Kosovo i Metohija

Zaharova: Nije im uspjelo, Kosovo nije država

MOSKVA - Portparol ruskog Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova izjavila je da nije saglasna sa izjavom budućeg evropskog komesara za spoljnu politiku i bezbjednost Žozepa Borela da, ako Kina, Indija i Rusija ne priznaju Kosovo, ono necće biti država, istakavši da Kosovo i nije država.

Dačić: Priština nije imala ni promil šansi

BEOGRAD - Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić izjavio je da je Priština povukla kandidaturu za članstvo u Interpolu jer je shvatila da ne postoji nijedan promil šansi da Kosovo postane član te međunarodne policijske organizacije.

Haradinaj povukao zahtjev za članstvo Kosova u Interpol

BEOGRAD - Amabasada Srbije u Parizu dobila je notu kojom Ramuš Haradinaj povlači zahtjev za članstvo Kosova u Interpol.

Dačić: Očekujemo nastavak dijaloga i ukidanje taksi

BEOGRAD - Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić izjavio je da Beograd nakon završenih izbora na Kosovu očekuje da se nastavi dijalog, da se ukinu takse i time stvore uslovi da se traži mirno i kompromisno rješenje za sve probleme.

Srpskoj listi deset mjesta u kosovskom parlamentu

PRIŠTINA - Na osnovu obrađenih 95,88 odsto glasova, na vanrednim parlamentarnim izborima na Kosovu i Metohiji Srpska lista osvojila je svih 10 rezervisanih poslaničkih mjesta u kosovskom parlamentu, saopštila je Centralna izborna komisija (CIK) na osnovu prvih preliminarnih rezultata.

Do 11.00 časova na Kosovu i Metohiji glasalo 9,64 odsto birača

PRIŠTINA - Na vanrednim parlamentranim izborima na Kosovu i Metohiji do 11.00 časova glasalo je 9,64 odsto upisanih u birački spisak, saopšteno je iz Centralne izborne komisije samoproglašenog Kosova.

Ekipa Radio Beograda šest sati držana u pritvoru kosovske policije

KOSOVSKA MITROVICA - Ekipa prvog programa Radio Beograda privedena je u kosovsku policiju u južnom dijelu Kosovske Mitrovice i zadržana šest sati u pritvoru, a razlog privođenja nije poznat, prenela je "RTS".

Zeman će češkim vlastima predložiti da povuku priznanje Kosova

PRAG - Češki predsjednik Miloš Zeman rekao je da će iznijeti prijedlog predstavnicima vlasti Češke da bude povučeno priznanje nezavisnosti Kosova i Metohije.

Srpska lista kažnjena sa 30.000 evra zbog predizbornog spota

PRIŠTINA - Nastavljaju se incidenti tokom predizborne kampanje za vanredne parlamentarne izbore na Kosovu i Metohiji.

Haradinaj: Mitrovica nedjeljiva, kao i Kosovo

KOSOVSKA MITROVICA - Lider Alijanse za budućnost Kosova (ABK) i kandidat za premijera privremenih prištinskih institucija Ramuš Haradinaj poručio je iz Kosovske Mitrovice da su "taj grad kao i Kosovo nedjeljivi".

Najčitanije