Kosovo i Metohija

Glasanje na Kosovu i Metohiji protiče bez incidenata

PRIŠTINA - Glasanje na lokalnim izborima u 38 opština na Kosovu i Metohiji protiče bez incidenata, rečeno je Srni u kosovskoj Centralnoj izbornoj komisiji, a najveće gužve na biralištima su u sjevernoj Kosovskoj Mitrovici.

Petković: Kurti generiše krizu za šaku glasova

BEOGRAD - Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković smatra da je Aljbin Kurti prije dva dana upao na sjever KiM kako bi uoči lokalnih izbora imao šta da ponudi svojim glasačima, pošto nema šta drugo, i naglašava da je važno da Srbi u nedjelju izađu na izbore i da pobijede kandidati Srpske liste.

Đajić ugostio djecu sa Kosova i Metohije

BANJALUKA - Generalni direktor Univerzitetskog kliničkog centra Republike Srpske Vlado Đajić upriličio je danas u hotelu "Meriot" u Banjaluci prijem i ručak za djecu i mlade s poteškoćama u razvoju u pratnji roditelja sa Kosova i Metohije koja su u posjeti gradovima i opštinama Republike Srpske.

Priština bez obrazloženja zabranila Vanji Udovičiću da uđe na KiM

BEOGRAD - Privremene vlasti u Prištini zabranile su ulazak na teritoriju Kosova i Metohije ministru omladine i sporta Srbije Vanji Udovičiću, saopšteno je iz Kancelarije Vlade Srbije za Kosmet.

Vučić: Nismo srećni zbog odluke Izraela

BEOGRAD - "Izrael je izabrao da im je Amerika najvažnija i to neće sjajno uticati na naše odnose, nismo srećni zbog toga", rekao je predsjednik Srbije Aleksandar Vučić povodom uspostavljanja diplomatskih odnosa Izraela i takozvanog Kosova.

Godišnjica upozorenja UN o opasnostima osiromašenog uranijuma na KiM

BIJELJINA - Ujedinjene nacije /UN/ saopštile su na današnji dan 2001. godine da su "pronađeni dokazi o radioaktivnosti na osam od 11 testiranih područja na Kosovu".

Hoti i Makron razgovarali o dijalogu Beograda i Prištine

PRIŠTINA - Premijer privremenih kosovskih institucija Avdulah Hoti razgovarao je danas sa francuskim predsjednikom Emanuelom Makronom o procesu dijaloga Beograda i Prištine, saopšteno je iz Hotijevog kabineta.

Grenel pozvao Srbe da glasaju za Trampa

BEOGRAD - Specijalni izaslanik predsjednika SAD za Beograd i Prištinu Ričard Grenel izjavio je da je uzbuđen zbog partnerstva sa srpskim narodom i srpskom vladom, kao i da je nakon sporazuma iz Vašingtona "osvanuo potpuno novi dan" u odnosima dvije zemlje. On je takođe pozvao Srbe u SAD da glasaju za ponovni izbor Donalda Trampa.

Sijarto: Nije fer da KiM bude preduslov za integracije Srbije

BEOGRAD - Ministar spoljnih poslova Mađarske Peter Sijarto izjavio je da nije fer da rješenje pitanja Kosova bude preduslov za to da Srbija uđe u EU ili ubrza svoje integracije.

Srbin tenkista u Sovjetskoj armiji: Tito nam zabranio da idemo na Kosovo

"Moja jedinica je poslije oslobođenja sjevera Srbije trebala da ide na Kosovo, ali je Tito to izričito zabranio. Pobunili su se Šiptari koji su trebali da idu na Sremski front. Da su Sovjeti otišli, danas bi bilo drugačije."

Najčitanije