Korupcija

Evropska unija: Sudovi presude za korupciju sakrivaju od javnosti

BANJALUKA, SARAJEVO - Sudski organi BiH kriju neke od ključnih pravosnažnih presuda od građana BiH, posebno kada su u pitanju osjetljivi predmeti poput korupcije, upozorava Evropska komisija.

Crnadak: Potrebno kažnjavanje korupcije

BANJALUKA - Treći izvještaj OEBS-a o odgovoru pravosuđa na korupciju u BiH, pod naslovom "Sindrom nekažnjivosti", predstavlja ohrabrenje i koristan doprinos naporima da u BiH konačno počnu ozbiljne aktivnosti na kažnjavanju korupcije, rekao je predsjednik Odbora Narodne skupštine Republike Srpske za evropske integracije i regionalnu saradnju Igor Crnadak.

Krivokapić poručio: Nema kohabitacije s kriminalom i korupcijom

PODGORICA - Mandatar za sastav nove crnogorske vlade Zdravko Krivokapić poručio je da nema kohabitacije s kriminalom, korupcijom i ostalim devijacijama koje su Crnu Goru dovele na rub provalije.

Suđenje poreznicima: Odnio kovertu s novcem, a onda upala policija

BANJALUKA - Prijedorčanin Marinko Bilbija priznao je da je suspendovanim poreskim inspektorima, svojim sugrađanima Nemanji Baroviću i Mihajlu Ristiću, dao mito od ukupno 200 maraka.

Akcija "DAR1": Pretresi na 17 lokacija zbog korupcije

SARAJEVO - Uprava policije Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo saopštila je da provodi akciju kodnog naziva "DAR 1" s ciljem rasvjetljavanja i dokumentovanja krivičnih djela s obilježjima korupcije.

Bivši kralj Španije napušta zemlju zbog optužbi za korupciju

Bivši kralj Španije Huan Karlos Prvi obavijestio je sina, kralja Felipea Šestog, da će napustiti tu zemlju i živjeti u nekoj drugoj državi, nakon što su se proteklih nedjelja protiv njega pojavile optužbe za korupciju.

Bivši premijer Malezije proglašen krivim za korupciju

KUALA LUMPUR - Bivši malezijski premijer Nadžib Razak proglašen je krivim za svih sedam optužnica za korupciju na prvom suđenju povezanom sa višemilionskim skandalom u državnom fondu 1MDB.

Asma Asad u srcu korupcije

PARIZ - Asma el Asad, supruga sirijskog lidera Bašara el Asada, stvorila je sopstvenu mrežu korupcije i političkog uticaja, a obavještajni krugovi u Vašingtonu označili su je kao jednog "najgorih ratnih profitera", piše pariski Mond.

Teniska sezona u prekidu, ali se mečevi i dalje namještaju

Čak 24 teniska meča nalaze se pod sumnjom da su bili namješteni u periodu od aprila do juna, saopštila je Jedinica za teniski integritet.

"Građani gube vrijeme ako prijave korupciju"

SARAJEVO - Da je situacija u pravosuđu teška i da je potrebno napraviti niz zakonskih promjena kada su u pitanju korupcija i javne nabavke da bi se situacija dovela u red, pokazuju i jučerašnja saslušanja koje je obavila Privremena istražna komisija Predstavničkog doma BiH, koja treba da utvrdi stvarno stanje u pravosuđu.

Najčitanije