Konj

Porodica Hećimović čuvar ugroženih bosanskih brdskih konja

ORAŠJE - Ovo je veliki i zahtjevan posao i bez velike ljubavi se ne bi mogao raditi. Nemamo uslova da bismo išli na veliki broj grla, sebi smo dali zadatak da promoviramo ideju očuvanja ove pasmine, pa ako se iko ponukan našim primjerom odluči na sličan korak, mi smo uspjeli, kazuje Pašaga Hećimović, koji se s porodicom posvetio očuvanju bosanskog brdskog konja.

Policajci na konjima prodefilovali Banjalukom

BANJALUKA - Pripadnici Jedinice žandarmerije - konjica MUP-a RS danas su prodefilovali ulicama grada na Vrbasu.

Serija napada na konje u Francuskoj

PARIZ - Policija u Francuskoj pokrenula je potragu za dvojicom muškaraca zbog sumnji da su ubili ili osakatili više konja, piše BBC.

Austrijski policijski konji prodati u Srbiju

Konjička jedinica austrijske policije, koju je prije dve godine uspostavio tadašnji ministar unutrašnjih poslova Herbert Kikl, otišla je u istoriju, a konji su prodati Srbiji.

Nakon mačaka i pasa, Kina će uskoro klonirati konja

Nakon kloniranja psa i mačke, Kina će imati kloniranog konja u julu. Procedura kloniranje ovako velike i složene životinje je prilično komplikovana, ali u kineskoj biotehnološkoj kompaniji su razradili cijeli projekat, a životinju će pokloniti trkačkom klubu.

Konj Soko zaljubljen u kravu Šarku, kobila ljubomorna

Na proplancima Golije u selu Koritnik i dalje traje najneobičnija ljubavna priča u Srbiji.

Hapšenje u Banjaluci: Upucao konja, policija pronašla i arsenal oružja

​BANJALUKA – Policija je u Banjaluci identifikovala i uhapsila B.T. koji se sumnjiči da je u januaru ove godine ubio konja, a kod njega je ponađena i velika količina nelegalnog oružja.

Trave sve više - konji sve deblji

Klimatske promjene dovode do sve veće gojaznosti konja, pokazuju veterinarski testovi u Velikoj Britaniji.

Bosanski brdski konj nije više ekstremno ugrožena vrsta

Bosanski brdski konj je i dalje ugrožena vrstaa, ali nije više ekstremno ugrožena - relap je u razgovoru za Fenu predsjednik Upravnog odbora Međunarodnog udruženja uzgajivača bosanskog brdskog konja Enver Žiga.

Konj se vratio u požar da bi spasio druga dva

Nevjerovatan snimak konja koji se, nakon što su ga spasili iz požara, vraća u vatrom zahvaćeno područje kako bi spasio mladunče proširio se društvenim mrežama.

Najčitanije