Kompjuter

Ovih pet dijelova na računaru se najviše kvare

U idealnom svijetu, vaš računar bi trebalo da traje onoliko koliko to želite, a jedini razog za kupovinu novog bi trebalo da budu samo nove performanse, a ne kvar.

Kompjuter koji je 1973. predvidio kada će nestati čovječanstvo

Godine 1973. godine kompjuterski program koji je razvijen na američkom MIT-ju trebalo je da pomogne u izradi modela globalne održivosti. Umjesto toga on je prognozirao kako će do 2040. godine naša civilizacija nestati.

Obratite pažnju na ovo kada kupujete novi računar

Jedno od najčešćih pitanja koje kupci novog računara postavljaju je 'koji bih računar trebalo da kupim'. S obzirom da je tržište zatrpano različitim modelima i brendovima uređaja, možda bi bolja solucija bila pitati sebe 'kakav računar zapravo trebam'.

Na ovom mjestu ne bi trebalo da držite laptop

Jedna od najvećih prednosti posjedovanja laptopa jeste mogućnost da ga koristite gdje god želite.

Univerzitet u Mičigenu napravio najmanji računar na svijetu

Najmanji računar na svijetu, odnosno elektronički sklop koji se može nazvati računarom, po novom projektu zauzima nešto više od 0,3 kubnog milimetra prostora.

Trikovi koji će vam olakšati rad na računaru

Pročitajte i zapamtite ove trikove, možda vam zatrebaju.

3D filmovi koje ne smijete propustiti ove godine

Jedno od popularnijih zanimanja u posljednjih nekoliko godina svakako je 3D dizajner. Ovo ne iznenađuje, jer je spektar poslova i industrija u kojima ljudi specijalizovani za tu struku mogu da se bave vrlo širok. Među njima je i filmska industrija.

Kompjuteri pomažu u otkrivanju novih antibiotika

Napredak u iskorenjivanju bakterija koje su otporne na sve dosadašnje antibiotike postignut je zahvaljujući sofisticiranom kompjuterskom modelovanju.

Kako zaista ubrzati računar u samo nekoliko klikova?

Ako mnogo vremena provodite na kompjuteru ništa ne može da vas iznervira kao kada vaš računar "zapinje" i šteka.

Kako da ubrzate paljenje vašeg kompjutera?

Jedna od najboljih stvari kod novog kompjutera jeste brzina kojom se diže sistem. Od trenutka kada ga uključite do momenta kada se pred vama pojavi desktop čini se kao da su prošle 2 sekunde, pogotovo ako ste navikli na stari kompjuter kome je vjerovatno bila potrebna vječnost za ovo.

Najčitanije