Kosovo

Vučić ne očekuje sporazum s Prištinom u ovoj godini

BEOGRAD - Predsjednik Srbije, Aleksandar Vučić, "nije mnogo optimističan" da će u ovoj godini biti moguće postići sporazum s Prištinom o normalizaciji odnosa.

Vulin: Platforma Prištine govori o strahu od dijaloga

BEOGRAD - Prištinska platforma za nastavak briselskog dijaloga s Beogradom koja je juče podnijeta kosovskoj skupštini, platforma je koja govori o strahu od dijaloga jer on ne ide u korist Prištine, izjavio je danas ministar odbrane Srbije Aleksandar Vulin.

Vučić: Platforma Albanca je protiv dijaloga

MINHEN - Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je u Minhenu da ono što su kosovski Albanci dostavili skupštini kao platformu za nastavak dijaloga sa Beogradom zapravo je platforma protiv dijaloga.

Tramp Tačiju čestitao godišnjicu i traži normalizaciju odnosa sa Beogradom

PRIŠTINA - Predsjednik SAD Donald Tramp čestitao je danas kosovskom predsjedniku Hašimu Tačiju 11. godišnjicu nezavisnosti i ocijenio da je "najvažnije" to da "Kosovo i Srbija treba da normalizuju odnose".

Đurić: Prištinska plaforma je dokument protiv dijaloga

BEOGRAD - Srbija smatra da platforma Prištine za dijalog sa Beogradom ne predstavlja platformu za pregovore i dijalog, i krunski je dokaz da Priština ne želi dijalog, nego nešto drugo, rekao je direktor Kancelarije Vlade Srbije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić.

Haradinaju se ne sviđa kosovska zastava

PRIŠTINA - Premijer privremenih institucija u Prištini Ramuš Haradinaj prvi put je komentarisao zastavu Kosova, rekavši kako mu se uopšte ne sviđa.

Srbi u Americi predali Trampu i Kongresu 37.000 potpisa: Traže pomoć za dešavanja na Kosovu

VAŠINGTON- Američki Srbi zatražili su od predsjednika SAD Donalda Trampa i Kongresa, uz 37.000 potpisa, da povuku svaku ekonomsku pomoć i podršku “Tačijevom kriminalnom režimu na Kosovu, u spoljnoj i domaćoj politici”, te da spriječi progon pripadnika neislamskih religija i uništavanje manastira i drugih tragova evropske kulture.

Kosovo usvojilo Platformu dijaloga sa Srbijom

PRIŠTINA - Pregovarački tim Kosova usvojio je Platformu za dijalog sa Srbijom kao jedini zvaničan stav Prištine o dijalogu.

Vučić: U Prištini su usijane glave

BEOGRAD – Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić više puta je poslednjih dana, pa i danas, ponovio da najviše strahuje mogućim razvojem situacije na Kosovu i Metohiji, jer je, kaže, očigledno da u Prištini imamo posla sa ljudima koji su strašno neodgovorni i koji ne razumiju da svako dolivanje ulja na vatru može da dovede do katastrofe.

Bivši diplomata SAD: KiM od Amerike stvorilo sebi neprijatelja

VAŠINGTON - Bivši američki diplomata Džejms Huper tvrdi da je Kosovo odlukom o uvođenju takse Srbiji i Bosni i Hercegovini od američke vlade napravilo neprijatelja, dok su odnosi dvije zemlje svedeni na najniži mogući nivo od završetka rata.

Najčitanije