Kosovo

Albanski mediji nastavlju psihološki rat protiv Srba na KiM

KOSOVSKA MITROVICA - Albanski mediji nastavljaju psihološki rat protiv srpskog naroda na sjeveru Kosova i Metohije sa ciljem zastrašivanja i pripreme novih nasilnih akcija protiv slobodomislećih i uglednih građana, saopštila je danas Srpska lista.

Igra li Pariz na podjelu Kosova?

BEOGRAD - Stav predsjednika Emanuela Makrona da pozicije i Beograda i Prištine ne mogu da ostanu "zakucane" i da obje strane moraju da se pomjere kako bi došlo do dogovora, priziva razgraničenje kao jednu od opcija koja bi mogla da se nađe na stolu.

Haradinaj: Srbija kupuje oružje, bojimo se rata

PRIŠTINA - Kosovski premijer Ramuš Haradinaj kaže da strahuje zato što Srbija kupuje novo oružje, te da se boji novog rata, prenosi RTS.

Uhapšen muškarac sa Kosova zbog pokušaja ubistva

​PODGORICA - Crnogorska policija uhapsila je D.Ð. (77) sa Kosova sa prebivalištem u Podgorici zbog pokušaja ubistva tri sobe.

Šta je Makron ustvari poručio Prištini i Evropi?

BEOGRAD - Posjeta Emanuela Makrona Srbiji već je ocijenjena kao izuzetno značajna, kao posjeta koja je najavila veliku promjenu u francuskoj politici prema Srbiji i istovremeno na neki način podigla samopoštovanje i zemlji i narodu frustriranim stalnim pritiscima, optužbama i ucjenama sa Zapada, ali, kada se razgrnu emocije, poruka koja se izdvaja među onima koje je direktno i samom svojom posjetom poslao francuski predsjednik je - poruka upućena Prištini, piše Tanjug.

Vučić: Nastavak pregovora najverovatnije u septembru

BEOGRAD - Predsjednik Aleksandar Vučić izjavio je danas da će se sljedeći sastanak Beograda i Prištine u organizaciji francuskog predsjednika Emanuela Makrona najvjerovatnije desiti u septembru.

Šta su poručili Makron i Vučić

BEOGRAD - Šta su srpski i francuski predsjednici, Aleksandar Vučić i Emanuel Makron, rekli na konferenciji za novinare.

Prištinski portal: Male šanse da Kosovo bude primljeno u Interpol

PRIŠTINA - Kosovski analitičari smatraju da su "male šanse da Kosovo pristupi Interpolu ove godine", prenio je prištinski "Zeri".

Na Kosovu lomili spomenike na pravoslavnom groblju, vršili nuždu

Nepoznate osobe su u noći između petka i subote polomili, porušili i uništili više od 20 nadgrobnih spomenika na pravoslavnom groblju u Lipljanu.

Haradinaj podržao zahtjev za otvaranje kancelarije za vezu Kosova i BiH

PRIŠTINA – Kosovski premijer Ramuš Haradinaj podržao je inicijativu bošnjačke koalicije "Vakat" na Kosovu da se u Prištini otvori kancelarija za saradnju i vezu Kosova i BiH.

Najčitanije