Koncesija

"Dacit" dobio koncesiju, za 18 mjeseci počinje eksploatacija

SREBRENICA - Firma "Dacit" iz Srebrenice dobila je koncesiono pravo na eksploataciju arhitektonskog građevinskog kamena andezita na lokalitetu Sakavac u ovoj opštini i uskoro treba da zaposli radnike i pokrene eksploataciju.

Potraga za naftom u FBiH uzaludan posao?

SARAJEVO - Vlada Federacije BiH objaviće u oktobru međunarodni javni poziv za dodjelu koncesije za istraživanje i eksploataciju nafte i plina u Federaciji BiH.

Plaćeni 3.000 KM, a nisu izdali nijednu koncesiju

BANJALUKA - Komisija za koncesije BiH tokom prošle, kao i prethodnih godina, nije izdala nijednu koncesiju niti je odlučivala o bilo kojem predmetu koji se tiče dodjele koncesija.

Potpisan ugovor o koncesiji: Šest godina do prvih kilovata sa Drine

BANJALUKA - "Elektroprivreda Republike Srpske" (ERS) će za najkasnije šest godina izgraditi hidroelektrane Foča i Paunci na rijeci Drini u Foči, predviđeno je koncesionim ugovorom potpisanim danas u Banjaluci između Ministarstva energetike i rudarstva RS i ERS.

Poziv za dodjelu koncesije za korištenje i izgradnju vjetroelektrane u Nevesinju

NEVESINJE - Ministarstvo industrije, energetike i rudarstva RS putem javnog poziva traži koncesionara koji će graditi, a zatim i koristiti vjetroelektranu Grebak u Nevesinju.

Pavlovićevom preduzeću koncesija na 50 godina za dvije hidroelektrane

BANJALUKA - Fočansko preduzeće "Srbinjeputevi", u vlasništvu Gordana Pavlovića, dobilo je od Vlade RS koncesiju za izgradnju i korištenje dvije male hidroelektrane na rijekama Bjelava i Mala Bjelava na području ove opštine.

Bakar i srebro čekaju koncesionara

FOČA - Nakon dugogodišnjih istraživanja Vlada Republike Srpske traži koncesionara za eksploataciju ležišta olova, cinka, bakra i srebra u Čelebićima, kod Foče, a riječ je investiciji vrijednoj 7,88 miliona maraka.

Izvorišta vode širom Srpske idu pod koncesiju

BANJALUKA – Izvorišta vode širom Republike Srpske idu pod koncesiju, a za sada je izvjesna gradnja tri fabrike flaširane vode, dok za još dvije postoji inicijativa privrednika.

Za "Terme Ozren" koncesija na 19 godina

BANJALUKA, PETROVO - Vlada Republike Srpske dodijelila je kompaniji "Milojević Gilje-Gas" iz Bijeljine koncesiju na 19 godina za korištenje termomineralne vode na ležištu Kakmuž u opštini Petrovo, a kojom će se snabdijevati "Terme Ozren", koje su u izgradnji.

Dogovorena koncesija za Kostelu

BIHAĆ - "Elektrodistribucija BiH" će uskoro započeti s plaćanjem koncesione naknade za proizvodnju električne energije u Hidroelektrani Kostela, nadomak Bihaća, dogovoreno je na sastanku rukovodstva ovog javnog preduzeća i Vlade USK održanom u ovom gradu.

Najčitanije