blajburgu može da se održi, odlučili su okrug Velkermarkt i austrijska policija izjavio je Rajner Dionisio iz koruške policije.

Komemoracija ubijenim Slaviši Kruniću i Žarku Pavloviću

BANJALUKA - Porodice, prijatelji, zaposleni, predstavnici društvenog i političkog života, oprostili su se od privrednika Slaviše Krunića i njegovog pratioca Žarka Pavlovića na komemoraciji povodom njihove smrti koja je održana u Banjaluci.

Uprkos zabrani, teku pripreme za komemoraciju u Blajburgu

ZAGREB - Uprkos zbrani ovogodišnje mise i komemoracije ustašama na Lojbuškom polju na Baljburgu, u Austriji, organizatori ovog skupa tvrde da će ona biti održana 18. maja, za kada je i planirana.

I Srbi bojkotuju komemoraciju koju organizuje Hrvatska u Jasenovcu

ZAGREB - Srpsko narodno vijeće pridružilo se predstavnicima jevrejskih opština i antifašista koji su ranije potvrdili da, četvrtu godinu zaredom, neće učestvovati na zvaničnoj komemoraciji žrtvama ustaškog logora u Jasenovcu, 14. aprila.

Najčitanije