Komisija

EK žali zbog korišćenja Fon der Lajen u kampanji HDZ-a

BRISEL - Potrparol Evropske komisije Erik Mamer izrazio je žaljenje nakon što je hrvatska stranka HDZ uoči nedjeljnih izbora objavila video spot u kome se pojavljuje predsjednica EK Ursula fon der Lajen, navodeći da je njena izjava iskorišćena na pogrešan način.

"Građani gube vrijeme ako prijave korupciju"

SARAJEVO - Da je situacija u pravosuđu teška i da je potrebno napraviti niz zakonskih promjena kada su u pitanju korupcija i javne nabavke da bi se situacija dovela u red, pokazuju i jučerašnja saslušanja koje je obavila Privremena istražna komisija Predstavničkog doma BiH, koja treba da utvrdi stvarno stanje u pravosuđu.

EK pokrenula postupak protiv Hrvatske zbog vaučera

BRISEL - Evropska komisija pokrenula je postupak protiv Hrvatske i još devet zemalja članica EU zbog povrede prava koje vaučerima pokušavaju da spasu poslovanja svojih turističkih agencija i aviokompanija.

Hrvatska ukida obaveznu izolaciju za građane BiH

SARAJEVO, BANJALUKA, ZAGREB - Nekoliko dana nakon odluke da građane BiH pošalje u četrnaestodnevnu izolaciju, Hrvatska bi od sutra trebalo da odustane od te mjere, mada iz hrvatske vlade u vezi s ovim pitanjem stižu oprečne informacije.

Novu državnu komisiju za granice čekaju višedecenijski problemi

SARAJEVO, BANJALUKA - Savjet ministara BiH uskoro će izabrati novi sastav Državne komisije za granice i pored toga što se na identifikaciji granice sa susjednim državama ne radi ništa.

Države EU će 2070. činiti samo četiri odsto svjetske populacije

ÐENOVA - Građani država EU će 2070. godine, zbog niske stope nataliteta, činiti samo četiri odsto svjetske populacije i biće ih osam puta manje u odnosu na stanovništvo Afrike, navedeno je u prvom izvještaju Evropske komisije o demografskim promjenama.

EK poziva na spuštanje tenzija i dijalog u Budvi

BRISEL - Evropska komisija pozvala je na spuštanje tenzija i pronalazak održivog rješenja u opštini Budva.

Na sjednicu Zajedničke komisije došao i Mehmedagić

SARAJEVO - U Sarajevu je počela sjednica Zajedničke komisije za nadzor nad radom Obavještajno-bezbjednosne agencije (OBA) na kojoj bi trebalo da budu razmatrani izvještaj glavnog inspektora OBA i budžet ove bezbjednosne agencije, a sjednici prisustvuje i direktor Agencije Osman Mehmedagić.

Istražna komisija traži podatke o uvozu respiratora i pokretnoj bolnici

SARAJEVO - Na trećoj sjednici Privremene istražne komisije Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine (PSBiH) usvojen je Program rada Privremene istražne komisije, a Komisija je usvojila zaključke kojima traži podatke o nabavkama i uvozu respiratora kao i o mobilnoj bolnici koja je nabavljena u RS.

Prihvaćen prijedlog izmjena Zakona o akcizama

SARAJEVO - Komisija za finansije i budžet Parlamentarne skupštine BiH prihvatila je danas Prijedlog izmjena i dopuna Zakona o akcizama uprkos upozorenjima predstavnika Uprave za indirektno oporezivanje (UIO) da bi usvajanje tog zakonskog prijedloga dovelo do, kako kažu, destabilizacije sistema raspodjele prihoda.

Najčitanije