Koronavirus

Prvi švedski grad koji uvodi oštrije mjere

STOKHOLM - Građanima Upsale i okolnih mjesta savjetovano je da izbjegavaju svaki fizički kontakt s osobama s kojima ne žive, u javnom saobraćaju i organizovanje privatnih zabava u naredna dva mjeseca.

Papa prvi put nosio masku na molitvi

RIM - Papa Franjo nosio je masku prvi put tokom obavljanja javne funkcije kada je danas s ostalim vjerskim poglavarima prisustvovao molitvi za mir širom svijeta.

Preminulo sedam pacijenata, 132 novozaraženih u Crnoj Gori

PODGORICA - U Crnoj Gori su u posljednja 24 sata registrovane 132 novozaražene osobe i sedam preminulih pacijenata.

Krizni štab FBiH donio preporuke zbog pogoršane epidemiološke situacije

SARAJEVO - Krizni štab federalnog Ministarstva zdravstva danas je zbog pogoršane epidemiološke situacije donio preporuku da se uvede onlajn nastava u svim obrazovnim institucijama na području Federacije BiH (FBiH) gdje postoje uslovi za to, te da se praktikuje rad od kuće.

Naučnik objasnio negativne uticaje na razvoj antitijela na koronu

Antitijela na virus korona najslabije se razvijaju kod ljudi starijih od 70 godina, kao i kod onih koji su pod stalnim stresom ili redovno piju alkohol, izjavio je danas ruski naučnik Aleksander Gincburg za TASS.

Odložene tri utakmice košarkaške Evrolige zbog virusa korona

Tri utakmice petog kola košarkaške Evrolige odložene su zbog virusa korona, saopšteno je iz elitnog takmičenja.

Drastično povećanje broja oboljelih od virusa korona u Srbiji

BEOGRAD - U Srbiji je u posljednja 24 sata od virusa korona oboljelo još 326 osoba, što je više nego duplo u odnosu na dan ranije.

Norveški ljekar tvrdi: Virus je mutirao

OSLO - Nova mutacija SARS-CoV-2 virusa korona otkrivena je u Norveškoj, tvrdi glavni ljekar opštine Trondhajm Tove Restad, dok Rospotrebnadzor navodi da u Rusiji nije identifikovan nijedan novi soj virusa.

NBA liga izgubila 694.000.000 dolara zbog otkazanih utakmica

NBA liga izgubila je 694.000.000 dolara.

Namjera proizvodnje vakcine ima pozitivan efekat na tržište nafte

Saopštenja brojnih zemalja o namjeri da proizvedu vakcinu protiv virusa korona ove godine, izostanak vanrednih mjera većih razmjera i nastavak poslovne aktivnosti daju pozitivan efekat na tržište nafte i daju razlog za optimizam, izjavio je ruski ministar energetike Aleksandar Novak.

Najčitanije