Konji

U požaru u SAD stradalo 19 konja

ATLANTA - Devetnaest izložbenih konja stradalo je na sjeverozapadu amričke države Džordžije u štali koja se zapalila tokom vikenda, rekli su iz vatrogasne službe.

Štraparijada prvi put održana u Doboju

DOBOJ - Bič je ovdje zabranjen, konji se ne muče, nego se takmiče u vuči trupaca, a mi te životinje gledamo gotovo kao kućne ljubimce, tvrde organizatori i učesnici štraparijade koja je prvi put održana u Doboju.

Održano otvoreno takmičenje u preskakanju prepona "Banjaluka 2019"

BANJALUKA - Otvoreno takmičenje u preskakanju prepona "Banjaluka 2019" održano je danas u Konjičkom klubu "Čokorska polja" kod Banjaluke.

Publika uživala u upregnutoj snazi i ljepoti konja

BIHAĆ - Pred više od 3.000 posjetilaca, u mjestu Izačić, nadomak Bihaća, u proteklu subotu održana je 13. izačićka štraparijada, a u takmičarskom dijelu ove manifestacije nastupilo je 70 konja.

Konji šetaju centrom Banjaluke

Neobičan prizor jutros se desio nedaleko od samog centra Banjaluke.

BiH počela izvoziti konje u Evropsku uniju

SARAJEVO - Nakon što je posljednjom izmjenom Regulative EU broj 2018/659 Bosna i Hercegovina uvrštena u spisak trećih zemalja iz kojih je dozvoljen privremeni i trajni izvoz registrovanih konja u zemlje EU, juče je realizovan prvi izvoz dva registrovana konja iz Bosne i Hercegovine u Evropsku Uniju.

Mladi bračni par iz trebinjskog sela brine o divljim konjima

TREBINJE - Predrag i Aleksandra Janičić, mladi bračni par iz trebinjskog sela Podvori, 17 kilometara udaljenog od grada, brinu za krdo od tridesetak divljih konja u planini Viduša, koja je dio planinskog vijenca Sitnica.

Pomor divljih konja zbog vrućine

SIDNEJ - Više od 90 divljih konja uginulo je u unutrašnjem dijelu Australije pod uticajem ekstremnog toplotnog talasa, saopštile su vlasti.

Autom udario u divljeg konja

​LIVNO - Na planinskom prijevoju Borova glava, koja se nalazi na dionici puta Livno – Tomislavgrad - Kupres, u srijedu ujutro vozač pežoa je udario u divljeg konja.

Pored ceste kod Livna pronađen raskomadan divlji konj

LIVNO - Portal Livno online objavio je uznemirujuću fotografiju koju su dobili od jednog čitaoca, na kojoj se vidi ubijeni divlji konj kojem su odsječene zadnje noge, najvjerojatnije zbog kobasica.

Najčitanije