Kosovo i Metohija

Jovanović: Ivanovića su ubili isti oni koji su ga utamničili

PODGORICA - Novinar i predsjednik Saveza udruženja raseljenih sa Kosova i Metohije u Crnoj Gori Milenko Jovanović kaže da naručioce ubistva Olivera Ivanovića treba tražiti u onima koji su predsjednika GI "Sloboda, demokratija, pravda" prethodno utamničili i nevinom mu sudili.

Srpska pruža podršku srpskom narodu na Kosovu i Metohiji

BANJALUKA - Ministar energetike i rudarstva Republike Srpske Petar Đokić, ministar rada i boračko-invalidske zaštite Srpske Duško Milunović i predstavnici Srpske liste sa Kosova i Metohije danas su u Banjaluci ocijenili veoma uspješnom dosadašnju saradnju i izrazili spremnost da ona bude još više unaprijeđena.

Rama: Da li mom 'srpskom bratu' Vučiću odgovara da KiM bude za stolom?

TIRANA - Premijer Albanije Edi Rama, odgovorio je onima koji su mu ovih dana uputili uvredljive riječi, ističući da nije ni heroj ni izdajnik, a da će se Kosovo poslije formiranja vlade pridružiti regionalnoj inicijativi.

Vulin: Luda baba Tahiri nema svoju decu, zato ih tako lako baca u rat

BEOGRAD - Ministar odbrane Srbije Aleksandar Vulin oštro je reagovao na izjavu bivše šefice pregovaračkog tima Prištine Edite Tahiri da će se "dogoditi rat ukoliko Srbija ne prizna Kosovo".

Haradinaj: Izgubio sam na izborima zbog Srbije

PRIŠTINA - Odlazeći premijer Kosova Ramuš Haradinaj, izjavio je da je na prethodnim vanrednim parlamentarnim izborima izgubio glasove zbog Srbije.

U 48 škola Srpske prikupljeno 20.000 KM za djecu na Kosmetu

ŠAMAC - Učenici iz 48 osnovnih i srednjih škola Republike Srpske do sada su pomogli dvije humanitarne akcije Odbora iz Banjaluke za pomoć Srbima na Kosovu i Metohiji, uplativši ukupno više od 20.000 KM.

"Ako se SAD uključe u pregovore Srbije i KiM, onda će i Rusija"

BEOGRAD - Ako SAD budu insistirale na tome da se uključe u pregovarački proces Beograda i Prištine, onda i Rusija ima pravo da bude dio toga, jer je sa Srbijom strateški partner, rekao je ruski senator Valerij Rjazanski.

Brnabić: Argentina ne menja stav o Kosovu

BEOGRAD - Argentina neće mijenjati svoj principijelni stav kada je riječ o nepriznavanju jednostrano proglašene nezavisnosti Kosova, rekao je argentinski šef diplomatije Felipe Sola na sastanku sa premijerom Srbije Anom Brnabić u Buenos Ajresu.

"Veselji u Hag pozvan kao osumnjičeni"

PRIŠTINA - Iako predsjednik DPK, Kadri Veselji, koji je u ponedjeljak otputovao za Hag, gdje će u Specijalnom sudu biti saslušan u okiru istraga o zločinima tzv. OVK nad Srbima, nije rekao u kom svojstvu je pozvan, bivši agent SHIK, Naim Miftari, kaže da je predsjednik parlamenta pozvan kao osumnjičeni.

Pacoli od svojih milijardi izdvaja milion evra za Albaniju

PRIŠTINA - Bedžet Pacoli, čija imovina se na KiM i u inostranstvu mjeri u milijardama, donirao je milion evra za obnovu i pomoć porodicama u Albaniji.

Najčitanije