Kosovo

"Raspad Jugoslavije potrebno je da se okonča tamo gdje je i započeo"

VAŠINGTON - Raspad Jugoslavije potrebno je da se okonča tamo gdje je i započeo - na Kosovu, a ključ regionalne stabilnosti su države koje još nisu priznale Kosovo i koje bi trebalo navesti da to učine, ocjenjuje se u analizi "Od krize do približavanja - strategija za borbu protiv nestabilnosti na Balkanu na njenom izvoru" koju je izradila Škola naprednih međunarodnih studija vašingtonskog Univerziteta "Džons Hopkins" i Vilson centar.

Vozač sa Kosova vozio autobus bez jednog točka

LJUBLJANA - Slovenačka policija privela je vozača autobusa sa Kosova koji je upravljao autobusom bez jednog točka, prenose mediji u regiji.

Mediji: U Zvečanu pucano na automobil doktora Milana Ivanovića

Rano sinoć u Zvečanu navodno je pucano na automobil nekadašnjeg direktora bolnice u Kosovskoj Mitrovici dr Milana Ivanovića, saznaje KoSSev.

Španija ostaje pri stavu o nepriznavanju Kosova

MADRID - Stav Španije prema nezavisnosti Kosova ostao je nepromijenjen, a pristup Srbiji i Kosovu biće veoma konstruktivan, saopšteno je iz španske Vlade.

Izrael imenovao ambasadora na tzv. Kosovu

PRIŠTINA - Ministarstvo spoljnih poslova Izraela saopštilo je da je imenovalo sedam novih ambasadora, među kojima i na tzv. Kosovu.

Milanović bi Kosovo primio u NATO

PRIŠTINA - Hrvatski predsjednik Zoran Milanović je drugog dana boravka na Kosovu i Metohiji izjavio da je situacija na tom području stabilna, ali krhka, te da bi ih on primio u NATO.

Milanović u Janjevu: "Dolaze u večernje sate kako ne bi vidjeli u kakvom su stanju naši domovi"

LIPLJAN - Hrvatski predsjednik Zoran Milanović, koji je u posjeti Kosovu i Metohiji, večeras je stigao Janjevo, naseljeno Hrvatima, Janjevcima.

Kurti: Kosovo će podnijeti zahtjev za članstvo u EU

​Premijer tzv. Kosova Aljbin Kurti održao je sastanak sa ministrima, i saopštio da će sljedeće godine Kosovo podnijeti zahtjev za članstvo u EU.

Otkazao posjetu BiH, a na Kosovu se osjeća sigurno, Milanović: Predivna država

PRIŠTINA - Zoran Milanović, predsjednik Hrvatske, koji je prošle sedmice otkazao odlazak u BiH iz bezbjednosnih razloga, na pitanje da li se u Prištini osjeća bezbjedno odgovorio je potvrdno.

Srpska lista Štrpce osudila akciju tzv. kosovske policije

ŠTRPCE - Opštinski odbor Srpske liste u Štrpcu saopštio je da su na današnjoj hitnoj sjednici donijeli zaključak u kome najoštrije osuđuju način na koji je policija izvela akciju u Štrpcu, a u kojoj su, kako navode, djeca i porodice funkcionera Srpske liste bili izloženi brutalnom upadu u njihove domove i zastrašivanju u ranim jutarnjim satima.

Najčitanije