Kosovo

Trobojka osvanula iznad Zvečana: Ruska zastava se vijori na KiM

Zastava Ruske Federacije osvanula je u Zvečanu, na srednjovekovnoj tvrđavi u tom gradu na sjeveru Kosova i Metohije.

Grenel objavio slike Gazivoda uz natpis Jezero Tramp

KOSOVSKA MITROVICA - Specijalni predstavnik američkog predsjednika za dijalog Ričard Grenel objavio je danas na društvenim mrežama fotografije jezera Gazivode na kojima se vidi natpis "Jezero Tramp" (Lake Trump).

Srbi sa sjevera KiM: Hvala, predsjedniče Tramp

KOSOVSKA MITROVICA - Srbi na sjeveru Kosova i Metohije danas su na Brnjačkom mostu, na putu koji povezuje Beograd i Prištinu, i na brani jezera Gazivode, postavili velike transparente kojima su predsjedniku SAD Donaldu Trampu poslali poruku podrške, zbog njegove borbe za mir i napredak u regionu i angažovanja u dijalogu Beograda i Prištine.

Grenel o "14 kauboja u Prištini": Da, to je istina

VAŠINGTON - Izaslanik američkog predsjednika Donalda Trampa za dijalog Beograda i Prištine Ričard Grenel podijelio je danas na svom Twitter nalogu tekst objavljen u "Gazeti ekspres" pod naslovom "14 kauboja u Prištini" i kratko prokomentarisao: "Da, to je istina".

Grenel: Vidimo se u Prištini i Beogradu ove sedmice

VAŠINGTON - Sprovođenje sporazuma koji su sklopljeni sa Prištinom i Beogradom glavni su prioriteti administracije američkog predsjednika Donalda Trampa, izjavio je večeras specijalni predstavnik Bijele kuće za dijalog Beograda i Prištine Ričard Grenel, pred dolazak u Prištinu i Beograd sljedeće nedjelje.

Tramp: Zaustavili smo masovna ubijanja između Srbije i Kosova

Američki predsjednik Donald Tramp u predizbornoj kampanji u Severnoj Karolini rekao je, između ostalog, da će možda biti izabran za Nobelovu nagradu za mir i u tom kontekstu pomenuo nedavno potpisan sporazum između Beograda i Prištine u Vašingtonu.

Poslanik u Prištini: Predali smo Kosovo Srbiji

PRIŠTINA - Poslanik Pokreta Samoopredjeljenje Fitore Pacoli uputila je kritike kosovskom premijeru Avdulahu Hotiju.

Petković: Srbima pripada 60 odsto ukupne imovine na Kosovu

BEOGRAD - Pomoćnik direktora Kancelarije Vlade Srbije za Kosovo i Metohiju Petar Petković izjavio je da je srpska imovina na Kosovu i Metohiji ogromna i da je riječ o 60 odsto ukupne imovine.

Grenel: Za Trampovu administraciju Beograd i Priština biće prioritet

VAŠINGTON - Američki specijalni izaslanik za dijalog Beograda i Prištine Ričard Grenel naglasio je da će za administraciju predsjednika Donalda Trampa Srbija i Kosovo nastaviti da budu prioritet.

Turska pozvala Prištinu da ne otvara ambasadu u Jerusalemu

SARAJEVO - Turska je pozvala vlasti u Prištini da odustanu od, ako dođe do obostranog priznanja Izraela i tzv. Kosova, namjere da otvore ambasadu u Jerusalemu, jer to narušava istorijski i pravni status tog grada i palestinskog pitanja, a moglo bi ugroziti i proces priznavanja Kosova od trećih država, objavila je na sajtu Al Džazira Balkan.

Najčitanije