Korida

Bik Brizan pobjednik 249. Grmečke koride

OŠTRA LUKA - Bik Brizan, vlasnika Ante Mikulića iz Širokog Brijega, pobjednik je ovogodišnje Grmečke koride koja je danas održana na Popovića brdu kod Oštre Luke, ali bez publike.

Zakuska umjesto tradicionalne Čevljanske koride

ČEVLJANSKO POLJE - Čevljanska korida ni ove godine nije održana zbog pandemije virusa korona, ali je uprkos tome, u subotu simbolično obilježena uz bogatu zakusku.

Sead Seferović bavi se uzgojem bikova: Korida miri i spaja narode

SANSKI MOST - Već godinama se Sead Seferović iz sela Hrustovo, koje je desetak kilometara udaljeno od Sanskog Mosta, bavi uzgojem bikova za koride i kaže kako se radi o porodičnoj tradiciji i hobiju za koji ne žali vrijeme ni novac.

Bik Medonja pobjednik 248. Grmečke koride

OŠTRA LUKA - Bik Medonja, vlasnika Jovice Štikavca iz Budimlić Japre, pobjednik je ovogodišnje Grmečke koride koja je danas održana na Popovića brdu kod Oštre Luke.

Održana novogodišnja korida kod Ključa: Rogove ukrstilo 30 bikova

KLJUČ - Veliki broj ljubitelja borbi bikova uživalo je u koridi, koja je u nedjelju organizovana u Gornjoj Sanici, varošici nadomak Ključa, inače poznatoj po ovakvim dešavanjima.

Bik Žujica ponovo pobijedio na Kočićevom zboru

STRIČIĆI - Bik Žujica, vlasnika Ante Tubića iz Mrkonjić Grada, pobjednik je ovogodišnje koride na 54. Kočićevom zboru u teškoj kategoriji i dobitnik nagrade “Jablan”.

Grmečka korida: Mrkonja i Medonja pobjednici

OŠTRA LUKA - Pobjednici 247. Grmečke koride, koja je danas održana na Popovića brdu kod Oštre Luke, su bikovi Mrkonja u srednjoj i Medonja u teškoj kategoriji.

Hiljade gostiju na Čevljanskom polju prisustvuje poznatoj koridi

SARAJEVO - Hiljade ljudi, ljubitelja borbi bikova i vašara iz cijele Bosne i Hercegovine, ali i susjednih zemalja - Srbije, Hrvatske i Crne Gore, danas je doputovalo na Čevljansko polje kako bi prisustvovalo 72. tradicionalnoj koridi.

Korida kod Sanskog Mosta: Brizan jači od Medonje

SANSKI MOST - Više od 2.000 ljubitelja borbi bikova uživalo je na koridi, koja je u proteklu nedjelju 18. put organizovana u selu Hrustovu, desetak kilometara od Sanskog Mosta.

U nedjelju na Popovića brdu 246. Grmečka korida

OŠTRA LUKA - Na Popovića brdu kod Oštre Luke u nedjelju, 5. avgusta, biće održana 246. Grmečka korida, tradicionalna manifestacija kojom se završava program obilježavanja "Ilindanskih dana" u ovoj opštini.

Najčitanije