Kosovo

Sjever KiM u karantinu sedam dana

SJEVERNA MITROVICA - Zbog pogoršanja epidemiološke situacije i povećanog broja inficiranih građana, Krizni štab četiri opštine sa sjevera Kosova i Metohije, na preporuku struke donio je večeras odluku da u narednih nedjelju dana od 21.00 do 5.00 časova ujutru zabrani kretanje svim osobama osim onima koji su odgovorni za borbu protiv pandemije i za održavanje javnog reda i mira.

Albanski zvaničnici u strahu od haških optužnica povukli opasan potez

Optužni prijedlozi protiv Hašima Tačija i Kadrija Veseljija uzrokovali su još jednu dramu na relaciji Priština-Brisel - pitanje ostanka misije EU na KiM. Drama je počela kada su iz Specijalnog tužilaštva stigle optužnice na potvrdu Specijalnog suda, a nastavila se kada je iz kabineta predsjednika prištinskih institucija razaslato saopštenje da Euleks više nema mandat za ostanak na Kosmetu i da misija EU za sprovođenje vladavine zakona više nije potrebna Prištini.

Zaharova: Optužnica protiv Tačija dokazuje neosnovanost "države Kosovo"

BEOGRAD - Podizanje optužnice protiv predsjednika samoproglašenog Kosova Hašima Tačija dokazuje neosnovanost takozvane kosovske državnosti, rekla je portparol Ministarstva inostranih poslova Rusije Marija Zaharova.

Kosovska policija pretukla dvojicu Srba na Gazimestanu

Pripadici kosovske specijalne policije primjenili su silu i uhapsili dva srpska mladića, Stefana Trajkovića (20) i Vojislava Simića(20) iz Kosova Polja, a povod je srpska zastava koju je nosio Vojislav.

Miloradu Arlovu zabranjen ulazak na Kosovo i Metohiju

PRIŠTINA - Kosovska policijska služba danas je predsjedniku Odbora za pomoć Srbima na Kosovu i Metohiji iz Republike Srpske Miloradu Arlovu zabranila ulazak na područje južne srpske pokrajine.

Kakva greška "Njujork tajmsa"

Njujork - Poznati američki list na Tviteru objavio da je sastanak u Vašingtonu otkazan jer je lider Srbije optužen za ratne zločine. Svakome se dogodi da pogriješi, ali izgleda da ugledni "Njujork tajms" ne ispravlja grešku pretjerano brzo čak ni kada im na nju ukažu stotine čitalaca, prenio je RTS.

The Wall Street Journal: Tramp želi rješenje za Kosovo prije izbora

Američki predsjednik Donald Tramp pozvao je predsjednike Srbije i kosovskog predsjednika na razgovore u Vašington 27. juna ove godine.

Hoti: Nema dileme, ja vodim dijalog sa Beogradom

PRIŠTINA - Premijer privremenih prištinskih institucija Avdulah Hoti izjavio je nakon sastanka sa predsjednikom privremenih institucija Hašimom Tačijem da nema dileme da će lično voditi dijalog sa Beogradom, ali i da je pozvao Tačija na saradnju i koordinaciju, prenosi prištinska "Koha".

"Plašim se da rešenja za Kosovo nema"

BEOGRAD - Plašim se da zamrznuti konflikt nije rešenje, ali se plašim i da rešenja za Kosovo nema, rekao je večeras Aleksandar Vučić.

Albanci pretukli jedinog srpskog povratnika

SJEVERNA MITROVICA - Prvog i jedinog Srbina povratnika u selo Opraske, u opštini Istok, pretukli su Albanci.

Najčitanije