Kosovo i Metohija

Vučić: Nismo srećni zbog odluke Izraela

BEOGRAD - "Izrael je izabrao da im je Amerika najvažnija i to neće sjajno uticati na naše odnose, nismo srećni zbog toga", rekao je predsjednik Srbije Aleksandar Vučić povodom uspostavljanja diplomatskih odnosa Izraela i takozvanog Kosova.

Godišnjica upozorenja UN o opasnostima osiromašenog uranijuma na KiM

BIJELJINA - Ujedinjene nacije /UN/ saopštile su na današnji dan 2001. godine da su "pronađeni dokazi o radioaktivnosti na osam od 11 testiranih područja na Kosovu".

Hoti i Makron razgovarali o dijalogu Beograda i Prištine

PRIŠTINA - Premijer privremenih kosovskih institucija Avdulah Hoti razgovarao je danas sa francuskim predsjednikom Emanuelom Makronom o procesu dijaloga Beograda i Prištine, saopšteno je iz Hotijevog kabineta.

Grenel pozvao Srbe da glasaju za Trampa

BEOGRAD - Specijalni izaslanik predsjednika SAD za Beograd i Prištinu Ričard Grenel izjavio je da je uzbuđen zbog partnerstva sa srpskim narodom i srpskom vladom, kao i da je nakon sporazuma iz Vašingtona "osvanuo potpuno novi dan" u odnosima dvije zemlje. On je takođe pozvao Srbe u SAD da glasaju za ponovni izbor Donalda Trampa.

Sijarto: Nije fer da KiM bude preduslov za integracije Srbije

BEOGRAD - Ministar spoljnih poslova Mađarske Peter Sijarto izjavio je da nije fer da rješenje pitanja Kosova bude preduslov za to da Srbija uđe u EU ili ubrza svoje integracije.

Srbin tenkista u Sovjetskoj armiji: Tito nam zabranio da idemo na Kosovo

"Moja jedinica je poslije oslobođenja sjevera Srbije trebala da ide na Kosovo, ali je Tito to izričito zabranio. Pobunili su se Šiptari koji su trebali da idu na Sremski front. Da su Sovjeti otišli, danas bi bilo drugačije."

Novi kontingent američke vojske putuje na Kosovo i Metohiju

VAŠINGTON - Misija Sjedinjenih Američkih Država pri NATO najavila je danas slanje novih američkih trupa u mirovnu misiju na Kosovu i Metohiji.

Uhapšen Albanac osumnjičen za pucnjavu u Donjoj Brnjici

KOSOVSKA MITROVICA - Kosovska policija uhapsila je danas kosovskog Albanca koji je osumnjičen za pucnjavu koja se dogodila prije tri noći u školskom dvorištu gdje su se nalazila srpska djeca u selu Donja Brnjica kod Prištine.

Srpsku djevojčicu pokušali kidnapovati na Kosovu i Metohiji

KOSOVSKA MITROVICA - Nepoznate osobe pokušale su, u selu Babin Most kod Obilića, na silu da uguraju djevojčicu srpske nacionalnosti u automobil.

Provokacije albanskih navijača ispred Crkve Bogorodice Ljeviške

PRIZREN - Grupa albanskih navijača iz Prizrena okupila se danas ispred Crkve Bogorodice Ljeviške uzvikujući "Kosovo je srce Albanije".

Najčitanije