Kosovo

Kurti po drugi put premijer samoproglašenog Kosova

Lider Samoopredjeljenja Aljbin Kurti izabran je po drugi put, za manje od godinu dana na mjesto premijera samoproglašenog Kosova.

Hrvatska šalje više vojnika na Kosovo

BRISEL - Hrvatski premijer Andrej Plenković izjavio je danas da će Hrvatska povećeti broj vojnika u okviru misije Kfora na Kosovu.

Priština neće da igra pod uslovima Španije

Fudbalska reprezentacija Španije dočekaće 31. marta u Sevilji selekciju samoproglašenog Kosova u meču kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo pod posebnim pravilima koja nikada ranije nisu primijenjena, pa će na zvaničnim protokolima pisati "teritorija Kosovo", dok zastava neće biti postavljena uz špansku, već dalje od nje.

Nađeno tijelo u Gračanici, klasifikovano kao sumnjiva smrt

KOSOVSKA MITROVICA - U Gračanici je pronađen muškarac bez znakova života, saopštila je danas Kosovska policija, klasifikujući slučaj kao sumnjiva smrt.

Krivokapić: Nikada ne bih dao saglasnost za priznanje Kosova

BEOGRAD - Crnogorski premijer Zdravko Krivokapić smatra da bi odluka o povlačenju priznanja samoproglašenog Kosova dovela do pada Vlade u Skupštini Crne Gore na prvom narednom zasjedanju.

Vučić: Očekujem zajednički pritisak SAD i EU da Srbija prizna Kosovo

BEOGRAD - Predsjednik Aleksandar Vučić ukazao je da je pred Srbijom veoma težak period, tokom kojeg će biti suočena s različitim pritiscima sa svih strana prije svega po pitanju Kosova i Metohije, te da očekuje zajednički pritisak SAD i EU da Srbija prizna Kosovo.

Kurti: Srbija da se oslobodi Kosova, odmakne od Rusije i Kine

BRISEL - Aljbin Kurti, lider pokreta Samoopredjeljenje koje je osvojilo najviše glasova na vanrednim parlamentarnim izborima, izjavio je da je spreman na dijalog sa Beogradom u kome će ljudi imati koristi, ali da nije prihvatljivo da se uđe u dijalog u kome se očekuje da se Srbiji nadoknadi gubitak Kosova za vrijeme Miloševića.

Haradinaj Vučiću: Priznajte Kosovo, ili se ujedinjujemo s Albanijom

KOSOVSKA MITROVICA - Lider Alijanse za budućnost Kosova (ABK) Ramuš Haradinaj ponovo je danas u sklopu predizborne kampanje poručio predsjedniku Srbije Aleksandru Vučiću da je bolje da prizna Kosovo, jer će u suprotnom, kako tvrdi, Kosovo "nastaviti svoj put ka ujedinjenju s Albanijom".

Vučić: Nismo srećni zbog odluke Izraela

BEOGRAD - "Izrael je izabrao da im je Amerika najvažnija i to neće sjajno uticati na naše odnose, nismo srećni zbog toga", rekao je predsjednik Srbije Aleksandar Vučić povodom uspostavljanja diplomatskih odnosa Izraela i takozvanog Kosova.

Izrael zvanično priznao Kosovo, Priština otvara ambasadu u Jerusalimu

Izrael i samoproglašeno Kosovo danas su zvanično uspostavili diplomatske odnose - Priština je priznala Jerusalim kao glavni grad jevrejske države, a u zamjenu za pozicioniranje svoje misije u Jerusalimu, tzv. Kosovo je dobilo priznanje od Izraela.

Najčitanije