Koronavirus

Život na Braču se vraća u normalu, u ponoć ukidaju mjere

BRAČ - Život na hrvatskom ostrvu Brač polako se vraća u normalu poslije dvonedjeljnog karantina, a većina mjera koje su donesene zbog pandemije virusa korona biće ukinute u ponoć.

Porast nezaposlenosti u svih 50 država SAD

Stope nezaposlenosti porasle su u svih 50 američkih država i okrugu Kolumbija u aprilu, pošto su napori da se obuzda pandemija virusa korona prisilili kompanije širom zemlje na zatvaranje, saopštilo je danas Ministarstvo rada SAD.

Izolacija nije dovoljna da spasi autohtono selo u Amazonu

BRAZILIJA - Tres Unidos, autohtono selo brazilske prašume u Amazoniji, zabranilo je uzlaz za sve posjetioce nadajući se da će ih izolacija sačuvati od virusa, ali to se nije desilo.

Propisane mjere i za produkciju: Šta s filmskim poljupcem?

Institut za javno zdravlje Srbije "Batut" propisao je mjere i preporuke za rad domaćih i stranih filmskih produkcija koje će tokom narednih nedjelja početi snimanje na teritoriji Srbije.

Slovenija pojačava kontrolu granice s Italijom

ĐENOVA - Slovenija je saopštila da će pojačati kontrolu granice s Italijom, pošto Ljubljana ocjenjuje da ta zemlja i dalje nije bezbjedna zbog virusa COVID-19, prenijeli su danas italijanski mediji.

Soroš: Pandemija prijeti opstanku EU, postoji rješenje

ZAGREB - Mlijarder Džordž Soroš istakao je danas da pandemija virusa korona prijeti opstanku Evropske unije i u tom kontekstu se založio za izdavanje evropskih obveznica kako bi se pomoglo teško pogođenim zemljama, kao što je Italija.

Crna Gora trenutno ima samo jednu osobu oboljelu od korone

PODGORICA - Institut za javno zdravlje Crne Gore analizirao je 94 uzorka, među kojima nije bilo novih slučajeva infekcije virsom korona.

Na maturu će zajedno najviše dva razreda

BANJALUKA - Republički štab za vanredne situacije donio je u petak odluku da se od 1. juna završnim razredima osnovnih i srednjih škola dozvoli proslava mature, ali za ne više od 50 osoba na jednom mjestu, rekla je Natalija Trivić, ministarka prosvjete i kulture RS.

Putin upozorava: Rusiji prijeti drugi talas virusa korona na jesen

MOSKVA - Ruski predsjednik Vladimir Putin izjavio je danas da Ministarstvo zdravlja te zemlje mora da se pripremi na drugi talas virusa korona, koji bi mogao da nastupi u oktobru ili novembru ove godine.

Studija: Lijek koji uzima Tramp rizičan kod COVID-19

VAŠINGTON - Lijek protiv malarije hidroksihlorokin, koji predsjednik SAD Donald Tramp kaže da uzima, povezan je s povećanim rizikom od smrti kod pacijenata sa COVID-19, pokazala je studija objavljena u medicinskom časopisu Lanset.

Najčitanije