Konji

Sahranjeni divlji konji ubijeni u okolini Trebinja

TREBINJE – Mještani sela Gomiljani su uz pomoć bagera zakopali dva divlja konja koje su u srijedu popodne ubili nepoznati počinioci u rejonu između trebinjskih sela Gomiljani i Volujac.

Ubijena dva divlja konja kod Trebinja

TREBINJE - Nepoznati počinioci ubili su najmanje dva konja u rejonu između trebinjskih sela Gomiljani I Volujac.

U Turskoj ubijen 81 konj zbog bolesti

Vlasti turskog ostrva Bijikada uspavale su 81 konja nakon izbijanja smrtonosne bolesti žlezda.

U požaru u SAD stradalo 19 konja

ATLANTA - Devetnaest izložbenih konja stradalo je na sjeverozapadu amričke države Džordžije u štali koja se zapalila tokom vikenda, rekli su iz vatrogasne službe.

Štraparijada prvi put održana u Doboju

DOBOJ - Bič je ovdje zabranjen, konji se ne muče, nego se takmiče u vuči trupaca, a mi te životinje gledamo gotovo kao kućne ljubimce, tvrde organizatori i učesnici štraparijade koja je prvi put održana u Doboju.

Održano otvoreno takmičenje u preskakanju prepona "Banjaluka 2019"

BANJALUKA - Otvoreno takmičenje u preskakanju prepona "Banjaluka 2019" održano je danas u Konjičkom klubu "Čokorska polja" kod Banjaluke.

Publika uživala u upregnutoj snazi i ljepoti konja

BIHAĆ - Pred više od 3.000 posjetilaca, u mjestu Izačić, nadomak Bihaća, u proteklu subotu održana je 13. izačićka štraparijada, a u takmičarskom dijelu ove manifestacije nastupilo je 70 konja.

Konji šetaju centrom Banjaluke

Neobičan prizor jutros se desio nedaleko od samog centra Banjaluke.

BiH počela izvoziti konje u Evropsku uniju

SARAJEVO - Nakon što je posljednjom izmjenom Regulative EU broj 2018/659 Bosna i Hercegovina uvrštena u spisak trećih zemalja iz kojih je dozvoljen privremeni i trajni izvoz registrovanih konja u zemlje EU, juče je realizovan prvi izvoz dva registrovana konja iz Bosne i Hercegovine u Evropsku Uniju.

Mladi bračni par iz trebinjskog sela brine o divljim konjima

TREBINJE - Predrag i Aleksandra Janičić, mladi bračni par iz trebinjskog sela Podvori, 17 kilometara udaljenog od grada, brinu za krdo od tridesetak divljih konja u planini Viduša, koja je dio planinskog vijenca Sitnica.

Najčitanije