Kosa

Uklonite perut na prirodan način

Kokosovo ulje je odlično za kosu i nema problema s kosom koji ne može izliječiti.

Male promjene u ishrani da vam kosa raste brže

Ne možete da dočekate da vam kosa poraste?

Osvježite kosu pramenovima u boji šampanjca

S obzirom na to da je jesen i zvanično stigla, svjetski frizeri su otkrili koje nijanse će obilježiti sezonu pred nama. Jedna od najpopularnijih je svakako šampanjacplava boja, osvježena pastelnim mauve tonovima.

Zelena kosa jesenji izbor

Kako je Instagram glavna platforma za sve trendsetere te na njemu započinju, ali i završavaju trendovi, u novu eru modernog ušla je zelena kosa. Kada je riječ o boji kose, nakon proljećnih platinastih trendova i ljetnih vatrenih, na red je došla nešto neobičnija boja - i to zelena.

10 mitova o njezi kose u koje ne treba vjerovati

Sigurno ste već nekoliko puta pročitali kako vašoj kosi odgovaraju određene namirnice ili navike koje treba da radite kako bi vaša kosa izgledala njegovano i zdravo. Ali, mnogo puta upravo takve priče ne moraju biti istina.

Zašto kosa ne treba dugo da bude mokra?

Većina ljudi izlaze iz kuće prije nego što dobro osuše kosu, a to nije preporučljivo.

7 znakova da vam treba nova frizura

Često promjena stila ne donosi ono što smo željeli. Opet, to nije to. U stvari, za kompletnu promjenu potrebno je i osvježiti frizuru, skratiti kosu, promijeniti boju, ako ništa drugo, bar se češljati drugačije. Donosimo nekoliko znakova koji potvrđuju da vam treba nova frizura.

Ne ostavljajte kosu mokru dugo nakon pranja

Kad je kosa mokra, njena molekularna struktura počinje da se mijenja. Voda se upija preko tvrdog spoljašnjeg sloja vlasi kutikula i prodire u korteks, koji tom prilikom otiče. To znači da korteks trenutno gubi snagu i teže drži težinu mokre kose.

Kako do savršene "wet look" frizure?

"Wet look" ili mokri izgled kose viđamo najčešće na modnim pistama, editorijalima i crvenom tepihu.

Zašto kosa opada i kako to da zaustavimo?

Ako ste primijetili da vaše kose ima svuda, po podu, u kadi, po odvodima... Nemojte odmah da paničite jer prosječno svakoj osobi opadne između 60 i 100 dlaka dnevno. Međutim, ako mislite da vam sve više kose opada u zadnje vrijeme, ovo bi mogli da budu razlozi:

Najčitanije