Kosovo

Priština odbacuje navode da Gvineja Bisao nije priznala Kosovo

PRIŠTINA - Ministarstvo spoljnih poslova Kosova odbacilo je kao netačne navode da Gvineja Bisao nije priznala Kosovo.

Neue Zurcher Zeitung: Erdoan bi rado ispunio Alijinu želju

"Bakir Izetbegović za svoju političku karijeru ima da zahvali prije svega svom harizmatičnom ocu Aliji. Ali, on isto tako profitira i od podrške svog velikog turskog patrona Erdoana“", piše "Noje cirher cajtung".

Ne postoji ni jedan akt kojim je pokrenuto pitanje priznanja Kosova

SARAJEVO - Ne postoji nijedan akt u BiH kojim je pokrenuto pitanje priznanja Kosova da bi na bazi njega Srbija mogla na ovakav način reagovati, izjavio je u Sarajevu predsjedavajući Savjeta ministara Denis Zvizdić.

Gvineja Bisao demantuje da je priznala Kosovo

BEOGRAD - Gvineja Bisao je demantovala da je priznala Kosovo kao nezavisnu držav

Srpska ministarka: EU nas neće tjerati da priznamo Kosovo

BEOGRAD - Ministarka za evropske integracije Srbije Jadranka Joksimović izjavila da Srbija neće biti uslovljena priznanjem nezavisnosti Kosova kako bi postala članica EU.

KFOR nastavlja prisustvo na Kosovu

BEOGRAD - Nastavićemo sa našim prisustvom i djelovanjem u okviru KFOR-a na Kosovu, izjavio je danas u Beogradu pomoćnik generalnog sekretara NATO za javnu diplomatiju Tacan Ildem.

Vučić: Zatražili smo da NATO ne smanjuje prisustvo na Kosovu i Metohiji

BRISEL - Predsednik Srbije Aleksandar Vučić zatražio je danas na sastanku sa generalnim sekretarom NATO Jensom Stoltenbergom da snage vojne alijanse ostanu na Kosovu i Metohiji.

Dodik: Dobro je što je Ivanić osudio prijetnje ratom

BANJALUKA - Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je da je odluka o nepriznavanju Kosova davno donesena u Republici Srpskoj i izrazio zadovoljstvo što član Predsjedništva BiH iz Republike Srpske Mladen Ivanić taj stav prati i poštuje.

Ambasada SAD: Razočarani smo Prištinom

PRIŠTINA - Američka ambasada u Prištini izrazila je razočaranje zbog novog izvještaja Komisije za demarkaciju, dostavljenog skupštinskom odboru za evropske integracije.

Hitna sjednica Savjeta za nacionalnu bezbjednost zbog Izetbegovićeve izjave

BEOGRAD - Ministar unutrašnjih poslova Srbije Nebojša Stefanović rekao je, povodom izjave bošnjačkog člana Predsjedništva BiH Bakira Izetbegovića da će BiH priznati Kosovo, da će, tim povodom, sjednica Savjeta za nacionalnu bezbjednost biti održana u četvrtak.

Reklame

Najčitanije