Kosovo i Metohija

Kurti potpisao prijedlog za ukidanje taksi

PRIŠTINA - Premijer privremenih prištinskih institucija, Aljbin Kurti, predložio je danas ukidanje taksi na sirovine iz centralne Srbije i BiH, javila je RTK.

Mustafa pokreće inicijativu za smjenu Kurtija

PRIŠTINA - Demokratski savez Kosova (DSK), koalicioni partner u privremenoj Vladi samoproglašenog Kosova pokreće inicijativu za smjenu predsjednika Vlade Aljbina Kurtija, izjavio je predsjednik DSK Isa Mustafa.

Vulin: Od kako Vučić vodi pregovore, Šiptari beže od njih

BEOGRAD - Ministar odbrane Srbije Aleksandar Vulin govoreći o KiM izjavio je da se očekuje borba, ali i da predsjednik Srbije Aleksandar Vučić vodi pametnu borbu, pametniju nego što je iko prije vodio.

"Dačić je pokazao notu, to je sve što imamo da kažemo"

KOPAONIK - Premijerka Srbije Ana Brnabić odbacila je danas tvrdnje iz Prištine da država Sijera Leone nije povukla priznanje jednostrano proglašene nezavisnosti Kosova.

Vučić: Očekuju se nova povlačenja priznanja Kosova

VAŠINGTON - Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić najavio je da se u narednih nekoliko dana očekuju nova povlačenja priznanja Kosova.

"Kurti ne bi trebalo da vređa Srbiju - državu čiji je građanin"

BEOGRAD - Prištinski zvaničnik Aljbin Kurti ponaša se kao palikuća koji želi da zapali požar na Balkanu, izjavio je danas direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić.

"Kurti koristi vojsku Kosova za prijetnje Srbima"

BEOGRAD - Direktor Kancelarije Vlade Srbije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić izjavio je da premijer Kosova Aljbin Kurti nelegalno formiranje vojske Kosova tendenciozno koristi za prijetnje Srbiji i Srbima u južnoj srpskoj pokrajini.

Protesti u centru Praga protiv nezavisnosti Kosova

PRAG - Organizacija Prijatelji Srba na Kosovu organizovala je u centru Praga miran protest sa kojeg je poručeno da je Kosovo sastavni dio Srbije.

Makron pisao Kurtiju i zatražio ukidanje taksi

Predsjednik Francuske Emanuel Makron uputio je pismo kosovskom premijeru Aljbinu Kurtiju u kome mu čestita izbor na tu funkciju i istovremeno traži ukidanje taksi na srpsku robu kako bi se omogućio nastavak dijaloga, prenosi "Gazeta ekspres".

Objavljeno pismo: Vašington prije godinu dana upozorio Prištinu

BEOGRAD - Administracija SAD poslala je prije tačno godinu dana, 11. februara 2019. prvo zvanično pismo kosovskim vlastima sa zahtjevom da ukinu taksu na srpsku robu.

Najčitanije