Kosovo

Više od 400 ljudi sa KiM otišlo u redove Islamske države

VAŠINGTON - Sa teritorije Kosova u Siriju i Irak su prošle godine otišle 403 osobe, sa ciljem da se bore u redovima Islamske države i Al-Nusra Fronta, a poginulo ih je 74, navodi se u izvještaju Stejt departmenta o terorizmu za 2017. godinu, koji je predstavljen u Vašingtonu.

Daćić: Sa Lavrovom u Banjaluci i o Kosovu

BEOGRAD - Sutra u Banjaluci ću se vidjeti sa ministrom inostranih poslova Rusije Sergejom Lavrovom, kome će domaćin biti predsednik RS Milorad Dodik. Biće to još jedna izuzetna prilika da snažno afirmišemo najbolje odnose Rusije sa Srbijom i Srpskom.

Haradinaj: Otvorićemo granicu sa Albanijom za Novu godinu

PRIŠTINA - Kosovski premijer Ramuš Haradinaj najavio je da od Nove godine više neće biti fizičkih prepreka na granici Kosova i Albanije, piše prištinski Zeri.

Vulin: EU da se oglasi o pozivima na rat i sukobe

BEOGRAD - Ministar odbrane Srbije Aleksandar Vulin ocijenio je danas da izjava prištinskog političara Kadrija Veseljija da Niš istorijski pripada samoproglašenom Kosovu i da će ga osvojiti predstavlja poziv na rat i nove sukobe, te pozvao EU da se tim povodom oglasi.

Dačić: Beograd neće priznati Kosovo kao nelegalnu tvorevinu

BEOGRAD - Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić izjavio je da se sigurno neće dogoditi da Beograd prvo prizna samoproglašeno Kosovo, pa da tek onda nastavi da razgovara sa Prištinom o razgraničenju.

Dačić: KiM u UN "kad na vrbi rodi grožđe"

BEOGRAD - Ministar spoljnih poslova Ivica Dacicć poručio je danas da će Srbija priznati kosovsku nezavisnost i dozvoliti im stolicu u UN "kad na vrbi rodi grožđe" i istakao da prištinske vlasti svakodnevno upućuju veoma raznolike poruke koje nemaju veze sa realnošću.

Rot: Uz hrabrost i dobru volju do rješenja za Kosovo

BEOGRAD - Zamjenik ministra spoljnih poslova Njemačke Mihael Rot kaže da je optimista da se uz dobru volju i hrabrost može doći do rješenja za Kosovo.

Vulin: Haradinaj se ništa ne pita i s njim se ne pregovara

BEOGRAD - Srpski ministar odbrane Aleksandar Vulin izjavio je danas u Nišu da se kosovski premijer Ramuš Haradinaj ništa ne pita u vezi s pregovorima Beograda i Prištine i da se s njim ne pegovara.

Tači: Nema egzodusa, pripajamo Preševo, Medveđu i Bujanovac

Kosovski predsjednik Hašim Tači uputio je danas javnu poruku "skepticima mirovnog sporazuma između Kosova i Srbije" koji, po njegovom mišljenju, "predviđa formalno priznavanje Kosova od strane Srbije i pripajanje Preševa, Medveđe i Bujanovca", opština na jugu centralne Srbije, prenosi RTK na srpskom jeziku.

Pacoli traži da i Albanija učestvuje u dijalogu

PRIŠTINA - Kosovski ministar spoljnih poslova Bedžet Pacoli, koji je danas sa ministrom spoljnih poslova Albanije Ditmirom Bušatijem razgovarao o završnoj fazi Briselskog dijaloga, zatražio je od njega da, kako je rekao, Albanija učestvuje u dijalogu sa Srbijom.

Najčitanije