Kosovo i Metohija

Njemački poslanik: Od početka jasno, nema ulaska Srbije u EU bez priznanja KiM

Punopravnog članstva Srbije u Evropskoj uniji neće biti bez priznanja Kosova, to je zapravo bio uslov da se uopšte započne s pregovorima.

"Njemačka uzdržana o inicijativi razmjene teritorije Srbije i KiM"

BEOGRAD - Njemačka je uzdržana o pitanju inicijative za razmjenu teritorija kao rješenja za normalizaciju odnosa Beograda i Prištine, ali, ako bi to bio dio jednog paketa za rješenje, o tome treba diskutovati, izjavio je predsjedavajući Odbora njemačkog Bundestaga za evropske poslove Ginter Krihbaum.

Zaharova se oglasila o susretu Tačija i Putina

MOSKVA - Rusija prema rješenju kosovskog pitanja polazi od međunarodnog prava i od toga da rješenje treba da odgovara narodu Srbije.

Mogerini: Očekujem da Priština ukine takse

BRISEL - Visoki predstavnik EU za spoljnu politiku i bezbjednost Federika Mogerini izjavila je da očekuje da će vlasti u Prištini ukinuti dodatne takse od 10 odsto na robu iz centralne Srbije.

Peru i Bolivija pozivaju na poštovanje Rezolucije 1244

NJUJORK - Ambasadori Bolivije i Perua pri Ujedinjenim nacijma pozvali su na poštovanje Rezolucije 1244 UN na sjednici Savjeta bezbjednosti UN posvećenoj situaciji na Kosovu.

Haradinaj najavio mogućnost povećanja poreza na srpsku robu

PRIŠTINA - Premijer Kosova Ramuš Haradinaj nije isključio mogućnost dodatnog povećanja poreza na robu iz centralne Srbije.

Tači: Saglasnost s Trampom o postizanju dogovora sa Srbijom

PARIZ - Predsjednik Kosova Hašim Tači izjavio je da se sa američkim predsjednikom Donaldom Trampom tokom razgovora u Parizu saglasio o potrebi da se postigne konačni i sveobuhvatni sporazum Kosova i Srbije.

Lavrov: SAD pritiskaju Prištinu da formira sopstvenu vojsku

Napori Evropske unije (EU), kada je riječ o posredovanju između Beograda i Prištine, propali su, a o tome svjedoče i planovi Kosova da formira sopstvene oružane snage, na šta ih pritiskaju SAD, izjavio je ruski ministar inostranih poslova Sergej Lavrov.

Priština prekida dijalog sa Beogradom?

PRIŠTINA - Premijer Kosova Ramuš Haradinaj i njegov zamjenik Enver Hodžaj nagovijestili su mogućnost prekida dijaloga sa Beogradom ukoliko pitanje vizne liberalizacije za Kosovo ne bude na dnevnom redu u decembru.

Preševska dolina tema razgovora Vučića i Tačija u Briselu?

BRISEL - Bekim Čolaku, savjetnik kosovskog predsjednika Hašima Tačija, kaže da će Tači i Vučić danas razgovarati o modalitetima konačnog sporazuma, prenosi RTK.

Najčitanije