Kosovo

Privrednici što prije da se vrate na tržište samoproglašenog Kosova

BANJALUKA, SARAJEVO - Takse na robu iz Bosne i Hercegovine ukinule su privremenih institucija samouprave u Prištini bez ikakvih recipročnih mjera, a nadležni u BiH poručuju da je cilj da se privrednici što prije vrate na tržište Kosova i Metohije, uz upozorenje da treba biti oprezan zbog mogućnosti uvođenja mjera reciprociteta, ali i ograničenog roka važenja odluke.

Rama traži od Vučića da pusti kamione preko administrativnog prelaza

TIRANA - Albanski premijer Edi Rama zatražio je od predsjednika Srbije Aleksandra Vučića da pusti preko administrativnog prelaza kamione s tablicama samoproglašenog Kosova.

Đurić: Kurti nije ukinuo takse

BEOGRAD - Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić izjavio je večeras da tehnički premijer Kosova Aljbin Kurti nije ukinuo takse na robu iz centralne Srbije i da ne treba nasjedati na lažne vijesti.

Ustavni sud poništio Kurtijevu odluku o zabrani kretanja

PRIŠTINA - Ustavni sud Kosova donio je danas odluku kojom je proglasio neustavnom odluku sada smijenjenog premijera Kosova Aljbina Kurtija o ograničavanju slobode kretanja za vrijeme epidemije virusa korona.

Kosovo ukida takse BiH

KOSOVSKA MITROVICA - Premijer Kosova Aljbin Kurti objavio je večeras da je Vlada Kosova donijela odluku o ukidanju takse na proizvode iz Srbije i Bosne i Hercegovine i uvođenju mjera reciprociteta u odnosu na Srbiju.

U Prištini zaplijenjena velika količina droge, dvoje uhapšeno

PRIŠTINA - U akciji sprovedenoj na dvije lokacije u Prištini zaplijenjena je velika količina droge, uključujući marihuanu i kokain, te uhapšena dvojica Albanaca, saopšteno je iz Kosovske policijske službe.

Na KiM 94 zaražene osobe, 37 hospitalizovano

PRIŠTINA - Na kosovskoj teritoriji registrovane su 94 osobe zaražene virusom korona od kojih je 37 hospitalizovano na Klinici za infektivne bolesti u Prištini.

Na Kosovu zaraženo šestoro djece do devet godina

PRIŠTINA - Na Kosovu i Metohiji je od ukupno 88 zaraženih virusom korona šestoro djece uzrasta od šest do devet godina, čak 38 je mlađe od 30 godina, a 13 je starije od 60 godina, saopštio je Institut za javno zdravlje u Prištini.

Još dva slučaja COVID-19 na Kosovu, ukupno 88

KOSOVSKA MITROVICA - Još dvije osobe na Kosovu pozitivne su na virus korona, tako da je ukupan broj zaraženih porastao na 88.

Zaražena medicinska sestra u prištinskoj Infektivnoj klinici

PRIŠTINA - Prvi slučaj zaraze medicinskog osoblja na Kosovu i Metohiji registrovan je na Infektivnoj klinici u Prištini, saopšteno je iz Instituta za javno zdravlje Kosova.

Najčitanije