Kosa

Napravite sami svoj šampon

Proizvode za njegu kose možete napraviti i sami uz nekoliko osnovnih sastojaka. Šamponi i preparati iz kućne radinosti potpuno su prirodni, a najbolje je da možete napraviti onaj koji savršeno odgovara vašoj kosi.

Kako da kosa što brže naraste

​Mnoge žene čeznu za dugom i jakom kosom, koja će uvijek izgledati lijepo i zdravo. Većinu ih muči činjenica da kosa poraste do određene dužine, a zatim "stane".

Zašto kosa ljeti posvijetli?

Svaka žena sa svjetlijom kosom, koja provodi puno vremena na suncu, zna da pored smeđe kože dobije i prirodno svjetliju kosu.

Šnale s biserima dašak romantike u kosi

Frizure su se uvijek isticale kao jedan od omiljenih trikova za ljepotu te efektni dodatak koji čini razliku čak i u najjednostavnijem izgledu.

Šta boja kose govori o vama

Boja kose koju nosite može da otkrije i nešto o vašem karakteru, ambicijama, osjećanjima i namjerama.

Nije oprao i odsjekao kosu 40 godina

Jedan šezdesettrogodišnjak iz Indije, koji nije oprao ni ošišao svoju kosu više od 40 godina, drži je zamotanu na glavi uz pomoć platna kako bi barem mogao hodati a da je ne nagazi.

Kosom iskasapio oca jer mu nije htio skuvati kafu

Psihički oboljeli Dejan Šatri (35) iz Velike Moštanice kod Beograda prekjuče je kosom izmasakrirao nepokretnog oca Agima (64) samo zato što ovaj nije htio da mu skuva kafu.

Mišel Obama oduševila javnost prirodnom kosom

Bivša prva dama SAD, Mišel Obama, popularnija je nego ikad.

Prirodna zaštita za kosu izloženu suncu

Tokom ljeta, sunce je najveći neprijatelj ženske kose. Osim sunca, praktično smrtonosna kombinacija za zdravlje kose jesu sunce i morska voda.

Maska koja štiti svaku dlaku

Tokom ljeta, sunce je najveći neprijatelj ženske kose.

Najčitanije