Kosovo i Metohija

Rot: Uz hrabrost i dobru volju do rješenja za Kosovo

BEOGRAD - Zamjenik ministra spoljnih poslova Njemačke Mihael Rot kaže da je optimista da se uz dobru volju i hrabrost može doći do rješenja za Kosovo.

Vulin: Haradinaj se ništa ne pita i s njim se ne pregovara

BEOGRAD - Srpski ministar odbrane Aleksandar Vulin izjavio je danas u Nišu da se kosovski premijer Ramuš Haradinaj ništa ne pita u vezi s pregovorima Beograda i Prištine i da se s njim ne pegovara.

Pacoli traži da i Albanija učestvuje u dijalogu

PRIŠTINA - Kosovski ministar spoljnih poslova Bedžet Pacoli, koji je danas sa ministrom spoljnih poslova Albanije Ditmirom Bušatijem razgovarao o završnoj fazi Briselskog dijaloga, zatražio je od njega da, kako je rekao, Albanija učestvuje u dijalogu sa Srbijom.

Vlada u Prištini izglasala stvaranje Oružanih snaga Kosova

PRIŠTINA - Kosovska vlada usvojila je Prijedlog zakona o transformaciji KBS u Oružane snage Kosova.

Naoružani albanski militanti poručili vlastima: Ne trgujte teritorijom

Naoružana ekstremistička grupa koja se predstavlja kao "Albanska nacionalna armija" postavila video-snimak u kom od kosovske vlade traži da ne trguju teritorijama.

Veselji: Gazivode pripadaju Kosovu

PRIŠTINA - Predsjednik kosovske skupštine Kadri Veselji danas je izjavio da Gazivode pripadaju Kosovu kao i da je integritet Kosova nepovrediv.

Albanci s juga Srbije traže "ujedinjenje s Kosovom"

PRIŠTINA - Predstavnici Albanaca sa juga Srbije kažu da su danas, na sastanku sa kosovskim predsjednikom Hašimom Tačijem u Prištini, zatražili da kosovska skupština usvoji rezoluciju, koja bi podržala njihov zahtjev da se tri opštine s juga Srbije "ujedine sa Kosovom", javlja prištinska "Gazeta Ekspres".

Vučiću odobrena posjeta Kosovu i Metohiji

PRIŠTINA - Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić dobio je dozvolu Ministarstva unutrašnjih poslova Kosova da tokom predstojećeg vikenda posjeti Kosovo i Metohiju.

Haradinaj se izvinio Brnabićevoj zbog hapšenja Srba

LONDON - Premijer Kosova Ramuš Haradinaj izvinio se danas predsjednici Vlade Srbije Ani Brnabić zbog jutrošnjeg hapšenja petorice Srba u Gnjilanu, saznaju "Novosti".

Dodik: Referendum je konačno mjesto za odluku o Kosmetu

BEOGRAD - Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je da je Kosovo i Metohija narodno pitanje i od najvišeg značaja za samu državu Srbiju, te da u tom pogledu apsolutno nema nikakve dileme da je referendum jedino, vjerodostojno i konačno mjesto za odluku tog karaktera i nivoa.

Najčitanije