Korupcija

Akcija "DAR1": Pretresi na 17 lokacija zbog korupcije

SARAJEVO - Uprava policije Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo saopštila je da provodi akciju kodnog naziva "DAR 1" s ciljem rasvjetljavanja i dokumentovanja krivičnih djela s obilježjima korupcije.

Bivši kralj Španije napušta zemlju zbog optužbi za korupciju

Bivši kralj Španije Huan Karlos Prvi obavijestio je sina, kralja Felipea Šestog, da će napustiti tu zemlju i živjeti u nekoj drugoj državi, nakon što su se proteklih nedjelja protiv njega pojavile optužbe za korupciju.

Bivši premijer Malezije proglašen krivim za korupciju

KUALA LUMPUR - Bivši malezijski premijer Nadžib Razak proglašen je krivim za svih sedam optužnica za korupciju na prvom suđenju povezanom sa višemilionskim skandalom u državnom fondu 1MDB.

Asma Asad u srcu korupcije

PARIZ - Asma el Asad, supruga sirijskog lidera Bašara el Asada, stvorila je sopstvenu mrežu korupcije i političkog uticaja, a obavještajni krugovi u Vašingtonu označili su je kao jednog "najgorih ratnih profitera", piše pariski Mond.

Teniska sezona u prekidu, ali se mečevi i dalje namještaju

Čak 24 teniska meča nalaze se pod sumnjom da su bili namješteni u periodu od aprila do juna, saopštila je Jedinica za teniski integritet.

"Građani gube vrijeme ako prijave korupciju"

SARAJEVO - Da je situacija u pravosuđu teška i da je potrebno napraviti niz zakonskih promjena kada su u pitanju korupcija i javne nabavke da bi se situacija dovela u red, pokazuju i jučerašnja saslušanja koje je obavila Privremena istražna komisija Predstavničkog doma BiH, koja treba da utvrdi stvarno stanje u pravosuđu.

Akcija policije u Vatikanu zbog istrage moguće korupcije

Vatikanska policija izvršila je pretres odjeljenja zaduženog za održavanje i restauraciju u Bazilici Svetog Petra, zaplijenivši dokumenta i računare kako bi istražila potencijalnu korupciju.

U Crnoj Gori 2019. uhapšene 72 osobe zbog korupcije i pranja novca

Specijalno odjeljenje crnogorske policije Specijalnom državnom tužilaštvu ove godine procesuiralo je tri krivične prijave i šest izvještaja, kao dopune krivičnih prijava protiv 112 fizičkih i 88 pravnih lica zbog sumnje da su počinili krivična djela iz oblasti visoke korupcije i pranja novca.

Kažnjena farmaceutska kompanija Novartis

VAŠINGTON - Svjetski farmaceutski gigant, kompanija Novartis, kažnjena je za korupciju i podmićivanje ljekara, bolnica i klinika u Grčkoj i Vijetnamu.

Bivši predsjednik osuđen na 11 godina

BIŠKEK - Sud u Kirgiziji izrekao je danas kaznu od 11 godina zatvora bivšem predsjedniku Almazbeku Atambajevu prema optužbi za korupciju.

Najčitanije