Kosovo

Policija Kosova nudi 10.000 evra za informaciju o ubistvu

PRIŠTINA -- Policija Kosova nudi nagradu od 10.000 evra za relevantnu informaciju o ubistvu Olivera Ivanovića, prenio je kosovski portal Koha.net.

SAD izdale upozorenje za Kosovo dva dana prije ubistva Ivanovića

VAŠINGTON - Američki Stejt department upozorio je svoje državljane koji planiraju da putuju na Kosovo da budu dodatno oprezni zbog terorizma.

Vlada Kosova osudila ubistvo Olivera Ivanovića

PRIŠTINA - Vlada Kosova osudila je ubistvo lidera Građanske inicjative "Srbija, demokratija, pravda" Olivera Ivanovića.

Direktora kosovske bolnice pretukla policija: Srbi su me kulturnije tukli

Agron Mustafa, direktor kosovske pošte, oštro je reagovao pošto su ga u Prištini pretukli pripadnici kosovske policije.

Pronađena tijela supružnika kod Obilića

PRIŠTINA - Bračni par G.M i B.M pronađen je mrtav u svojoj kući u Babinom Mostu kod Obilića, na Kosovu i Metohiji, prenosi RTS pozivajući se na žitelje sela i izvore bliske policiji.

Kfor: Na Kosovu bezbjednosna situacija stabilna

PRIŠTINA - Komanda Kfora saopštila je da je bezjednosna situacija na Kosovu i Metohiji mirna i stabilna i da stanovnici nemaju razloga za zabrinutost.

Albanski ekstremisti pripremali napade na manastire?

BEOGRAD - Albanski ekstremisti planirali su tokom božićnih praznika napade na srpske hramove na Kosovu i Metohiji, a kao glavne mete bili su određeni manastiri Visoki Dečani i Pećka patrijaršija, pišu beogradske "Večernje novosti".

Egipat bi mogao da povuče priznanje Kosova

BEOGRAD - Egipat bi mogao da povuče odluku o podršci nezavisnosti samoproglašenog Kosova, pišu beogradske "Večernje novosti".

Kosovski Albanci blokirali ulaz u manastir u Ðakovici

ÐAKOVICA - Grupa kosovskih Albanaca blokirala je danas u Ðakovici pristup manastiru Presvete Bogorodice, iako je grupa Srba otkazala najavljenu posjetu zbog prijetnji i bezbjednosne situacije, navodi na svom Facebook profilu otac Sava Janjić.

Dačić: Čekaju nas teški razgovori o Kosovu

BEOGRAD - Srbiju u ovoj godini očekuju teški razgovori o trajnom rješenju za Kosovo, imajući u vidu da treba da sačuvamo državne i nacionalne interese u uslovima kada postoje veliki pritisci, uslovljavanja i ucjenjivanja da ćemo time usporiti evropski put, izjavio je šef srpske diplomatije Ivica Dačić.

Reklame

Najčitanije