Kongres

Nova tužba protiv Trampa zbog nereda u Kongresu

VAŠINGTON - Član Predstavničkog doma Sjedinjenih Američkih Država (SAD) Erik Šalvel podigao je tužbu protiv bivšeg američkog predsjednika Donalda Trampa zbog "podsticanja naroda na pobunu" tokom nereda u Kongresu, 6. januara ove godine.

Đukanović nakon vanrednog kongresa DPS: Radimo na brzom konsolidovanju

PODGORICA - Predsjednik Crne Gore Milo Đukanović izjavio je večeras, poslije vanrednog kongresa Demokratske partije socijalista (DPS), na kojem je ponovo izabran za lidera stranke, da DPS nije pokolebao rezultat parlamentarnih izbora i da rade na tome da se brzo konsoliduju.

Tramp prvi put u javnosti od upada u Kongres

VAŠINGTON - Američki predsjednik Donald Tramp otputovaće danas u južni grad Alamo u Teksasu, nedaleko od granice SAD i Meksika, gdje će, kako se očekuje, iskoristiti jedan od svojih posljednjih dana na funkciji da istakne napore svoje administracije na suzbijanju ilegalne imigracije.

Šta su demokrate prebacivale Trampu u rezoluciji

VAŠINGTON - Članovi donjeg doma Kongresa iz Demokratske stranke predstavili su rezoluciju o opozivu odlazećeg predsjednika.

Kamion sa bombama bio kod Kongresa, uhapšen vozač

VAŠINGTON - Američko savezno tužilaštvo saopštilo je da je vašingtonska policija pronašla u srijedu kamion pun oružja u blizini Kapitola, tokom nasilnih protesta pristalica američkog predsjednika Donalda Trampa, i da je uhapsila vlasnika vozila.

Virusom korona zaraženo 15 članova Kongresa SAD

VAŠINGTON - Najmanje 15 članova Predstavničkog doma i Senata Kongresa SAD, osam republikanaca i sedam demokrata, testirani su pozitivno na virus korona ili se pretpostavlja da su bili zaraženi, otkako je pandemija izbila ranije ove godine.

Pao jedan od najjačih albanskih aduta u američkoj administraciji

Najpoznatiji albanski lobista, kongresmen Eliot Engel izgubio je mjesto u Kongresu, a samim tim i mjesto predsjedavajućeg Komiteta za spoljne odnose. Na unutarstranačkim izborima Demokratske stranke u njujorškom distriktu porazio ga je Džemal Bovmen.

Američki Kongres odobrio 8,3 milijarde dolara za borbu protiv epidemije

VAŠINGTON - Predstavnički dom Kongresa SAD skoro jednoglasno je odobrio hitnu novčanu pomoć od 8,3 milijarde dolara radi borbe protiv širenja virusa korona.

Tehnološki divovi otkazuju učešće na kongresu u Barseloni zbog virusa

MADRID - Facebook, američki tehnološki divovi Cisco Systems i Intel, američki bežični operater Sprint, zajedno s kineskim proizvođačem pametnih telefona Vivo, saopštili su u utorak da su se povukli sa Mobile World Congress (MWC) koji bi krajem mjeseca trebalo da bude održan u Barseloni.

Bivši savjetnik potvrđuje da je Tramp pritiskao Ukrajinu?

VAŠINGTON - Republikanci u Senatu, koji inače imaju većinu u gornjem domu Kongresa SAD, pod sve su većim pritiskom demokrata da dozvole izvođenje svjedoka i podnošenje novih dokumenata na suđenju za opoziv predsjednika Donalda Trampa, javlja Glas Amerike (VOA).

Najčitanije