Koridor 5C

Mještani mostarskih naselja traže promjenu trase koridora 5C

MOSTAR - Pedesetak mještana mostarskih naselja Kosor, Malo Polje, Ortiješ, Hodbina, Lakiševina i Kočine okupilo se u petak na protestnom skupu na saobraćajnici Kosor-Blagaj kako bi skrenuli pažnju na problem trasiranja koridora 5C južno od Mostara.

BiH dobila 15 miliona evra od EU, veći dio za koridor 5C

​SARAJEVO - Sporazum o bespovratnim sredstvima Evropske unije u vrijednosti od 15 miliona eura za sufinansiranje nove dionice Koridora Vc između Johovca i Rudanke kod Doboja, potpisan je danas između Bosne i Hercegovine i Evropske banke za obnovu i razvoj (EBRD).

Pogledajte kako bi trebalo da izgleda dionica Koridora 5C Tarčin - tunel Ivan

SARAJEVO - Nastavlja se proces izgradnje izgradnje Koridora 5C u BiH, a preduzeće Autoceste FBiH objavilo je javni poziv za dostavljanje ponuda za izgradnju dionice Tarčin - tunel Ivan.

Dvije godine za izgradnju prve dionice koridora 5C

DOBOJ - Direktor preduzeća "Autoputevi" Dušan Topić rekao je da ugovoreni rok za izgradnju prve dionice auto-puta na Koridoru "Pet ce" na pravcu Johovac /Tovira/-Rudanka /Kostajnica/ iznosi dvije godine, a kao najveći izazov trase naveo je izgradnju drugog tunela "Putnikovo brdo", jer prelazi entitetsku liniju.

Vigemark sutra na gradilištu autoputa Koridor 5c kod Doboja

SARAJEVO - Lars-Gunar Vigemark, šef Delegacije EU i specijalni predstavnik EU u BiH posjetiće sutra građevinske radove na autoputu Koridor 5c, petlja Johovac – Rudanka, u blizini Doboja.

Srpska se zadužuje 150 miliona evra za Koridor 5C

BANJALUKA - Republika Srpska će se kod Evropske banke za obnovu i razvoj zadužiti 150 miliona evra za finansiranje projekta Koridor 5-C, obilaznica Doboj.

U Republici Srpskoj počinje realizacija projekta vrijednog 500 miliona evra

Javno preduzeće "Autoputevi Republike Srpske“ danas će ozvaničiti početak radova na prvim kilometrima Koridora Pet ce na teritoriji Republike Srpske.

EBRD zainteresovana za sufinansiranje tri dionice Koridora "5C"

SARAJEVO - Direktor tima za infrastrukturu u Evropi pri Evropskoj banci za obnovu i razvoj (EBRD) Suzan Geranson rekla je danas u Sarajevu da je EBRD zainteresovana za sufinansiranje dionica auto-puta na Koridoru "5C".

Potpisan ugovor za izgradnju prve faze autoputa na Koridoru 5c kroz Srpsku

BANJALUKA - Predstavnici preduzeća "Autoputevi Republike Srpske" i konzorcijuma koji čine kompanije "Integral inženjering" iz Laktaša i "Granit" iz Skoplja potpisali su danas u Banjaluci ugovor o izgradnji prve faze autoputa na Koridoru "5c" kroz Republiku Srpsku, na pravcu između petlji "Johovac" (Tovira) i "Rudanka" (Kostajnica), u vrijednosti 62,5 miliona evra.

Sutra ugovor o izgradnji prve faze autoputa na Koridoru 5C

BANJALUKA - U Banjaluci će sutra biti potpisan ugovor o izgradnji prve faze autoputa na Koridoru 5C kroz Republiku Srpsku, na pravcu između petlji "Johovac" /Tovira/ i "Rudanka" /Kostajnica/.

Najčitanije