Kosovo

I pored pritisaka, Sveta stolica ne mijenja stav po pitanju KiM

RIM - Sveta stolica pruža principijelnu podršku Srbiji po pitanju očuvanja teritorijalnog integriteta i suvereniteta Srbije, istakao je danas u Vatikanu ministar spoljnih poslova Srbije Nikola Selaković.

Glasanje na Kosovu i Metohiji protiče bez incidenata

PRIŠTINA - Glasanje na lokalnim izborima u 38 opština na Kosovu i Metohiji protiče bez incidenata, rečeno je Srni u kosovskoj Centralnoj izbornoj komisiji, a najveće gužve na biralištima su u sjevernoj Kosovskoj Mitrovici.

Brnabić: Neće biti potpisana nezavisnost Kosova

BEOGRAD - Premijer Srbije Ana Brnabić poručila je da ne bi potpisala priznanje nezavisnosti Kosova i Metohije ako bi se takav dokument našao na njenom premijerskom stolu, te da vjeruje da je moguć istorijski dogovor Srba i Albanaca.

Vučić: Velika Britanija stoji iza napada Prištine na Srbe na Kosovu

BEOGRAD - Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić je rekao da Velika Britanija stoji iza nedavnog napada prištinskih specijalaca Rosu na Srbe na sjeveru Kosova i Metohije, pod izgovorom borbe protiv šverca.

Petković: Kurti generiše krizu za šaku glasova

BEOGRAD - Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković smatra da je Aljbin Kurti prije dva dana upao na sjever KiM kako bi uoči lokalnih izbora imao šta da ponudi svojim glasačima, pošto nema šta drugo, i naglašava da je važno da Srbi u nedjelju izađu na izbore i da pobijede kandidati Srpske liste.

"Zaštitićemo narod. Kako? Nadam se da nikada nećete morati da vidite"

PANČEVO - Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da "zna šta nam je činiti", ukoliko kosovski Albanci ponovo upadnu na sjever Kosova i uznemiravaju srpski narod i dodao da se nada da nikada nećemo imati priliku da vidimo na koji će način to uraditi.

Vulin: Takvu neodgovornu kukavicu nikada nismo videli

BEOGRAD - Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin gostovao je u jutarnjem programu televizije Pink i tom prilikom istakao da je za jučerašnji upad ROSU jedinica na sjever Kosova i Metohije i napad na goloruki srpski narod isključivo odgovoran premijer lažne države Kosovo Aljbin Kurti, naglasivši da je Kurti kukavica koja ne mari za živote ni Srba, ni Šiptara.

Dodik: Posljednji je trenutak da se obuzdaju snage pod kontrolom Prištine

BANJALUKA - Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik izjavio je Srni da je napad na goloruki srpski narod u južnoj srpskoj pokrajini, koji su izvele snage pod kontrolom Prištine, a pred očima međunarodnih vojnih snaga koje su raspoređene na Kosovu, uzdrmao ne samo Kosovo i Metohiju, već i sve prostore u regionu gdje žive Srbi.

Fon Kramonovoj zasmetao Boreljov apel na prekid nasilja

BRISEL - Izvjestilac Evropskog parlamenta za Kosovo Viola fon Kramon pozvala je šefa evropske diplomatije Žozepa Borelja da kritikuje države u kojima se, kako je rekla, ne sprovodi vladavina prava a, povodom jučerašnjih događaja na sjeveru KiM, ocijenila da bi EU trebalo da podrži "one koji se bore protiv organizovanog kriminala i korupcije".

Ðelić: Šok i suzavac doprineli smrti moje majke

KOSOVSKA MITROVICA - Brutalna akcija specijalnih jedinica Kosovske policije, u kojoj je hicem iz vatrenog oružja teško povrijeđen Srećko Sofronijević, bitno je uticala i na smrt Verice Ðelić (71) iz Zvečana u čijem su dvorištvu kosovski specijalci ispalili veliku količinu suzavca i šok-bombi, ispričao je sin preminule Verice, Igor Ðelić.

Najčitanije