Korupcija

Pravosuđe u BiH od javnosti krije predmete o korupciji

BANJALUKA, SARAJEVO - Pravosudne institucije BiH godinama obećavaju predstavnicima EU da će radovi tužilaštava i sudova biti transparentniji u odnosu prema javnosti, ali konkretnog napretka gotovo da i nema.

Debata: Pravosuđe se guši u raljama korupcije i politike

BANJALUKA - Građani su izgubili povjerenje u pravosuđe. Više od 75 odsto presuda u krivičnim postupcima su uslovne i umjesto da se bavi ozbiljnim kriminalom koji podriva državu i društvo, pravosuđe se bavi šumskim krađama, rezanim duvanom i švercom stoke.

Optužnice zaobilaze slučajeve korupcije, u vodu palo 606 istraga

BANJALUKA, SARAJEVO - Iako je Bosna i Hercegovina u brojnim istraživanjima svrstana među zemlje u kojima se korupcija i te kako ukorijenila, tužilaštva u BiH se prošle godine, najblaže rečeno, nisu previše bavila ovom problematikom.

Krivokapić i sedam ministara kažnjeni sa po 500 evra

PODGORICA - Agencija za sprečavanje korupcije utvrdila je da su premijer Crne Gore Zdravko Krivokapić i većina njegovih ministara prekršili Zakon o sprečavanju korupcije zbog toga što nisu prijavili sve prihode i imovinu.

Evropska unija: Sudovi presude za korupciju sakrivaju od javnosti

BANJALUKA, SARAJEVO - Sudski organi BiH kriju neke od ključnih pravosnažnih presuda od građana BiH, posebno kada su u pitanju osjetljivi predmeti poput korupcije, upozorava Evropska komisija.

Crnadak: Potrebno kažnjavanje korupcije

BANJALUKA - Treći izvještaj OEBS-a o odgovoru pravosuđa na korupciju u BiH, pod naslovom "Sindrom nekažnjivosti", predstavlja ohrabrenje i koristan doprinos naporima da u BiH konačno počnu ozbiljne aktivnosti na kažnjavanju korupcije, rekao je predsjednik Odbora Narodne skupštine Republike Srpske za evropske integracije i regionalnu saradnju Igor Crnadak.

Krivokapić poručio: Nema kohabitacije s kriminalom i korupcijom

PODGORICA - Mandatar za sastav nove crnogorske vlade Zdravko Krivokapić poručio je da nema kohabitacije s kriminalom, korupcijom i ostalim devijacijama koje su Crnu Goru dovele na rub provalije.

Suđenje poreznicima: Odnio kovertu s novcem, a onda upala policija

BANJALUKA - Prijedorčanin Marinko Bilbija priznao je da je suspendovanim poreskim inspektorima, svojim sugrađanima Nemanji Baroviću i Mihajlu Ristiću, dao mito od ukupno 200 maraka.

Akcija "DAR1": Pretresi na 17 lokacija zbog korupcije

SARAJEVO - Uprava policije Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo saopštila je da provodi akciju kodnog naziva "DAR 1" s ciljem rasvjetljavanja i dokumentovanja krivičnih djela s obilježjima korupcije.

Bivši kralj Španije napušta zemlju zbog optužbi za korupciju

Bivši kralj Španije Huan Karlos Prvi obavijestio je sina, kralja Felipea Šestog, da će napustiti tu zemlju i živjeti u nekoj drugoj državi, nakon što su se proteklih nedjelja protiv njega pojavile optužbe za korupciju.

Najčitanije