Kosovo

Tači pozvao Kurtija da preuzme njegovu odluku o mandataru

PRIŠTINA - Kosovski predsjednik Hašim Tači izjavio je da je potpisao odluku o davanju mandata za formiranje nove kosovske vlade lideru Pokreta Samoopredjeljenje Aljbinu Kurtiju, i pozvao ga da kada bude spreman, dođe i preuzme je.

Pripadnik OVK dobio poziv za saslušanje u svojstvu okrivljenog

PRIŠTINA - Bivši pripadnik terorističe OVK Bahri Gaši objavio je da je dobio poziv za saslušanje od Specijalnog tužilaštva u Hagu.

Dvojica pripadnika OVK dobila pozive iz Haga

PRIŠTINA - Dvojica pripadnika bivše terorističke OVK Abedin Daka iz sela Cerovik kod Kline i Šarif Tahiri iz sela Tardevce, kod Glogovca, dobili su pozive za saslušanje u Specijalnom tužilaštvu u Hagu.

Albanija i Kosovo pokreću takmičenje Kup Majke Tereze

Albanija i Kosovo žele organizovati fudbalsko takmičenje Kup Majke Tereze u kojem bi učestvovati klubovi prva tri razreda ovih zemalja, izjavio je u srijedu portparol Albanskog fudbalskog saveza.

Policija upala u kuću direktora škole kod Gnjilana

KOSOVSKA MITROVICA - Kosovska policija upala je jutros u kuću direktora škole "Bora Stanković" Petra Aksića, u selu Straža kod Gnjilana i izvršila pretres.

U Prištini registrovana nova stranka SDU

PRIŠTINA - Duda Balje, predstavnica Bošnjaka na Kosovu i Metohiji, poslanica u kosovskom parlamentu, saopštila je danas da je u Prištini registrovana nova politička partija - Socijaldemokratska unija (SDU), čiji je ona lider.

Dačić: I ove godine biće povlačenja priznanja Kosova

BEOGRAD - Prvi potpredsjednik Vlade i ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić istakao je da će i ove godine biće još povlačenja priznanja Kosova.

Jovanović: Ivanovića su ubili isti oni koji su ga utamničili

PODGORICA - Novinar i predsjednik Saveza udruženja raseljenih sa Kosova i Metohije u Crnoj Gori Milenko Jovanović kaže da naručioce ubistva Olivera Ivanovića treba tražiti u onima koji su predsjednika GI "Sloboda, demokratija, pravda" prethodno utamničili i nevinom mu sudili.

Dačić: Kosovo ostaje državni prioritet

BEOGRAD - Državni prioritet Srbije će i u ovoj godini biti borba za očuvanje suvereniteta i teritorijalnog integriteta, kao i sprečavanje članstva takozvanog Kosova u različitim međunarodnim organizacijama, rekao je ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić.

Haradinaj: Kosovo će bankrotirati

Ako ne bude usvojen budžet za 2020, Kosovo će bankrotirati, upozorio je danas odlazeći kosovski premijer Ramuš Haradinaj.

Najčitanije