Kornjača

Kornjača odložila pet letova u Japanu

Kornjača na pisti drugog najprometnijeg aerodroma u Japanu odložila je polijetanje pet aviona, javlja BBC.

Evoluciona zamka koja navodi morske kornjače da jedu plastiku

Kornjače su evoluirale da bi mogle da žive u oblastima otvorenog mora, gdje su predatori relativno rijetki. To ih sada stavlja u izuzetno opasan položaj jer u tim oblastima "buja" plastika koju ove životinje, misleći da je hrana, unose intenzivno.

Najčudnija kornjača smatrana istrijebljenom, pronađeno gnijezdo

Londonski zoološki vrt uspješno radi na obnavljanju populacije jedne od najrjeđih i najneobičnijih kornjača na planeti - kornjače koja nema oklop.

Zbog starog običaja, broj kornjača prijeti ekosistemu Hong Konga

Na drenažnom bazenu u blizini popularnog planinarskog mjesta u ruralnom okrugu Tai Po u Hong Kongu, grupa dobrovoljaca naoružana opremom za ronjenje, mrežama i rukavicama gazili su po mutnoj vodi da bi pronašli na desetine kornjača koje su tu ostavili mještani.

Strašna scena: "Leteća kornjača" joj se zabila u šoferšajbnu

Dok je vozila ulicom koja prolazi kroz park, u Savani u američkoj državi, Džoržija, Latonja Lark je primijetila "neindentifikovni leteći objekat", nalik na ciglu, koji dolijeće u pravcu vjetrobranskog stakla njenog automobila.

Projekat koji je zaludio svijet: Okean iz ugla morske kornjače

Video koji je u posljednje vijreme osvojio društvene mreže nastao je na predlog morskog biologa Nejtana Džeka Robinsona, vlasnika organizacije Fundacion Oceanografic.

Kornjača Huanita uginula u Puli, jer je progutala plastične čepove

PULA - Kornjača Huanita u utorak je uginula u pulskom Centru za oporavak morskih kornjača “Aquariumu”, a kako je saopšteno najvjerovatnije su uzrok njene smrti dva žuta plastična čepa koja su prilikom obdukcije pronašli u njenim crijevima zaposlenici Akvarijuma u Puli..

Zabranjeno sakupljanje 17 zaštićenih vrsta flore i faune

Na teritoriji Srbije zabranjenjeno je sakupljanje osam zaštićenih vrsta flore i faune tokom ove godine, objavljeno je danas u "Službenom glasniku".

Pronađeni fosili kornjače veličine automobila

​Fosili kornjače veličine automobila pronađeni su u sjevernom dijelu Latinske Amerike.

Džinovska kornjača krije tajnu lijeka za rak

Velika galapagos kornjača, posljednja od svoje vrste, sa svojim DNK doprinosi nauci više nego što smo mogli i pretpostaviti.

Najčitanije