Kosovo

Vučić: Velika Albanija prijetnja i za svijet, Beograd će imati odgovor

BEOGRAD - Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić poručio je da je "velika Albanija" prijetnja za Srbiju, region, Evropu i svijet, ali da će Beograd imati adekvatan odgovor na prijetnje iz Prištine da će samoproglašeno Kosovo ići na referendum za ujedinjene sa Albanijom.

Godišnjica upozorenja UN o opasnostima osiromašenog uranijuma na KiM

BIJELJINA - Ujedinjene nacije /UN/ saopštile su na današnji dan 2001. godine da su "pronađeni dokazi o radioaktivnosti na osam od 11 testiranih područja na Kosovu".

Haradinaj: Da smo do zadržali takse, Srbija bi nas priznala

PRIŠTINA - Bivši kosovski premijer Ramuš Haradinaj smatra da bi Priština dobila priznanje da je zadržala takse do 4. septembra, kada je održan Vašingtonski sastanak uz posredovanje administracije Donalda Trampa, prenosi Balkani info.

Hoti protiv odluke da se Vučiću zabrani ulazak na Kosovo

PRIŠTINA - Premijer privremenih kosovskih institucija Avdulah Hoti izjavio je da samo premijer može da iznosi zvanične stavove, reagujući time na izjavu ministarke spoljnih poslova Meljize Haradinaj Stubla da predsjedniku Srbije Aleksandru Vučiću neće biti dozvoljen ulazak na Kosovo dok se ne izvini za zločine.

Vučić tražio ulazak na Kosmet nakon zahtjeva da dođe u Rašku

BEOGRAD - Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je da je zatražio ulazak na teritoriju Kosova i Metohije nakon što je ministar spoljnih poslova samoproglašenog Kosova Meljiza Haradinaj Stubla tražila da dođe u Rašku.

Adem Hodža prešao u Srpsku listu

PRIŠTINA - Poslanik u kosovskoj skupštini Adem Hodža pridružio se danas Srpskoj listi, koja sada ima 11 poslanika.

Hoti i Makron razgovarali o dijalogu Beograda i Prištine

PRIŠTINA - Premijer privremenih kosovskih institucija Avdulah Hoti razgovarao je danas sa francuskim predsjednikom Emanuelom Makronom o procesu dijaloga Beograda i Prištine, saopšteno je iz Hotijevog kabineta.

Vučić: Imam bolji odnos s Bajdenom, ali zna se šta je bolje za Srbiju

BEOGRAD - Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je večeras da sa izabranim predsjednikom SAD Džozefom Bajdenom ima veoma dobar, pristojan odnos, ali i da je jasno i danas šta bi bilo bolje za Srbiju.

Poslanica Bundestaga: NATO štitio kriminalce iz OVK

BERLIN - Poslanica turskog porijekla u njemačkom Bundestagu Sevim Dagdelen iznijela je optužbe na račun bivše OVK i njenih lidera, ali i na račun NATO, navodeći "da je prekršio međunarodno pravo podržavajući OVK kriminalce".

Dodik: Odbiću prijedlog da se otvori kancelarija samoproglašenog Kosova

BANJALUKA - Ukoliko dođe prijedlog na Predsjedništvo da se otvori kancelarija samoproglašenog Kosova u Sarajevu, kao što se pojavilo u nekim medijima, ja ću taj prijedlog odbiti, rekao je Milorad Dodik, srpski član Predsjedništva BIH.

Najčitanije