Kosa

Kokosovo ulje spas je za kovrdžavu kosu

Oni koji imaju kovrdžavu kosu odlično znaju kako izgleda konstantna “borba” da ona ostane lijepa i zdrava. Kovrdžava kosa zadržava više prljavštine, zagađenja, masnoće i znoja zbog čega joj se treba posvetiti posebna pažnja, a velika olakšica u tome je kokosovo ulje!

Tri savjeta za bujnu i sjajnu kosu

Dajte kosi bogat volumen, živost i svilenkastu mekoću iz udobnosti vlastitog doma.

Smršao 70 kg pa ofarbao kosu, pogledajte novi imidž Darka Lazića

Pjevač Darko Lazić smršao je nevjerovatnih 70 kilograma, a sada je svoj imidž potpuno promijenio.

Tajna zdrave kose Megan Markl

Svako pojavljivanje vojvotkinje od Saseksa Megan Markl privuče veliku pažnju i iako se mnogo govori o njenom stilu, kosa je njen skriveni adut.

Stvari koje morate znati prije nego što obojite kosu u plavo

Promijeniti boju kose se čini kao sitnica, ali nije tako lako.

Osumnjičena da je drugarici odsjekla kosu zbog momka

FOČA - Ivona Đ. (22) iz Foče osumnjičena je da je u tom gradu napala drugaricu i vršnjakinju, Paljanku Miju M., nanijevši joj ogrebotine i rasjekotine po glavi i tijelu, te joj makazama odrezala veći pramen kose, a sve to zbog, kako se vjeruje, nesuglasica oko jednog momka.

Pao mu kofer na presađenu kosu, traži odštetu

RIM - Italijan koji je u Istanbulu uradio transplantaciju kose tuži tursku avio-kompaniju "Turkiš erlajns" za štetu koja mu je nanesena kada mu je u avionu na tek operisanu glavu pala putna torba, piše agencija Dire.

Ima 94 godine i nikad se nije šišao

Devedesetčetvorogodišnji muškarac iz indijske države Karnataka tvrdi da se nikad u životu nije šišao, a kosu dužu od 7 metara sad mora zamotati na glavu kako bi se uopšte mogao kretati.

Kako njegovati kosu na visokim temperaturama

Ljetni dani donose velike vrućine koje mogu znatno oštetiti vašu kosu, a da toga niste ni svjesni.

Koliko ricinusovo ulje pomaže rastu kose?

Ako ste se ikada borili s tankim ili ispucalim krajevima, ili ste iz nekog drugog razloga nezadovoljni kvalitetom kose, velika je šansa da ste upoznati s magičnim svojstvima ricinusovog ulja.

Najčitanije