Kosa

Ima 94 godine i nikad se nije šišao

Devedesetčetvorogodišnji muškarac iz indijske države Karnataka tvrdi da se nikad u životu nije šišao, a kosu dužu od 7 metara sad mora zamotati na glavu kako bi se uopšte mogao kretati.

Kako njegovati kosu na visokim temperaturama

Ljetni dani donose velike vrućine koje mogu znatno oštetiti vašu kosu, a da toga niste ni svjesni.

Koliko ricinusovo ulje pomaže rastu kose?

Ako ste se ikada borili s tankim ili ispucalim krajevima, ili ste iz nekog drugog razloga nezadovoljni kvalitetom kose, velika je šansa da ste upoznati s magičnim svojstvima ricinusovog ulja.

Marama, najpoželjniji ljetni detalj za kosu

Početak ljeta je savršeno vrijeme za postavljanje novih trendova.

Da li maske koje pravimo kod kuće mogu da oštete kožu i kosu

U jeku pandemije, kada smo bili spriječeni da izlazimo iz kuće, većina ljudi je pribjegla principu "sam svoj majstor". Sami smo se šišali, oslikavali zidove, farbali odeću... Dijelove doručka nanosili smo direktno na lice u nadi da će ono postati čistije, svjetlije i mlađe. Ili na kosu, kako bi postala gušća i sjajnija. Sumnjamo da se iko od nas tada zapitao da li namirnice iz frižidera zaista prijaju osjetljivoj koži sklonoj aknama i ekcemima. Ili, da li će jabukovo sirće učiniti dobro našem temenu i otkloniti perut, ili će ga "spržiti". Ali zato stručnjaci jesu.

Najgore stvari koje možete napraviti svojoj kosi

Vaša kosa izložena je raznim spoljnim uticajima, ali za njena najveća oštećenja odgovorni smo sami pogrešnim tretiranjima i postupcima.

Riješite se masne kose uz ove trikove

Nekima se kosa masti povremeno, najčešće jer su čekali s pranjem kose koji dan duže no što treba, dok je drugima to svakodnevan problem koji najčešće nastaje zbog hormona i pretjeranog lučenja sebuma.

Napravite lokne na jednostavan način bez zagrijavanja kose

Mnogi za kovrdžanje koriste peglu, figaro, četke za kosu ali postoje i zdraviji i lakši način uz pomoću kojeg možete da napravite zanosne lokne.

Nostalgična frizura upečatljiv detalj za nadolazeće ljeto

Ljubiteljice opuštenih romantičnih frizura zasigurno će razveseliti povratak one u kojoj prednji pramenovi opušteno padaju niz lice, dok je ostatak kose svezan.

Jeste li probali konturisanje kose, najnoviji trend u stilizovanju?

Konturisanje kose je šišanje, farbanje i oblikovanje svjetlošću i sijenkom kako bi se postigao određeni vizuelni efekat.

Najčitanije