Kongo

Novi slučaj ebole u Kongu

KONGO - Vlasti Konga potvrdile su da je registrovan još jedan oboljeli od ebole u udaljenom gradu Valikale, koji kontroliše vojska.

Djeca odvedena na ljetovanje, a završila u stranim porodicama

BRISEL - Sud u Belgiji pokrenuo je istragu protiv sirotišta "Tumaini" u Kinšasi zbog navodne otmice i trafikinga djece iz Demokratske Republike Kongo.

Ruanda zatvorila granicu sa Kongom zbog ebole

KIGALI - Ruanda je zatvorila granicu sa Kongom zbog epidemije smrtonosnog virusa ebole, izjavio je danas ruandski ministar spoljnih poslova Olivije Nduhungirehe.

Otkriveno ko je širio ebolu u Kongu

KINŠASA - Svjetska zdravstvena organizacija (SZO) proglasila je smrtonosnu epidemiju ebole u Kongu hitnom međunarodnom zdravstvenom situacijom, nakon što se virus proširio ove nedelje na grad Gomu od dva miliona ljudi koji se nalazi na granici s Ugandom, a prema tvrdnji kongoanskih zvaničnika ebolu je u grad donio sveštenik koji je koristio nekoliko lažnih imena.

Umro prvi oboljeli od ebole u Gomi

GOMA - Umro je prvi pacijent koji je obolio od ebole u Gomi, najvećem gradu u Kongu, saopštila je danas vlada ove zemlje.

"Terminator" osuđen za zločine protiv čovječnosti

HAG - Međunarodni krivični sud osudio je danas zloglasnog komandanta pobunjenika u Kongu, Boska Ntagandu, poznatog kao "Terminator", po 18 tačaka optužnice za zločine protiv čovečnosti i ratnih zločina, uključujući ubistva, silovanja i seksualno ropstvo.

Sukobi u Kongu, vojska ubila 36 pobunjenika

KINŠASA - Oružane snage Demokratske Republike Kongo ubile su 36 burundijskih pobunjenika u sukobima s dvije naoružane grupe na istoku države, a tom prilikom ubijena su i tri vojnika, saopštila je vojska DR Konga.

Šokantan izvještaj o ratu u Kongu: Dječake tjerali da siluju majke, kuvali i jeli ljude

NJUJORK - Pobunjenici i vladine snage u Kongu počinili su zvjerstva koja uključuju masovno silovanje, kanibalizam i unakažavanje tijela civila, objavio je u utorak tim UN-ovih stručnjaka za ljudska prava.

Haški sud oslobodio bivšeg potpredsjednika Konga

HAG - Žalbeno vijeće Međunarodnog krivičnog suda oslobodio je bivšeg potpredsjednika Konga Žan-Pjera Bembu.

U Kongu od ebole umrlo 26 osoba, od danas vakcinacija

KINŠASA - Zdravstveni radnici Demokratske Republike Kongo započeće danas kampanju vakcinacije sa ciljem suzbijanja epidemije smrtonosnog virusa ebole, od čega je do sada na sjeverozapadu zemlje umrlo 26 ljudi.

Najčitanije