Kosovo

Zaharova: Njemačka i naoružava Kosovo i upozorava na kriminal

BEOGRAD - Njemačko djelovanje na Kosovu i Metohiji je protivrječno, imajući u vidu da njemačko Ministarstvo spoljnih poslova upozorava na široko prisutan organizovani kriminal u ovoj pokrajini, a istovremeno njemački proizvođači oružja isporučuju tamo velike pošiljke naoružanja, rekla je portparol ruskog Ministarstva inostranih poslova Marija Zaharova.

Brnabić: Dijalog nikad teži, s Kurtijem nemoguće razgovarati

BEOGRAD - Premijerka Ana Brnabić ocijenila je danas da dijalog Beograda i Prištine nikada nije bio teži nego sada i istakla da je sa premijerom privremenih prištinskih institucija Aljbinom Kurtijem nemoguće razgovarati.

Vesli Klark impresioniran demokratijom i slobodom na KiM

PRIŠTINA - Bivši glavnokomandujući snaga NATO za Evropu, penzionisani američki general Vesli Klark izjavio je danas da je impresioniran demokratijom i slobodom na KiM.

Priština usvojila Rezoluciju o Srebrenici, srpski poslanici napustili sjednicu

PRIŠTINA - Kosovska skupština danas je izglasala rezoluciju kojom se osuđuje navodni genocid u Srebrenici.

Vulin poručio: Srbija neće biti na kolenima

BEOGRAD - Ni sva nakolnost zemalja koje pokušavaju da stvore lažnu državu Kosovo nije bila dovoljna da se sasvim zaborave svi zlOčini šiptarskih terorista. Dok Aleksandar Vučić vodi Srbiju naša zemlja neće biti na kolenima kako bi Vljosa Osmani želela.

Osmani: Očekujemo da Srbija padne na koljena

PRIŠTINA - Predsjednica privremenih institucija u Prištini Vjosa Osmani izjavila je da je prisustvo SAD i međunarodne zajednice neophodno u regionu, sve dok "Srbija destabilizuje region", kao i da očekuje od Srbije da padne na koljena.

Gojković: U delu BiH i na Kosmetu deluju ogranci Islamske države

RIM - Dostupni podaci pokazuju da na zapadnom Balkanu djeluju ogranci terorističke organizacije Islamska država, posebno na dijelu područja BiH i na Kosovu i Metohiji, izjavila je danas ministar kulture i informisanja Srbije Maja Gojković.

Đajić ugostio djecu sa Kosova i Metohije

BANJALUKA - Generalni direktor Univerzitetskog kliničkog centra Republike Srpske Vlado Đajić upriličio je danas u hotelu "Meriot" u Banjaluci prijem i ručak za djecu i mlade s poteškoćama u razvoju u pratnji roditelja sa Kosova i Metohije koja su u posjeti gradovima i opštinama Republike Srpske.

Hrvatska jedinica se pridružila KFOR-u na KiM

BEOGRAD - Misija KFOR-a na Kosovu i Metohiji saopštila je da su se hrvatski vojnici pridružili regionalnoj komandi ove misije na zapadu, čime su postali deveta država u jedinici.

Priština bez obrazloženja zabranila Vanji Udovičiću da uđe na KiM

BEOGRAD - Privremene vlasti u Prištini zabranile su ulazak na teritoriju Kosova i Metohije ministru omladine i sporta Srbije Vanji Udovičiću, saopšteno je iz Kancelarije Vlade Srbije za Kosmet.

Najčitanije