Koronavirus

Još 258 novozaraženih u Srbiji, preminulo osam osoba

BEOGRAD - U Srbiji je u posljednja 24 sata korona virusom zaraženo još 258 osoba, a preminulo je osam.

Mjere u RS ostaju na snazi do 17. avgusta

BANJALUKA - Republički štab za vanredne situacije razmatrao je danas, na 50. sjednici u Banjaluci, Informaciju o epidemiološkoj situaciji u Republici Srpskoj, te donio Zaključak o obaveznom sprovođenju mjera za reagovanje na pojavu bolesti izazvane novim virusom korona (COVID - 19) u Republici Srpskoj.

SZO: Zasad nema spasonosne vakcine protiv virusa korona

ŽENEVA - Svjetska zdravstvena organizacija (SZO) danas je upozorila da možda nikada neće biti pouzdanog lijeka protiv virusa korona, iako se svi nadaju spasonosnoj vakcini protiv virusa od kojeg su oboljele desetine miliona ljudi.

U FBiH potvrđeno 125 novih slučajeva zaraze virusom korona

SARAJEVO - U protekla 24 sata u Federaciji BiH testirano je 627 uzorka, od kojih je 125 pozitivno na SARS-CoV-2, podaci su Zavoda za javno zdravstvo FBiH.

Novo pravilo u fudbalu: Crveni karton za kašljanje u smjeru rivala

Fudbaler koji se namjerno nakašlje u smjeru rivala ili sudije od naredne sezone dobijaće direktan crveni karton, objavio je "Tajms" pozivajući se na izvore u Fudbalskoj asocijaciji Engleske (FA).

U RS šestoro preminulo od virusa korona, 40 novozaraženih

BANJALUKA - U pоsljеdnjа 24 čаsа u Rеpublici Srpskој priјаvljеnо је šest smrtnih slučајеvа (оsоbе iz Bаnjаlukе, Mrkоnjić Grаdа, Оsmаkа, Dеrvеntе i dviје оsоbе iz Biјеljinе).

Korona "bjesni" u Indiji, dnevno više od 50.000 zaraženih

NJU DELHI - Korona virus bjesni u Indiji - ministar unutrašnjih poslova te zemlje Amit Šah je hospitalizovan s dijagnozom COVID-19, dok se dnevni broj novozaraženih ne smanjuje ispod 50.000 u posljednjih pet dana.

Ruski ljekar: Pandemija virusa korona liči na probu biološkog rata

Situacija s pandemijom virusa korona liči na probu biološkog rata, izjavio je dječji hirurg, dr sci. med. Leonid Rošalj.

Tiodorović: Izbeći "savršenu oluju" početkom zime

BEOGRAD - Epidemiolog prof. dr Branislav Tiodorović, član Kriznog štaba za suzbijane zarazne bolesti COVID-19 izjavio je da je ove zime vakcinacija protiv sezonskog gripa potrebnija nego ikada da bi se izbjegao sudar gripa i korone.

Hvaljeni kako su pobijedili virus, sad se bore s trećim talasom

Donedavno je Hongkong hvaljen zbog načina na koji se borio s pandemijom virusa korona. Međutim, sada ih pogađa ne drugi, već treći talas, a stručnjaci kažu da ovo treba da bude upozorenje za cijeli svijet.

Najčitanije