Kosmos

Budućnost u kosmosu: Tjelesne tečnosti kao građevinski materijal

​Početkom 2019. godine NASA je najavila plan u okviru kojeg bi astronauti iz Sjedinjenih Američkih Država mogli ponovo da se spuste na Mjesec, te tamo sagrade bazu koja će biti jedna od stanici na putu ka Marsu.

Kolosalna eksplozija u kosmosu pet puta veća od svih do sada

Naučnici su otkrili dokaze da je u kosmosu došlo do eksplozije koja je pet puta veća od svih koje su do sada primijećene.

U UKC stižu filteri za prečišćavanje vazduha

BANJALUKA - U prostorijama Vazduhoplovnog zavoda "Kosmos" u Banjaluci potpisan je ugovor ovog privrednog društva sa delegacijom ruskog koncerna Radio-elektronske tehnologije (KRET) iz Moskve.

"Kosmos" na licitaciji nudi milionski vrijedne nekretnine

BANJALUKA - Banjalučki "Kosmos" traži kupca za poslovnu zgradu i dio zemljišta u krugu preduzeća po ukupnoj početnoj prodajnoj cijeni od 4,55 miliona maraka.

Civilni poslovi spasili giganta namjenske industrije

BANJALUKA - Banjalučki "Kosmos", nekadašnji vazduhoplovni zavod koji je vršio remont radarskih, raketnih i računarskih sistema, drugu godinu u nizu će završiti pozitivnim finansijskim rezultatom i ostvarenom dobiti od oko 1,2 miliona KM.

Medicinska škola ostaje u "Kosmosu"

BANJALUKA - Medicinska škola u Banjaluci ipak neće ostati bez prostora, kako je to ranije rečeno, jer su se svi potpisnici ugovora usaglasili da se objekat tehničke pripreme preduzeća "Kosmos" i dalje koristi za potrebe škole.

Cvijanović: Rukovodstvo "Kosmosa" radi na tome da firmu dovede u red

BANJALUKA - Predsjednik Vlade Republike Srpske Željka Cvijanović izrazila je danas zadovoljstvo načinom na koji menadžment banjalučkog preduzeća "Kosmos", zajedno sa nadzornim odborom i sindikatima i u saradnji sa Vladom, upravlja ovom renomiranom i perspektivnom firmom, naglasivši da je to formula za uspjeh.

Astronaut: U kosmos će uskoro i siromašniji turisti

Za petnaestak godina u svemir će kao turisti putovati i oni koji nisu bogati, smatra najstariji astronaut Paolo Nespoli (61).

Amerika formira "svemirsku vojsku"

VAŠINGTON - Predsjednik SAD Donald Tramp saopštio je da je naložio Pentagonu da transformiše Kosmičke snage u posebni rod Oružanih snaga SAD.

Banjalučki Kosmos remontovaće raketne sisteme Srbije

BANJALUKA - Banjalučki "Kosmos" pronašao je u Ministarstvu odbrane i vojsci Srbije strateškog partnera za kojeg će u narednom periodu remontovati i opravljati raketne sisteme i tako sebi duži period obezbijediti siguran izvor prihoda.

Najčitanije