Kosovo i Metohija

Srbi sa Kosova: Oterani smo, iako smo verovali u zajednički život

BEOGRAD - Učesnici tribine, održane povodom 20 godina od egzodusa Srba sa Kosova i Metohije, osim predstavnika vlasti i istoričara, bili su i neki od izbjeglih, među kojima i studentkinja Jefimija Ðinović, koja je tada imala samo četiri godine.

Dačić u SB UN: Zaustavite Prištinu prije nego izazove novo krvoproliće

NJUJORK - Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić pozvao je na sjednici Savjeta bezbjednosti UN na dijalog i rješavanje kosovskog problema mirnim putem, uz pronalaženje kompromisnog rješenja, te istakao da je na KiM stanje daleko od bezbjednog i stabilnog, zbog čega ne treba ni razmišljati o smanjivanju misije Unmika.

Graso sada tvrdi da KFOR nije znao za akciju ROSU: Pogrešno sam interpretiran

BEOGRAD - Portparol KFOR-a Vinćenco Graso izjavio je da KFOR nije bio obaviješten o nedavnoj akciji kosovske policije na sjeveru Kosova, da je to bila akcija policije i da nikada nije rekao da je KFOR bio obaviješten niti da je ikoga obavijestio.

Stefanović: Odbijanje Prištine da ukine takse poraz EU

BEOGRAD - Ministar unutrašnjih poslova Srbije Nebojša Stefanović izjavio je da je odbijanje Prištine da ukine takse na srpsku robu poraz politike Evropske unije.

Prištinska televizija: Žandarmerija ušla na teritoriju Kosova

PRIŠTINA - Radio-televizija Kosovo (RTK) sinoć je prenijela da je srpska žandarmerija 31. maja u udaljenim selim opštine Kamenica ušla blizu osam kilometara na teritoriju Kosova.

Albancima smetaju srpske sirene, spremaju mjere protiv onih koji su ih uključili

PRIŠTINA - Kosovski ministar unutrašnjih poslova, Ekrem Mustafa, izjavio je danas da je u toku istraga o tome ko je naredio uključivanje sirena za vazdušnu opasnost na sjeveru Kosova i Metohije, tokom nedavne policijske akcije hapšenja pripadnika policije osumnjičenih za navodnu zloupotrebu službenog položaja.

Objavljen snimak napada na Rusa na KiM

BEOGRAD - Objavljen je snimak trenutka napada na pripadnika UNMIK-a Mihaila Krasnoščenkova, koji je 28. maja uhapšen i pretučen u selu Gornja Varaga na Kosovu i Metohiji.

Jens Stoltenberg ima ideju za rješenje pitanja Kosova

SKOPLJE - Generalni sekretat NATO Jens Stoltenberg rekao je u Skoplju da Prespanski sporazum treba da predstavlja model za kosovsko pitanje i za cijeli region, prenosi MIA.

Veselji: I SAD će biti uključene u postizanje sporazuma

PRIŠTINA - Predsjednik kosovskog parlamenta Kadri Veselji rekao je danas novinarima, nakon sastanka sa njemačko-francuskom delegacijom o predstojećem samitu u Parizu, da će SAD, zajedno sa EU, biti uključene u postizanje sporazuma između Beograda i Prištine.

Službenici UN-a ne mogu biti proglašeni "personom non grata"

BEOGRAD - Proglašavanje nepoželjnom osobom (personom non grata) nije primjenjivo na službenike UN, saopštila je pres-kancelarija UN povodom odluke prištinskih vlasti da proglase nepoželjnim na Kosmetu prisustvo ruskog diplomate Mihaila Krasnoščekova, koga je 28. maja uhapsila i pretukla kosovska policija.

Najčitanije