Korona virus

U Srpskoj 148 novozaraženih, troje preminulo

BANJALUKA - U pоsljеdnja 24 čаsа u Institutu zа јаvnо zdrаvstvо Rеpublikе Srpskе, Univеrzitеtskоm kliničkоm cеntru Rеpublikе Srpskе, Univеrzitеtskој bоlnici u Fоči i u bоlnicаmа Sv. Vrаčеvi u Biјеljini i Sv. аpоstоl Lukа u Dоbојu izvršеnо је tеstirаnjе 298 lаbоrаtоriјskih uzоrаkа, а virus kоrоnа pоtvrđеn je kоd 148 оsоbа, dok su od posljedica zaraze preminule tri osobe.

Tiodorović: Moguće i odlaganje školske godine

BEOGRAD - Epidemiolog Branislav Tiodorović izjavio je danas da će se za desetak dana vidjeti kakva je epidemijska situacija, pa će možda medicinski dio kriznog štaba predložiti odlaganje početka školske godine za sedam dana.

U Srbiji preminulo 18 osoba, još 6.589 novozaraženih

BEOGRAD - U Srbiji je u posljednja 24 sata registrovano 6.589 novozaraženih virusom korona, od ukupno 18.316 testiranih uzoraka.

U FBiH 275 novozaraženih, preminulo troje

SARAJEVO - U protekla 24h, Zavodu za javno zdravstvo Federacije BiH prijavljeno je ukupno 866 uzoraka, od čega je 275 pozitivno na virus koronu, a preminule su tri osobe.

Naređeno zaključavanje IKEE zbog korone, nastao stampedo

Kupci koji su se nalazili u objektu IKEA u Šangaju u subotu panično su pokušavali pobjeći nakon što su gradske zdravstvene vlasti naredile zaključavanje prodavnice zbog bliskog kontakta sa slučajem zaraze virusa korona koji je povezan sa ovom lokacijom.

U Hrvatskoj 65 novozaraženih, 12 preminulo

ZAGREB - U Hrvatskoj je u posljednja 24 časa utvrđeno 65 zaraženih virusom korona od 653 testiranih, a 12 lica je preminulo, podaci su Štaba civilne zaštite.

U tri dana u Srpskoj 256 novozaraženih, preminulo šestoro

BANJALUKA - U pоsljеdnja tri dаnа, u Institutu zа јаvnо zdrаvstvо Rеpublikе Srpskе, Univеrzitеtskоm kliničkоm cеntru Rеpublikе Srpskе, Univеrzitеtskој bоlnici u Fоči i u bоlnici Sv. Vrаčеvi u Biјеljini izvršеnо је tеstirаnjе 505 lаbоrаtоriјskа uzоrkа, а virus kоrоnа pоtvrđеn је kоd 256 оsоba, dok je od posljedica bolesti preminulo šest osoba.

U Srbiji preko 3.700 novozaraženih, preminulo 11 pacijenata

BEOGRAD - U Srbiji je u posljednja 24 sata registrovano 3.767 novozaraženih od ukupno 9.374 testiranih.

U Crnoj Gori 506 novozaraženih, jedno preminulo

PODGORICA - U Crnoj Gori je u posljednja 24 časa virusom korona zaraženo 506 ljudi, dok je od posljedica ove infekcije preminula jedna osoba, podaci su Instituta za javno zdravlje.

Pandemija smanjila broj gostiju na svadbama

BANJALUKA, BIJELJINA, PRIJEDOR - Sve više parova odlučuje se za manje svadbe, i to za najviše do 300 zvanica, potvrdili su naši sagovornici iz svadbenih salona širom Srpske.

U Hrvatskoj preminulo 12 ljudi, koronom zaraženo još 1.215

ZAGREB - U Hrvatskoj je u posljednja 24 časa virus korona potvrđen kod 1.215 ljudi, od testirana 3.323 uzorka, dok je od posljedica ove infekcije umrlo 12 lica, podaci su Nacionalnog štaba civilne zaštite.

Razvijena vakcina za nove varijante korone

MOSKVA - Ruski Istraživački centar Gamaleja razvio je vakcinu koja će štititi od novih varijanti omikron soja virusa korona, koja je kreirana na istoj platformi kao i sputnjik V, izjavio je danas direktor te ustanove Aleksandar Gincburg.

Kim ukinuo mjere nakon proglašenja pobjede nad koronom u Sjevernoj Koreji

PJONGJANG - U Sjevernoj Koreji ukinuta je obaveza nošenja zaštitnih maski i socijalnog distanciranja, nekoliko dana nakon što je lider te zemlje Kim Džong Un proglasio pobjedu nad virusom korona i tri mjeseca nakon što je Pjongjang prvi put od početka pandemije priznao da se taj virus širu u zemlji.

U Srbiji 6.222 novozaražena, 15 preminulih

BEOGRAD - Virus korona je u poslednja 24 sata u Srbiji potvrđen kod 6.222 osobe, a istovremeno je od posljedica ove bolesti preminulo 15 ljudi.

Najčitanije