Kompanije

Nastavljen rast kreditiranje preduzeća u evrozoni u julu

Kompanije u evrozoni nastavile su da podižu bankarske kredite i u julu, mada rast pozajmica usporio poslije vrhunca krize korona virusa, pokazuju današnji podaci Evropske centralne banke.

Odluka Savjeta ministara vjetar u leđa za oporavak domaće privrede

SARAJEVO, BANJALUKA - Odluka o obaveznoj primjeni preferencijalnog tretmana domaćeg u postupcima javnih nabavki će pružiti dodatnu podršku oporavku i razvoju domaće privrede, posebno u novonastaloj situaciji i otežnom poslovanju bh. kompanija usljed pandemije kovida-19.

Pojedine kompanije redukovale letove, neke otkazale

SARAJEVO - Većina avio-kompanija redukovala je letove iz i prema Sarajevu kao prevenciju širenja virusa korona, dok su neke u potpunosti otkazale letove do daljeg, rečeno je Srni iz sarajevskog Međunarodnog aerodroma.

Kompanijama u Francuskoj 45 milijardi evra kao krizna mjera

Francuska će obezbijediti 45 milijardi evra kao kriznu mjeru za kompanije usljed očekivanog pada ekonomskog rasta za jedan odsto ove godine zbog širenja zaraze virusom korona, izjavio je francuski ministar finansija Bruno le Mer.

Akcije evropskih avio-prevoznika plaćaju ceh Trampove odluke

LONDON - Akcije evropskih avio-kompanija bilježe danas snažan pad, nakon odluke američkog predsjednika Donalda Trampa o uvođenju zabrane putovanja iz kontinentalne Evrope u SAD.

Kina uvodi nove mjere podrške avio-kompanijama zbog epidemije

PEKING - Kineska uprava za civilno vazduhoplovstvo najavila je danas da će smanjiti aerodromske takse i naknadu za kontrolu leta, te da će odložiti primjenu rasporeda letenja za predstojeću letnju sezonu kako bi podržala avio-kompanije čije je poslovanje ugrozila epidemija kronavirusa.

Brčko ima ozbiljne kompanije

BRČKO - Šef Delegacije EU i specijalni predstavnik Evropske unije u Bosni i Hercegovini Johan Zatler posjetio je Agroindustrijski kompleks "Studen Holdinga" u Brčkom.

Ruske avio-kompanije otkazale letove prema Češkoj

MOSKVA - Nekoliko ruskih avio-kompanija otkazalo je više letova na liniji prema Češkoj pošto je Ministarstvo saobraćaja te zemlje ukinulo dozvole za letove.

Avio-kompanije najavljuju pad zarade za 21 odsto

MONTREAL - Svjetske avio-kompanije očekuju da će njihova zarada ove godine biti manja za 21 odsto zbog trgovinskog rata SAD i Kine i većih cijena nafte.

Više od 250 kompanija razmatra preseljenje u Holandiju

AMSTERDAM - Holandska Vlada saopštila je da su u pregovorima sa 250 kompanija o prebacivanju poslovanja iz Velike Britanije u Holandiju uoči Bregzita 29. marta.

Najčitanije