Konj

Serija napada na konje u Francuskoj

PARIZ - Policija u Francuskoj pokrenula je potragu za dvojicom muškaraca zbog sumnji da su ubili ili osakatili više konja, piše BBC.

Austrijski policijski konji prodati u Srbiju

Konjička jedinica austrijske policije, koju je prije dve godine uspostavio tadašnji ministar unutrašnjih poslova Herbert Kikl, otišla je u istoriju, a konji su prodati Srbiji.

Nakon mačaka i pasa, Kina će uskoro klonirati konja

Nakon kloniranja psa i mačke, Kina će imati kloniranog konja u julu. Procedura kloniranje ovako velike i složene životinje je prilično komplikovana, ali u kineskoj biotehnološkoj kompaniji su razradili cijeli projekat, a životinju će pokloniti trkačkom klubu.

Konj Soko zaljubljen u kravu Šarku, kobila ljubomorna

Na proplancima Golije u selu Koritnik i dalje traje najneobičnija ljubavna priča u Srbiji.

Hapšenje u Banjaluci: Upucao konja, policija pronašla i arsenal oružja

​BANJALUKA – Policija je u Banjaluci identifikovala i uhapsila B.T. koji se sumnjiči da je u januaru ove godine ubio konja, a kod njega je ponađena i velika količina nelegalnog oružja.

Trave sve više - konji sve deblji

Klimatske promjene dovode do sve veće gojaznosti konja, pokazuju veterinarski testovi u Velikoj Britaniji.

Bosanski brdski konj nije više ekstremno ugrožena vrsta

Bosanski brdski konj je i dalje ugrožena vrstaa, ali nije više ekstremno ugrožena - relap je u razgovoru za Fenu predsjednik Upravnog odbora Međunarodnog udruženja uzgajivača bosanskog brdskog konja Enver Žiga.

Konj se vratio u požar da bi spasio druga dva

Nevjerovatan snimak konja koji se, nakon što su ga spasili iz požara, vraća u vatrom zahvaćeno područje kako bi spasio mladunče proširio se društvenim mrežama.

Konj se pravi mrtav kad neko krene da ga jaše

Da postoji nagrada Oskar za konje, Džingang bi je sasvim zasluženo dobio. Iako mu je primarni zadatak da juri dok na njemu neko sjedi, on taj zadatak odbija da uradi. Kako? Pravi se da je mrtav.

Udes u Hrvatskoj, konj završio pod točkovima

U ponedjeljak oko 8.00 sati na autoputu A1 kod Benkovca sudarila su se dva kamiona, od kojih je jedan prevozio konje.

Najčitanije