Kosa

Cimet, prirodan sastojak za posvjetljenje kose

Cimet je odlična alternativa skupim i štetnim bojama za kosu, a rezultat je fantastičan. Osim što može postati svjetlija kao nakon mora i sunca, kosa će izgledati i vidno zdravija.

Savjeti protiv opadanja i proređivanja vlasi

U hemijskoj strukturi kose bilježi se ono što unosimo u sebe, zato njenom održavanju moramo pristupiti veoma ozbiljno i sveobuhvatno.

Zlatna pravila za njegu ofarbane kose

Trenutno postoji toliko trendova u bojenju kose da zaista ne znamo za koji bismo se prije odlučili. Kosa boje banane ili ona duginih boja?

Najveća studija o pigmentaciji: Boju kose određuje više od 100 gena

Naučnici ističu da će najveća genetička studija o pigmentaciji imati veliki značaj u medicini i biologiji.

Pet koraka do ljetnih talasa u kosi

Potrebno je samo pet jednostavnih koraka da vašu kosu održavate talasastom i ljetnom tokom cijele godine.

Maslinovo ulje za ljepšu i zdraviju kosu

Kao što znate, od nekih kuhinjskih proizvoda možete napraviti zdrave i hranjive maske za kožu, lice i kosu. Na samom vrhu tih, za ljepotu korisnih namirnica nalazi se maslinovo ulje.

Obrnutim pranjem izbjegnite mašćenje kose

Ukoliko imate masnu kosu isprobajte obrnuto pranje. Za ovaj trik nisu vam potrebni posebni preparati, šamponi ili šampon za suvo pranje kose.

Razmislite prije nego što odrežete šiške

Učestalo je mišljenje da šiške pomlađuju lice i osvježavaju cjelokupni izgled, a kad vidite ženu kojoj lijepo pristaju šiške, lako je povjerovati da je to pravo rješenje i za vas. Ali, prije nego što napravite rez, trebalo bi da znate sljedeće…

Kako da prirodno osušite kosu, a da ona bude stilizovana

Kao što vec znate, današnji modni trendovi kada je u pitanju kosa zagovaraju što prirodniji izgled kose. Što znači manje vremena provedenog u ispravljanju, uvijanju i svakom drugom stilizovanju. Kosa bi trebalo da izgleda nemarno, kao da ste je “samo” osušili i izašli iz kuće, ali sa druge strane njegovano i u tim okvirima stilizovano.

Kako da ofarbana kosa ne bude i oštećena?

Bilo da kosu već farbate ili se tek odlučujete na taj korak, svakako je pitanje kako da kosa istvoremeno bude i ofarbana i njegovana i kvalitetna. Stručnjaci otkrivaju kako to i da postignete.

Najčitanije