Korida

Održana novogodišnja korida kod Ključa: Rogove ukrstilo 30 bikova

KLJUČ - Veliki broj ljubitelja borbi bikova uživalo je u koridi, koja je u nedjelju organizovana u Gornjoj Sanici, varošici nadomak Ključa, inače poznatoj po ovakvim dešavanjima.

Bik Žujica ponovo pobijedio na Kočićevom zboru

STRIČIĆI - Bik Žujica, vlasnika Ante Tubića iz Mrkonjić Grada, pobjednik je ovogodišnje koride na 54. Kočićevom zboru u teškoj kategoriji i dobitnik nagrade “Jablan”.

Grmečka korida: Mrkonja i Medonja pobjednici

OŠTRA LUKA - Pobjednici 247. Grmečke koride, koja je danas održana na Popovića brdu kod Oštre Luke, su bikovi Mrkonja u srednjoj i Medonja u teškoj kategoriji.

Hiljade gostiju na Čevljanskom polju prisustvuje poznatoj koridi

SARAJEVO - Hiljade ljudi, ljubitelja borbi bikova i vašara iz cijele Bosne i Hercegovine, ali i susjednih zemalja - Srbije, Hrvatske i Crne Gore, danas je doputovalo na Čevljansko polje kako bi prisustvovalo 72. tradicionalnoj koridi.

Korida kod Sanskog Mosta: Brizan jači od Medonje

SANSKI MOST - Više od 2.000 ljubitelja borbi bikova uživalo je na koridi, koja je u proteklu nedjelju 18. put organizovana u selu Hrustovu, desetak kilometara od Sanskog Mosta.

U nedjelju na Popovića brdu 246. Grmečka korida

OŠTRA LUKA - Na Popovića brdu kod Oštre Luke u nedjelju, 5. avgusta, biće održana 246. Grmečka korida, tradicionalna manifestacija kojom se završava program obilježavanja "Ilindanskih dana" u ovoj opštini.

Hrvata napao bik na koridi u BiH, ostao bez bubrega

Državljanina Republike Hrvatske A. V. (45) iz Prugova, mjesta blizu Klisa u splitskom zaleđu, na koridi u BiH napao je vlastiti bik.

"Korida" pred Banjalučanima

BANJALUKA - Banjalučka premijera dokumentarnog filma "Korida", režisera Siniše Vidovića, biće održana 29. avgusta u 19 časova u "Cineplexx Palasu".

Bik Robi pobjednik "Grmečke koride"

OŠTRA LUKA - Pobjednik 245. "Grmečke koride", koja je danas održana na Popovića brdu kod Oštre Luke, je bik Robi, vlasnika Milorada Milekića iz Bjelajca kod Mrkonjić Grada.

Ivanić: Grmečka korida ne smije biti prekinuta

BANJALUKA - Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Mladen Ivanić razgovarao je s predsjednikom Zavičajno-turističkog udruženja za očuvanje i njegovanje tradicije "Grmečke koride Međeđe brdo 1772" Nenom Dobrijevićem koji ga je informisao o ponovnoj zabrani održavanja Grmečke koride na tradicionalnoj viševjekovnoj lokaciji Međeđe Brdo u opštini Sanski Most.

Najčitanije