Komisija

Biće formirana komisija za procjenu štete usljed nevremena u Banjaluci

BANJALUKA - Grad Banjaluka formiraće komisiju za procjenu štete nastale usljed olujnog nevremena koje je jutros zahvatilo Banjaluku, saopšteno je iz Gradske uprave.

Komisija: Umrli prije ili poslije događaja u Srebrenici sahranjeni u istoj grobnici

BANJALUKA - Nezavisna međunarodna komisija za istraživanje stradanja svih naroda u srebreničkoj regiji u periodu 1992-1995. godine utvrdila je da postoji nekoliko primjera koji ukazuju na to da su lica koja su umrla prije ili poslije događaja u Srebrenici iz jula 1995. godine i u drugim kontekstima sahranjena zajedno u istoj masovnoj grobnici.

Objavljen Izvještaj Nezavisne međunarodne komisije o Srebrenici

Izvještaj Nezavisne međunarodne komisije za istraživanje stradanja svih naroda u srebreničkoj regiji od 1992. do 1995. godine od danas je dosupan na veb stranici Komisije kao i na veb stranici Republičkog centra za istraživanje rata, ratnih zločina i traženje nestalih lica.

FBiH nakon dvije godine dobija Komisiju za vrijednosne papire?

SARAJEVO - Imenovanje članova regulatornog tijela trebalo bi se početkom jula naći pred poslanicima Predstavničkog doma FBiH, koji će odlučiti da li će dati zeleno svjetlo za Komisiju za vrijednosne papire koju ovaj entitet nema već dvije godine.

Za istragu o padu aviona članovi komisije dobiće od 1.900 do 4.500 KM

SARAJEVO - Članovi i sekretar Komisije za sprovođenje istrage uzroka avionske nesreće, koja se u decembru prošle godine dogodila na planini Kozara, trebalo bi da dobiju jednokratnu naknadu za rad, a koja se u neto iznosu kreće od 1.900 do 4.500 maraka.

Ministri u Vladi RS upoznati s Izvještajem Nezavisne međunarodne komisije

BANJALUKA - Predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković rekao je da je Vlada Srpske danas primila k znanju Izvještaj Nezavisne međunarodne komisije za istraživanje stradanja svih naroda u srebreničkoj regiji u periodu 1992-1995. godine.

Evropski parlament odobrio digitalne sertifikate za putovanja od 1. jula

BRISEL - Poslanici Evropskog parlamenta odobrili su zakonodavni rad EU na digitalnom sertifikatu za kovid 19 radi olakšavanja putovanja unutar Unije i doprinosa ekonomskom oporavku, saopšteno je na veb sajtu ove institucije.

Evropska komisija odobrila upotrebu vakcine i za djecu

BRISEL - Evropska komisija odobrila je danas primjenu vakcine Fajzer u EU za djecu od 12 godina i stariju.

Evropska komisija poziva proizvođače da izvoze vakcine

PORTO - Evropska komisija pozvala je danas SAD i druge velike proizvođače vakcina protiv virusa korona da izvoze ono što proizvedu kao što to čini EU, a ne da govore o odricanju od prava intelektualne svojine za vakcine.

Potpredsjednik Evropske komisije: Naša djeca će ratovati za hranu i vodu

BRISEL - Potpredsjednik Evropske komisije Frans Timermans upozorio je da će mlađi naraštaji voditi ratove za hranu i vodu i apelovao na starije generacije da u ime bolje budućnosti zaštite životnu okolinu i prihvate da podnesu neke žrtve.

Najčitanije