Kosa

Koliko bi često trebalo da se šišate?

Puštate kosu pa već mjesecima izbegavate odlazak frizeru? Na taj način kosi nanosite više štete nego koristi.

Medena maska za suvu kosu

Šta god da je uticalo na to da vaša kosa postane suva (sunce, pretjerana upotreba fena, morska voda), znajte da za to ima leka. Jednom nedjeljno na vlasi stavljajte domaću masku napravljenu od 1/4 šolje meda i malo svježe vode.

Zaštitite kosu od sunca i soli

Isto kao što tijelo mažete zaštitnom kremom dok ste na suncu, tako je neophodno da koristite preparate za zaštitu kose od UV zraka. Kosa je osjetljiva tokom čitave godine, ali ljeti postaje posebno krhka jer je izlažemo mnogim nepovoljnim uslovima - vrućini, soli i hloru.

Prirodna razbarušenost je u modi

Dobra vijest stiže od stručnjaka koji kažu da je ovog ljeta u trendu "divlji izraz", odnosno frizure koje izgledaju kao da su neuredne, a ne da svaka dlaka bude na svom mjestu.

Frizeri: Kosu treba da perete ujutro

Koliko puta vam se desilo da operete kosu naveče, a ujutru kada ustanete imate utisak da je već masna? Niste usamljeni u tome, pa ne očajavajte. Stručnjaci savjetuju da je bolje da kosu perete ujutru ili tokom dana, a evo i zašto.

Napravite sami “pipe” pletenice

Pletenice su mnogima od nas jedna od omiljenih ljetnih frizura. Traju najmanje dan, a rješavaju vam problem vrućine i uz sve ove prednosti izgledaju odlično.

Ulje avokada odlično je za kožu i kosu

Voće, biljke i sjeme su prirodni izvori esencijalnih ulja koja sadrže minerale, vitamine i druge vitalne supstance potrebne ljudskom tijelu.

Superkratki bob - savršena ljetna frizura

Stigle su prve vrućine i najavile dugo toplo ljeto ispred nas. Osim malih promjena u garderobi, koje će proljećni ormar transformisati u onaj ljetni, početak najtoplijih dana donosi želju za promjenom frizure. Kratka kosa uvijek daje neki poseban utisak, pa je s razlogom Koko Šanel izjavila kako je žena koja odluči odrezati svoju kosu, žena koja je odlučila promijeniti svoj život.

Recept za bujniju kosu

Postoji mnogo razloga zbog kojih se dešava opadanje kose – zbog određenog perioda godine, zbog stresa ili loše ishrane, ali postoji i nekoliko načina da to spriječite, a jedan od njih je ovaj prirodni šampon.

Mlijeko žohara dobro za vaše nokte i kosu

Zaboravite kelj, kvinoju, akai bobice, kokosovu vodu i slično, sljedeća velika superhrana je mlijeko od žohara. Četiri je puta nutritivnije od kravljeg mlijeka i odlično je, između ostalog, za kosu i nokte te je mlijeko žohara jedno od najhranjivijih tvari na svijetu, zbog čega je prozvano novom superhranom.

Najčitanije