Kompjuter

Kompjuter dovršava Betovenovu Desetu simfoniju

Poseban kompjuter dovršava Betovenovu Desetu simfoniju, pošto je veliki kompozitor u svojoj bilježnici prije smrti 1827. godine ostavio tek nekoliko nota, odnosno samo početak simfonije.

Ovo je najskuplji računar ikada: Na njega danas duži mejl ne bi stao

Ako kojim slučajem imate koji milion ili dva dolara "u šteku", pritom ste "tech geek" i ljubitelj proizvoda sa logom zagrižene jabuke - onda je ovo zaista prava stvar za vas!

Najmanji kompjuter na svijetu postao oružje

Jedan od najmanjih, potpuno funkcionalnih, računara na svijetu - Raspberry Pi, od svog pojavljivanja, služi kao osnova za razne modifikacije i nove "uradi sam" projekte.

Četiri znaka da je kompjuter pred kvarom

Kompjuteri vrlo često "umiru" u najgorem mogućem trenutku

Na aukciji najopasniji kompjuter na svijetu

Djelo internet umjetnika Gua O Donga obični je prenosni računar u koji su postavljeni primjerci šest najopasnijih zlonamjernih softvera na svijetu. S tim laptopom nećete imati problema dok ga ne povežete s internetom ili na njega priključite USB stik.

Računar koji vidi budućnost

Kada Mile Gu upali svoj računar, može vidjeti budućnost, barem 16 mogućih verzija budućnosti u isto vrijeme.

Kompletan kompjuter "ugurao" u miša

Mnogo je tehnoloških inovacija kojima smo tokom godina svjedočili, a sve je išlo u smjeru stvaranja inovativnih tehnologija koje se mogu uklopiti u različite uređaje.

Besplatan program koji će ubrzati kompjuter, evo kako da ga pokrenete

Jedan od najvećih problema sa kupovinom novog kompjutera jeste to što uglavnom dolazi sa gomilom unaprijed instaliranih softvera - uglavnom programa koji su ograničenog trajanja i onda traže da kupite finalnu verziju, ali i onih koji vam uopšte ne trebaju.

Ovih pet dijelova na računaru se najviše kvare

U idealnom svijetu, vaš računar bi trebalo da traje onoliko koliko to želite, a jedini razog za kupovinu novog bi trebalo da budu samo nove performanse, a ne kvar.

Kompjuter koji je 1973. predvidio kada će nestati čovječanstvo

Godine 1973. godine kompjuterski program koji je razvijen na američkom MIT-ju trebalo je da pomogne u izradi modela globalne održivosti. Umjesto toga on je prognozirao kako će do 2040. godine naša civilizacija nestati.

Najčitanije