Konj

Ministar odbrane SAD dobio konja u Mongoliji

ULAN BATOR - Ministarstvo odbrane Mongolije poklonilo je na tradicionalnoj svečanosti konja američkom ministru odbrane Marku Esperu.

Ženu u Sutomoru ujeo konj

U Sutomoru, srednjovječnu ženu ujeo je konj dok se vraćala sa plaže Štrbina, javlja portal Jedro.

Konjska snaga izvukla Forda iz blata

U nemiloj situaciji u francuskom gradiću Lambaleu našao se bijeli Ford Focus, iz još nepoznatih razloga.

U nacionalnom parku uginulo 28 nilskih konja

ADIS ABEBA - Najmanje 28 nilskih konja pronađeno je mrtvo u nacionalnom parku na jugozapadu Etiopije, javili su lokalni mediji.

Konju svezali noge i bacili ga u rijeku Bosnu, uginuo u mukama

​Kod Visokog, u mjestu Čekrekčije, u rijeci Bosni, juče je pronađeno tijelo konja koji je, kako pričaju svjedoci, prema svemu sudeći uginuo u mukama.

Konji i krava se griju u toplim banjama

Prirodna izvorišta tople vode u selu Budakli kod Bitlisa na jugoistoku Turske ljeti ugošćuju stotine ljudi koji se tamo liječe, a banje zimi dobro dođu mještanima za kupanje konja i stoke, javlja Anadolu Agency (AA).

Pripadnici Civilne zaštite spasili konja koji je upao u rupu

SARAJEVO - Pripadnici Kantonalne uprave civilne zaštite (KUCZ), zahvaljujući brzoj reakciji, uspjeli su spasiti konja koji je upao u rupu.

Farmeru 773.000 evra za bronzanu glavu konja iz doba rima

Sud u Njemačkoj donio je odluku da vlasti moraju da isplate farmeru 773.000 evra na ime vrijednosti glave bronzanog konja iz rimskog perioda, koja je pronađena na njegovoj zemlji 2009. godine.

Medvjed ubio konja, lovci postavili kamere da ga zaštite od lovokradica

U pljevaljskom selu Potkovač, zaseok Đuli medvjed je, prije par dana, u toku noći, upao u dvorište tamošnjeg domaćina Jagoša Drobnjaka i tom prilikom napao konja.

Vojnik pao s konja na rođendanu kraljice Elizabete, hitno prebačen u bolnicu

LONDON - Kraljica Elizabeta II, najpopularnija vladarka Velike Britanije, juče je proslavila 92. rođendan, a u Londonu su u njenu čast pjevale najveće zvijezde današnjice.

Najčitanije