Kosovo i Metohija

Grenel: Vidimo se u Prištini i Beogradu ove sedmice

VAŠINGTON - Sprovođenje sporazuma koji su sklopljeni sa Prištinom i Beogradom glavni su prioriteti administracije američkog predsjednika Donalda Trampa, izjavio je večeras specijalni predstavnik Bijele kuće za dijalog Beograda i Prištine Ričard Grenel, pred dolazak u Prištinu i Beograd sljedeće nedjelje.

Tramp: Zaustavili smo masovna ubijanja između Srbije i Kosova

Američki predsjednik Donald Tramp u predizbornoj kampanji u Severnoj Karolini rekao je, između ostalog, da će možda biti izabran za Nobelovu nagradu za mir i u tom kontekstu pomenuo nedavno potpisan sporazum između Beograda i Prištine u Vašingtonu.

Petković: Srbima pripada 60 odsto ukupne imovine na Kosovu

BEOGRAD - Pomoćnik direktora Kancelarije Vlade Srbije za Kosovo i Metohiju Petar Petković izjavio je da je srpska imovina na Kosovu i Metohiji ogromna i da je riječ o 60 odsto ukupne imovine.

Grenel: Za Trampovu administraciju Beograd i Priština biće prioritet

VAŠINGTON - Američki specijalni izaslanik za dijalog Beograda i Prištine Ričard Grenel naglasio je da će za administraciju predsjednika Donalda Trampa Srbija i Kosovo nastaviti da budu prioritet.

Nastavak dijaloga Beograda i Prištine 7. septembra u Briselu

Dijalog Beograda i Prištine na visokom političkom nivou uz posredovanje Evropske unije biće nastavljen u ponedjeljak 7. septembra, u Briselu, a teme sastanka biće rješavanje pitanja manjinskih zajednica, međusobnih potraživanja i imovina.

Đurić: Zvali smo KFOR da štiti Srbe u Babinom Mostu

BEOGRAD - Direktor Kancelarije Vlade Srbije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić izjavio je da je Beograd tražio od Kfora da uspostavi stalno prisustvo na terenu u Babinom Mostu, gdje je grupa Albanaca napala srpske srednjoškolce. On je ocijenio da napad na Srbe u tom selu nije slučajan, već predstavlja odraz ekstremističke politike koju godinama unazad vode albanski političari.

Đurić: Teški i neprijatni razgovori sa Prištinom

BEOGRAD - Direktor Kancelarije Vlade Srbije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić izjavio je večeras da su razgovori sa Prištinom u Briselu bili teški i neprijatni jer su predstavnici Beograda morali da se suoče sa tvrdnjama da nema problema interno-raseljenih i izbjeglih lica i sa negiranjem da na Kosmetu postoji 18.000 uzurpiranih kuća i stanova.

Predstavnici Kvinte, Kfora i OEBS-a u Dečanima: Poštovati zakon

Ambasadori i predstavnici SAD, Britanije, Njemačke, Francuske, Italije, sa šefom misije OEBS-a i komandantom Kfora, posjetili su manastir Visoki Dečani. Pozvali su na poštovanje zakona o posebnim zaštićenim oblastima iz 2008. godine.

Formira se tim za zaštitu srpskih svetinja

BEOGRAD - Vlada Srbije trebala bi da u narednim danima zajedno sa Srpskom pravoslavnom crkvom formira specijalni tim za zaštitu srpske i hrišćanske duhovne baštine na prostorima na kojima žive Srbi, pišu "Večernje novosti".

Dačić: Ako su pametni nikad neće postaviti ultimatum Beogradu

BEOGRAD - Srbija nikada neće prihvatiti ultimatume u vezi sa Kosovom i Metohijom, poručio je šef srpske diplomatije Ivica Dačić.

Najčitanije