Kosovo i Metohija

Haradinaj dogovorio koaliciju sa Ahmetijem

PRIŠTINA - Iako kosovski parlament još nije raspušten i nije određen datum vanrednih parlamentarnih izbora, bivši premijer i predsjednik Alijanse za budućnost Kosova, Ramuš Haradinaj, potvrdio je predizbornu koaliciju sa Socijaldemokratskom partijom Špend Ahmetija.

Haradinaj: Dijalog sa Srbijom nisu onemogućile takse

PRIŠTINA - Kosovski premijer u ostavci Ramuš Haradinaj u petak je na svom Twitter nalogu reagovao na izjavu premijerke Ane Brnabić da su prištinske takse onemogućile dijalog.

Bivši šef CIA za Balkan: Sjever KiM dati Srbiji

BEOGRAD - Stiven Mejer, bivši zamjenik šefa Centralno obavještajne agencije (CIA) za Balkan i odličan poznavalac regiona ponovo se oglasio u srpskoj javnosti sa svojim viđenjem rješenja problema Kosova, ali i drugih kriznih tačaka u ovom regionu.

Pacoli tvrdi da su Srbi napali konzulat Prištine u Kopenhagenu

PRIŠTINA - Ministar spoljnih poslova privremenih prištinskih institucija Bedžet Pacoli tvrdi da je tzv. diplomatsko predstavništvo Prištine u Kopenhagenu napadnuto, optužujući za to građane Srbije u Danskoj.

Brnabić: U kvazidržavi Kosovo se ne zna ko pije, a ko plaća

NOVI SAD - Premijer Srbije Ana Brnabić istakla je, komentarišući zabranu ulaska građanima sa srpskim pasošem na Kosovo i Metohiju, da je to najbolji pokazatelj da se u kvazidržavi "ne zna ko pije, a ko plaća".

Petronijević: Haradinaj će odgovarati ako SAD to budu željele

BEOGRAD - Advokat Goran Petronijević ocijenio je da će jedan od lidera terorističke OVK Ramuš Haradinaj, protiv kojeg postoje dokazi za zločine, biti procesuiran pred Sudom za ratne zločine u Hagu, ako to odluči američka administracija.

Masovno odricanje od državljanstva Kosova

PRIŠTINA - Zahtjev za odricanje od državljanstva podnijelo je 2.569 građana Kosova u posljednjih sedam mjeseci, prenio je portal "KoSSev" pozivajući se na "Indeksonline".

"Postoje novi dokazi za Haradinajeve zločine za koje mu nije suđeno"

PRIŠTINA - "Postoje novi dokazi protiv premijera u ostavci privremenih prištinskih institucija Ramuša Haradinaja za zločine za koje mu se nije sudilo".

Mediji: Organi ubijenih Srba komercijalnim letom isporučivani za Istanbul

PRIŠTINA - Jedan od svjedoka trgovine organima na Kosovu i Metohiji rekao je da su izvađeni organi ubijenih Srba isporučivani redovno od ponedjeljka do srijede komercijalnim letovima za Istanbul, piše "Srna" pozivajući se na povjerljive dokumente iz istrage.

Amerikanci upozoravaju na opasnost od terorista na KiM

PRIŠTINA - Amabasada SAD u Prištini objavila je na svom sajtu upozorenje američkim državljanima da tokom ljetne sezone na Kosovu ostaju povišene mjere bezbjednosti.

Najčitanije