Korida

Zakuska umjesto tradicionalne Čevljanske koride

ČEVLJANSKO POLJE - Čevljanska korida ni ove godine nije održana zbog pandemije virusa korona, ali je uprkos tome, u subotu simbolično obilježena uz bogatu zakusku.

Sead Seferović bavi se uzgojem bikova: Korida miri i spaja narode

SANSKI MOST - Već godinama se Sead Seferović iz sela Hrustovo, koje je desetak kilometara udaljeno od Sanskog Mosta, bavi uzgojem bikova za koride i kaže kako se radi o porodičnoj tradiciji i hobiju za koji ne žali vrijeme ni novac.

Bik Medonja pobjednik 248. Grmečke koride

OŠTRA LUKA - Bik Medonja, vlasnika Jovice Štikavca iz Budimlić Japre, pobjednik je ovogodišnje Grmečke koride koja je danas održana na Popovića brdu kod Oštre Luke.

Održana novogodišnja korida kod Ključa: Rogove ukrstilo 30 bikova

KLJUČ - Veliki broj ljubitelja borbi bikova uživalo je u koridi, koja je u nedjelju organizovana u Gornjoj Sanici, varošici nadomak Ključa, inače poznatoj po ovakvim dešavanjima.

Bik Žujica ponovo pobijedio na Kočićevom zboru

STRIČIĆI - Bik Žujica, vlasnika Ante Tubića iz Mrkonjić Grada, pobjednik je ovogodišnje koride na 54. Kočićevom zboru u teškoj kategoriji i dobitnik nagrade “Jablan”.

Grmečka korida: Mrkonja i Medonja pobjednici

OŠTRA LUKA - Pobjednici 247. Grmečke koride, koja je danas održana na Popovića brdu kod Oštre Luke, su bikovi Mrkonja u srednjoj i Medonja u teškoj kategoriji.

Hiljade gostiju na Čevljanskom polju prisustvuje poznatoj koridi

SARAJEVO - Hiljade ljudi, ljubitelja borbi bikova i vašara iz cijele Bosne i Hercegovine, ali i susjednih zemalja - Srbije, Hrvatske i Crne Gore, danas je doputovalo na Čevljansko polje kako bi prisustvovalo 72. tradicionalnoj koridi.

Korida kod Sanskog Mosta: Brizan jači od Medonje

SANSKI MOST - Više od 2.000 ljubitelja borbi bikova uživalo je na koridi, koja je u proteklu nedjelju 18. put organizovana u selu Hrustovu, desetak kilometara od Sanskog Mosta.

U nedjelju na Popovića brdu 246. Grmečka korida

OŠTRA LUKA - Na Popovića brdu kod Oštre Luke u nedjelju, 5. avgusta, biće održana 246. Grmečka korida, tradicionalna manifestacija kojom se završava program obilježavanja "Ilindanskih dana" u ovoj opštini.

Hrvata napao bik na koridi u BiH, ostao bez bubrega

Državljanina Republike Hrvatske A. V. (45) iz Prugova, mjesta blizu Klisa u splitskom zaleđu, na koridi u BiH napao je vlastiti bik.

Najčitanije