Korona virus

Capak: Iz jedne bočice Fajzera izvlačimo šest-sedam doza

ZAGREB - Direktor Hrvatskog zavoda za javno zdravlje Krunoslav Capak izjavio je danas da je Hrvatska, ali i neke druge zemlje, shvatila da u Fajzerovim bočicama ima šest, a ne pet doza vakcina kako piše u deklaraciji.

Merkel traži brzu reakciju, više od dva miliona zaraženih

BERLIN - Broj zaraženih korona virusom u Njemačkoj premašio je dva miliona, dok je broj preminulih od posljedica ove infekcije dostigao skoro 45.000, saopštili su stručnjaci dan nakon što je kancelarka Angela Merkel zatražila brzu reakciju kako bi se obuzdalo širenje virusa.

Jedan mjesec zaključavanja Grčku košta oko tri milijarde evra

ATINA - Jedan mjesec zaključavanje košta Grčku oko tri milijarde evra, saopštio je portparol grčke vlade Hristos Tarandilis, objašnjavajući da će sve odluke koje budu donošene za ponovno otvaranje maloprodaje u toj zemlji biti zasnovani na preporukama Komisije epidemiologa, prenosi MIA.

Hrvatska ne razmišlja o popuštanju mjera

ZAGREB - Hrvatska ne razmišlja o popuštanju epidemioloških mjera koje su prije sedam dana produžene do 31. januara.

Kažnjeno 14 objekata zbog nepoštovanja mjera, jedan zatvoren

BANJALUKA - Inspekcijski organi ove sedmice kontrolisali su 1.330 objekata u Republici Srpskoj i utvrdili da u njih 14 nije poštovana mjera zaštite od epidemije, zbog čega su izrečene kazne u iznosu od 14.000 KM, dok je jedan privremeno zatvoren.

Zeljković: Dobili smo aparate za određivanje soja virusa

BANJALUKA - Dobili smo aparate potrebne za sekvencioniranje virusa, rekao je Branislav Zeljković, direktor JZU Institut za javno zdravstvo Republike Srpske.

Broj zaraženih u Sloveniji i dalje opada

LJUBLJANA - Broj oboljelih u Sloveniji nastavlja da opada pošto je u proteklih 24 sata zabilježeno 1.478 novih slučajeva virusa korona, pokazuju najnoviji podaci Nacionalnog instituta za javno zdravlje.

PCR test karta za ulazak u zemlje EU

BANJALUKA, SARAJEVO - Dok je građanima BiH od juče olakšan ulazak u Srbiju, jer tu državu mogu posjetiti bez negativnog PCR testa, isti mora biti priložen na granicama mnogih zemalja EU, jer se BiH zbog pandemije još nalazi na crvenim listama.

Putin naredio masovnu vakcinaciju

MOSKVA - Ruski predsjednik Vladimir Putin naredio je danas ruskim zvaničnicima da od sljedeće sedmice pokrenu masovnu vakcinaciju stanovništva protiv virusa korona.

Hrvatska pooštrila uslove za prelazak granice

ZAGREB - Hrvatska je pooštrila uslove za prelazak granice tako da će od 15. januara za ulazak u tu zemlju biti neophodan negativni test na korona virus i karantin u trajanju od 14 dana, koji može da bude skraćen na sedam, ako neko sam obavi PCR testiranje u ovlašćenoj ustanovi i rezultat bude negativan.

Najčitanije