Koronavirus

I dalje veliki broj preminulih, 3.625 novozaraženih u Srbiji

BEOGRAD - U Srbiji je u posljednja 24 časa od posljedica zaraze virusom korona umrla 41 osoba, a zaraženo je 3.625, objavilo je danas Ministarstvo zdravlja Srbije.

Povećan broj smrtnih slučajeva, još 4.398 novooboljelih u Srbiji

BEOGRAD - U Srbiji je u posljednja 24 sata zabilježeno novih 4.398, od 18.233 testirana uzorka, dok je od posljedica ove infekcije preminulo 40 osoba.

Njemački institut: Vakcinisani nemaju nekog rizika od prenosa zaraze

BERLIN - Njemački epidemiološki institut "Robert Koh" objavio je da kod ljudi vakcinisanih protiv virusa korona nema nekog rizika od prenosa zaraze nakon čega je njemački ministar zdravlja Jens Špan danas najavio ublažene mjere za vakcinisane.

Preminulo 50, zaražene još 673 osobe u FBiH

SARAJEVO - U protekla 24 časa u Federaciji BiH utvrđena su 673 pozitivna uzorka na virus korona od 2.570 analiziranih, a od posljedica infekcije preminulo je 50 pacijenata, podaci su Zavoda za javno zdravstvo.

U Hrvatskoj 2.422 nova slučaja zaraze

ZAGREB - Ministar zdravstva Vili Beroš na današnjoj je sjednici Vlade rekao da su u Hrvatskoj zabilježena 2.422 nova slučaja zaraze virusom korona.

U FBiH 1.286 novih slučajeva zaraze, 47 osoba preminulo

SARAJEVO - U protekla 24 sata Zavodu za javno zdravstvo Federacije BiH prijavljeno je 4.114 uzoraka, od kojih je 1.286 pozitivno na virus korona.

U Kantonu Sarajevo 500 novozaraženih, preminulo 17 osoba

SARAJEVO - U protekla 24 sata u Kantonu Sarajevo potvrđeno je 500 novih slučajeva zaraze virusom korona, dok se u istom periodu od ove infekcije oporavilo 622 građana.

"Mesta u bolnicama imamo za naredna 24 sata"

BEOGRAD - Situacija u Srbiji je na granici koju može da izdrži zdravstveni sistem, istakao je danas direktor Infektivne klinike KCS Goran Stevanović.

CNN: Kovid pasoši za neke zemlje bi mogli biti veliki problem

Vrata ljeta u Evropi otvaraju se polako i uz škripu, a oni koji žele proći kroz njih i krenuti na odmor usred neprestanih ograničenja zbog Kovida-19 možda će u rukama uskoro imati ključ. Iako će granice tokom sljedećih sedmica vjerovatno ostati zatvorene, Evropska unija predlaže uvođenje digitalnog zelenog sertifikata ili "vakcinacijskog pasoša" koja bi onima koji su primili odobrena farmaceutska sredstva protiv Kovida-19 ili imaju antitijela omogućila da slobodno putuju. Negativni nalazi na testovima takođe dolaze u obzir, piše CNN.

U FBiH 967 pozitivnih na virus korona, 28 osoba preminulo

SARAJEVO - U protekla 24 sata Zavodu za javno zdravstvo Federacije BiH prijavljeno je 2.406 uzoraka, od kojih je 967 pozitivno na virus korona.

Najčitanije