Kosovo

Vučić: Naša vojska mora biti jača

BEOGRAD - Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je večeras da Vojska Srbije mora da jača i da više neće u tehničkom i tehnološkom smislu biti "vreća za udaranje" kao 1998. i 1999. godine.

Hil: Uspostavljanje ZSO na KiM mora biti na dnevnom redu

BEOGRAD - Budući da je ZSO predviđen od početka cijelog procesa dobro je podsjetiti sve da to mora biti na dnevnom redu sastanka predstavnika Beograda i Prištine u Briselu 18. avgusta, izjavio je danas ambasador SAD u Srbiji, Kristofer Hil.

Situacija na sjeveru Kosova i Metohije normalizovana

KOSOVSKA MITROVICA - Situacija na sjeveru Kosova i Metohije, poslije 26 sati atmosfere pune tenzija, nakon odluke Prištine da uvede mjere u vezi sa srpskim ličnim dokumentima i preregistraciji vozila, danas je normalizovana.

Sančez u Tirani: Priznanjem Kosova prekršeno međunarodno pravo

TIRANA - Španski premijer Pedro Sančez izjavio je danas u Tirani da je priznavanjem nezavisnosti Kosova prekršeno međunarodno pravo i poručio da Madrid to ne može da prihvati.

U mjestu Rudare se okupljaju građani, barikada i dalje tu

RUDARE - U mjestu Rudare jutros se okupio veliki broj građana, koji su došli da protestuju protiv odluka Prištine o ličnim kartama i preregistraciji vozila.

Grenel: Prekini da započinješ kavgu, Aljbine

VAŠINGTON - Bivši specijalni izaslanik predsjednika SAD za pregovore Beograda i Prištine, Ričard Grenel, povodom nedjeljnih dešavanja na Kosovu i Metohiji ocijenio je da premijer privremenih prištinskih institucija Aljbin Kurti živi u prošlosti i da je "fašistički premijer", a savjetuje srpske lidere da ne smiju da nasjednu.

Priština odložila primjenu mjera

JARINJE - Vlada u Prištini odložila je primjenu mjera na mjesec dana, prenijeli su mediji.

EP usvojio rezoluciju o Srbiji, traži se uvođenje sankcija Rusiji

STRAZBUR - Poslanici Evropskog parlamenta danas su velikom većinom glasova usvojili Rezoluciju o Srbiji kojom se izražava podrška članstvu Srbije u EU, ali zvanični Beograd poziva da se hitno uskladi sa sankcijama koje je EU uvela protiv Rusije i Bjelorusije, i to postavlja kao jedan od uslova za dalji napredak Srbije na putu evrointegracija.

Vučić: Priština donela odluku o novoj "Oluji"

BEOGRAD - Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je večeras da su privremene vlasti u Prištini donijele odluke kojim žele da protjeraju Srbe, odluke o novoj "Oluji".

Brnabić: Samoproglašeno Kosovo ne može u Savet Evrope

BEOGRAD - Premijer Srbije Ana Brnabić poručila da od zemalja Grupe sedam i Kvinte očekuje da ne podrže zahtjev samoproglašenog Kosova za članstvo u Savjetu Evrope, jer Priština brutalno gazi ljudska prava i osnovne postulate demokratije za čiju promociju se ta organizacija zalaže.

Vučić: Priština podnela zahtev za prijem u Savet Evrope, prekršila Vašingtonski sporazum

BEOGRAD - Samoproglašeno Kosovo zvanično je podnijelo zahtjev za članstvo u Savjetu Evrope, a to je potvrdio i predsjednik Srbije Aleksandar Vučić koji je rekao da je upravo dobio tu informaciju.

Održana vježba Euleksa i kosovske policije

PRIŠTINA - Šef misije Euleks na Kosovu Lars Gunar Vigemark saopštio je da je na poligonu "Vrela" u Prištini održana zajednička terenska vježba kosovske policije i Euleksa.

Vučić: Krenu li Srbi da organizuju izbore, albanska policija će da puca na njih

BEOGRAD - Aleksandar Vučić, predsjednik Srbije, rekao je da neće biti srpskih izbora 3. aprila na Kosovu i Metohiji i da bi albanska policija pucala na Srbe, ako bi krenuli da organizuju izbore.

Humanost na djelu, prikupili pomoć djeci sa Kosova i Metohije

DOBOJ - Humanitarna organizacija "Srbi za Srbe" organizovala je u Doboju humanitiranu projekciju filma "Dostojan" o blaženopočivšem mitropolitu crnogorsko-primorskom Amfilohiju, tokom koje su prikupili 1.021 KM za pomoć djeci sa Kosova i Metohije.

Godišnjica pogroma nad Srbima na Kosovu i Metohiji

BEOGRAD - Navršava se 18 godina od pogroma, svojevrsne "Kristalne noći" nad Srbima na Kosovu i Metohiji, 17. i 18. marta 2004. godine.

Najčitanije