Kosa

6 znakova da gubite previše vlasi

Opadanje kose je normalna pojava - dnevno izgubimo od 50 do 100 dlaka. Međutim, kada ovo nije normalno? Kada se treba zabrinuti i javiti ljekaru?

Koja boja je najbolja za tanku i rijetku kosu

Svaka djevojka bi voljela da ima gustu i jaku kosu koja prosto zrači volumenom. Međutim, kao posljedica različitih faktora, poput genetike, ali i korišćenja neadekvatnih proizvoda, činjenica je da mnoge žene muče muku s rijetkom kosom.

Najbolji lijek protiv ujeda komaraca

​Prednosti listova bokvice su korišćene još od 1500-ih za liječenje zdravstvenih stanja kao što su prehlada, groznica ili grip. Ima antibakterijska, antiiritantna i antiseptička svojstva.

Da li je bezbjedno koristiti šampon za suvo pranje kose

Ovaj proizvod dobio je ogromnu popularnost, jer su ga žene prihvatile kao veoma praktičan.

Sjajan trik za prelijepe lokne, sjajnu kosu i jaču dlaku

Dame sa kovrdžavom kosom često koriste pivo, jer lokne uz njega budu fenomenalno obliovane, a kosa se sija. Međutim, poslije nekog vremena, žene primijete da im kosa postaje suvlja, a da krajevi lako pucaju!

Indijski frizeri podijelili pet koraka do sjajne i zdrave kose

Zdrava, jaka i sjajna kosa san je svake djevojke, ali mogu postojati desetine faktora koji mogu uticati da vaša kosa izgleda tako.

Šta će se desiti ukoliko stalno čupamo sijede dlake?

Da li ste primijetili da imate nekoliko sijedih u kosi i želite da ih uklonite? Čini vam se da biste to vrlo lako mogli da riješite čupanjem tih nekoliko neželjenih dlačica. Međutim, da li su takve "metode" štetne?

Kako da brzinski prekrijete sijede i odložite vrijeme farbanja

Sasvim je normalna pojava da u određenim godinama primijetite više sijedih, da kosa postaje tanja i rjeđa. Mnoge žene tada počinju da farbaju kosu, dok druge, za sada u manjini, nose prirodnu boju vlasi ili farbaju sive i bijele pramenove.

Zašto vam je neophodan piling glave

Sasvim je jasno da je ključ zdrave kose zapravo zdravo vlasište. Zbog faktora životne sredine i u nekim slučajevima postkovida, problemi gubitka kose su se drastično povećali među ženama.

5 ključnih savjeta za održavanje crvene boje kose

Bez obzira na to da li imate bakrenu, kestenjastu ili burgundi nijansu, sigurno znate koliko je crvena boja kose zahtijevna. Evo pet savjeta da je održavate da traje duže.

Hrana koja može pospješiti gubitak kose

Ako ste primjetili da vam kosa opada više nego što bi trebalo, mogući uzrok problema može se nalaziti u konzumaciji ove hrane.

Povećajte volumen kose ovim trikom za samo 10 sekundi

Poznato je da žene muče muku sa volumenom kose, pogotovo ukoliko imaju tanku i ravnu kosu. Uz ovaj trik više nećete imati taj problem, a može pomoći i da masna kosa izgleda svježije ukoliko niste imali vremena da je operete prije izlaska iz kuće.

Savršena frizura za sve one koji se plaše šišanja

U posljednjih nekoliko godina, popularnost boba u svim njegovim oblicima, podstakla je mnoge žene da skrate svoju kosu u potrazi za savršenom kratkom frizurom.

Kako ricinusovo ulje pomaže u njezi kose

Ricinusovo ulje je gusto ulje bez mirisa napravljeno od sjemenki biljke ricinus, koje sadrže otrovni enzim nazvan ricin. No kako bi ulje bilo sigurno za korištenje, procesom zagrijavanja tokom proizvodnje taj otrov gubi loša svojstva.

4 načina da spriječite pojavu narandžastih pramenova u kosi

Ako ste brineta i nekad ste imali pramenove, sigurno znate o kakvoj nijansi boje meda govorimo, no postoji nekoliko načina kako da ih izbjegnete ili bar ublažite, i to bez odlaska u frizerski salon.

Najčitanije