Kosovo

Prištinu brine uključivanje velikih sila, "strah od Rusije"

Direktno učešće Njemačke, Francuske i Sjedinjenih Država u proces dijaloga Beograda i Prištine moglo bi da vrati Rusiju u igru.

FS Kosova želi da zabrani meč Trepča - Crvena zvezda

Kosovski fudbalski savez reagovao je kod FIFA i UEFA kako bi spriječio utakmicu između Trepče i Crvene zvezde u Zvečanu jer smatra da se njom krše propisi.

Vučić: Kosovo neće uspjeti dobiti članstvo u Interpolu ako aplicira

BEOGRAD – Predsjednik Sbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da nije siguran da će Kosovo aplicirati za članstvo u Interpolu ove godine i dodao da neće uspjeti da ga dobije ni ukoliko pokuša.

Kurti: Kosovo nije u mogućnosti da se pridruži Albaniji

KOSOVSKA MITROVICA - Kandidat za premijera prištinskih institucija iz Pokreta Samoopredjeljenje Aljbin Kurti izjavio je da "Kosovo ima pravo da se pridruži Albaniji, ali da to danas nije mogućnost".

U Ljubljani saslušanje nekadašnjeg komandanta OVK

PRIŠTINA - Nekadašnjeg komandanta terorističke OVK Naima Maljokua u naredna dva dana u Ljubljani će saslušati istražioci Specijalnog suda za zločine OVK.

Izaslanik EU za dijalog Beograda i Prištine iz Njemačke?

PRIŠTINA - Njemačka i Francuska počele su razgovore o obnavljanju novog poglavlja dijaloga Beograda i Prištine i očekuje se da slijede primjer SAD, imenovanjem posebnog predstavnika za dijalog između dvije strane, prenose elektronski mediji u Prištini.

Obrt u pregovorima: Tači ispada, za pregovarački sto sjedaju novi igrači

Kosovski izbori i njihov rezultat, kako sada stvari stoje na vlast će dovesti nove igrače. Stranka Hašima Tačija stoji lošije nego ikad, a ukoliko Zapad zaigra na druge opcije, pregovori oko sudbine KiM mogli bi da se drastično promjene.

Njemačka ljevičarska partija podržava Zemanov prijedlog o Kosovu

PRIŠTINA - Inicijativa predsjednika Češke Miloša Zemana o razmatranju ukidanja priznanja Kosova dobila je podršku njemačke levičarske stranke Ljevica (Die Linke), prenosi Kosovo online.

MSP Češke: Priznali smo Kosovo nepovratno

PRAG - Ministarstvo spoljnih poslova Češke saopštilo je da je ta zemlja priznala Kosovo "u potpunosti i nepovratno" i navelo da se nikada do sada nije desilo da Češka povuče neko priznanje.

Zeman: Argumentovaću stav o povlačenju priznanja Kosova

BEOGRAD - Predsjednik Češke Miloš Zeman izjavio je da su argumenti za inicijativu da Prag povuče priznanje Kosova istrage koje se vode pred Specijalnim sudom protiv kosovskih zvaničnika i to što je češki Donji dom Parlamenta svojevremeno sugerisao da se ne priznaje jednostrano proglašena nezavisnost Prištine.

Najčitanije