Kosovo

Dačić: Situacija nerešena, po 94 zemlje na obe strane

BEOGRAD - Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić precizirao je danas da od 193 članica UN, 94 zemlje ne priznaju takozvano Kosovo, a da je isto toliko na strani Prištine, dok je pet sporno i pod znakom pitanja.

Vučić u Unesku: Srpskom nasleđu na Kosovu potrebna zaštita

PARIZ - Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić poručio je danas, u obraćanju na 40. zasjedanju Generalne konferencije Uneska u Parizu, da i dalje postoje pritisci da se srpsko naslijeđe na Kosovu i Metohiji preda nekom drugom i da mu je neophodna zaštita.

Fitim Seljimi dobio poziv specijalnog tužilaštva u Hagu

PRIŠTINA - Bivši zamjenik gradonačelnika Lipljana i član Demokratske partije Kosova Fitim Seljimi dobio je poziv za ispitivanje od specijalnog tužilaštva u Hagu.

Boaći: Drago mi je što je Gana povukla priznanje Kosova

Fudbaler Crvene zvezde Ričmond Boaći izjavio je da je ponosan što je njegova Gana odlučila da povuče priznanje Kosova kao nezavisne države.

Poništeno 3.800 glasova iz centralne Srbije na izborima na KiM

PRIŠTINA - Komisija za žalbe donijela je odluku da oko 3.800 glasova koji su stigli iz centralne Srbije bude poništeno i da se ne računaju u zbirnom broju glasova na izborima održanim 6. oktobra, saopšteno je iz Centralne izborne komisije (CIK) Kosova.

Dačić: Gana će uticati na druge zemlje, biće još povlačenja

BEOGRAD - Gana je zemlja sa velikim političkim uticajem i to što je povukla priznanje nezavisnosti Kosova svakako će uticati i na druge zemlje, posebno iz tog regiona, da povuku odluku o priznanju, rekao je danas ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić.

Bilbordi povodom Dana primirja postavljeni na sjeveru Kosova

KOSOVSKA MITROVICA - U četiri opštine na sjeveru Kosova jutros su osvanuli bilbordi i plakati sa kojih je, u znak Dana primirja, upućena zahvalnost za 1.300.000 Srba koji su poginuli za slobodu u Prvom svetskom ratu.

Vlada Gane: Odluka o priznanju Kosova bila preuranjena

BEOGRAD - Vlada Republike Gane odlučila je da povuče priznanje Kosova kao nezavisne države, jer predstavlja kršenje Helsinškog dogovora i Rezolucije 1244 Savjeta bezbjednosti, navodi se u diplomatskoj noti te države upućenoj Srbiji.

Dačić: Gana povukla priznanje Kosova

BEOGRAD - Gana je 16. zemlja koja je povukla priznanje Kosova, izjavio je danas ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić.

Rama: Uključiti Kosovo u "mali Šengen"

OHRID - Premijer Albanije Edi Rama poručio je danas na konferenciji za medije u Ohridu, gdje je održan sastanak o "malom Šengenu", da bi u tu inicijativu trebalo uključiti i Kosovo "na ravnopravan način i na legalnim osnovama", te da očekuje da i tzv. Kosovo na sljedećem sastanku u Draču, 21. decembra, bude predstavljeno kao i ostale države regiona.

Najčitanije