Kosmos

"Kosmos" na licitaciji nudi milionski vrijedne nekretnine

BANJALUKA - Banjalučki "Kosmos" traži kupca za poslovnu zgradu i dio zemljišta u krugu preduzeća po ukupnoj početnoj prodajnoj cijeni od 4,55 miliona maraka.

Civilni poslovi spasili giganta namjenske industrije

BANJALUKA - Banjalučki "Kosmos", nekadašnji vazduhoplovni zavod koji je vršio remont radarskih, raketnih i računarskih sistema, drugu godinu u nizu će završiti pozitivnim finansijskim rezultatom i ostvarenom dobiti od oko 1,2 miliona KM.

Medicinska škola ostaje u "Kosmosu"

BANJALUKA - Medicinska škola u Banjaluci ipak neće ostati bez prostora, kako je to ranije rečeno, jer su se svi potpisnici ugovora usaglasili da se objekat tehničke pripreme preduzeća "Kosmos" i dalje koristi za potrebe škole.

Cvijanović: Rukovodstvo "Kosmosa" radi na tome da firmu dovede u red

BANJALUKA - Predsjednik Vlade Republike Srpske Željka Cvijanović izrazila je danas zadovoljstvo načinom na koji menadžment banjalučkog preduzeća "Kosmos", zajedno sa nadzornim odborom i sindikatima i u saradnji sa Vladom, upravlja ovom renomiranom i perspektivnom firmom, naglasivši da je to formula za uspjeh.

Astronaut: U kosmos će uskoro i siromašniji turisti

Za petnaestak godina u svemir će kao turisti putovati i oni koji nisu bogati, smatra najstariji astronaut Paolo Nespoli (61).

Amerika formira "svemirsku vojsku"

VAŠINGTON - Predsjednik SAD Donald Tramp saopštio je da je naložio Pentagonu da transformiše Kosmičke snage u posebni rod Oružanih snaga SAD.

Banjalučki Kosmos remontovaće raketne sisteme Srbije

BANJALUKA - Banjalučki "Kosmos" pronašao je u Ministarstvu odbrane i vojsci Srbije strateškog partnera za kojeg će u narednom periodu remontovati i opravljati raketne sisteme i tako sebi duži period obezbijediti siguran izvor prihoda.

Ruski pilot kosmonaut u Trebinju: Kosmos je toliko daleko od politike

TREBINJE - Pilot kosmonaut Ruske Fedracije Aleksandr Mihajlovič Samokutjaev, predstavnik Naučno-istraživačkog probnog centra za pripremu kosmonauta "J.A. Gagarin", razgovarao je danas u galeriji Muzeja Hercegovine s trebinjskim srednjoškolcima o svemiru i pogledu na svemir iz perspektive Zemlje.

"Kosmos" u plusu poslije 11 godina

BANJALUKA - Preduzeće “Kosmos” iz Banjaluke poslovalo je lani pozitivno, prvi put poslije 11 godina, i ostvarilo zaradu od oko 2,5 miliona KM.

Srpska prodaje RŽR “Ljubija“, “Kosmos“, “Orao“, “Krajinapetrol”

BANJALUKA – Investiciono-razvojna banka (IRB) RS ponudiće ove godine na prodaju državni kapital u 14 preduzeća, među kojima su Rudnik željezne rude „Ljubija“, „Kosmos“, „Orao“ i „Krajinapetrol“, previđeno je Planom privatizacije državnog kapitala za 2018. godinu.

Najčitanije