Kosovo i Metohija

Tači: Mi smo suvereni; Vučić: Što onda pregovarate s nama

MINHEN - "Ako je Tači, kako kaže, predsednik suverene zemlje, što onda pregovara s nama", zapitao je predsjednik Srbije Aleksandar Vučić na panelu u Minhenu, posvećenom kosovskom pitanju.

Vučić Tačiju: Pokaži mi gde to piše, pa, naravno da nećeš

MINHEN - Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić pribjegao je danas, kako je rekao, "jednostavnom argumentu" u "duelu" sa Hašimom Tačijem, u Minhenu, koji je rekao da Srbija krši sporazume blokiranjem članstva Kosova u međunarodnim organizacijama.

Plenković obećao dalju podršku Hrvatske Prištini

MINHEN - Hrvatski premijer Andrej Plenković razgovarao je u Minhenu s premijerom privremenih prištinskih institucija Ramušem Hardinajem, pohvalio dobre odnose s Prištinom i obećao dalju podršku jačanju "međunarodnog subjektiviteta i procesa evroatlantskih integracija Kosova".

Vučić: Platforma Albanca je protiv dijaloga

MINHEN - Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je u Minhenu da ono što su kosovski Albanci dostavili skupštini kao platformu za nastavak dijaloga sa Beogradom zapravo je platforma protiv dijaloga.

Tramp Tačiju čestitao godišnjicu i traži normalizaciju odnosa sa Beogradom

PRIŠTINA - Predsjednik SAD Donald Tramp čestitao je danas kosovskom predsjedniku Hašimu Tačiju 11. godišnjicu nezavisnosti i ocijenio da je "najvažnije" to da "Kosovo i Srbija treba da normalizuju odnose".

Haradinaju se ne sviđa kosovska zastava

PRIŠTINA - Premijer privremenih institucija u Prištini Ramuš Haradinaj prvi put je komentarisao zastavu Kosova, rekavši kako mu se uopšte ne sviđa.

Kosovo usvojilo Platformu dijaloga sa Srbijom

PRIŠTINA - Pregovarački tim Kosova usvojio je Platformu za dijalog sa Srbijom kao jedini zvaničan stav Prištine o dijalogu.

Bivši diplomata SAD: KiM od Amerike stvorilo sebi neprijatelja

VAŠINGTON - Bivši američki diplomata Džejms Huper tvrdi da je Kosovo odlukom o uvođenju takse Srbiji i Bosni i Hercegovini od američke vlade napravilo neprijatelja, dok su odnosi dvije zemlje svedeni na najniži mogući nivo od završetka rata.

Tači Haradinaju: Možeš da budeš prijatelj SAD-a kada poštuješ savjete

PRIŠTINA - "Možeš da budeš prijatelj kada poštuješ savjete", izjavio je kosovski predsjednik Hašim Tači, podsjećajući na stav premijera Ramuša Haradinaja da u isto vrijeme odbije da ukine taksu na robu iz Srbije i očuva prijateljstvo sa SAD koje traže ukidanje taksi.

U Albaniji uhapšen Kosovar osumnjičen za terorizam

TIRANA) - U Albaniji je uhapšen F.D. (32) građanin Kosova zbog sumnje da se borio na strani terorističkih grupa, saopštila je danas albanska policija.

Najčitanije