Kosovo i metohija

Novi kontingent američke vojske putuje na Kosovo i Metohiju

VAŠINGTON - Misija Sjedinjenih Američkih Država pri NATO najavila je danas slanje novih američkih trupa u mirovnu misiju na Kosovu i Metohiji.

Uhapšen Albanac osumnjičen za pucnjavu u Donjoj Brnjici

KOSOVSKA MITROVICA - Kosovska policija uhapsila je danas kosovskog Albanca koji je osumnjičen za pucnjavu koja se dogodila prije tri noći u školskom dvorištu gdje su se nalazila srpska djeca u selu Donja Brnjica kod Prištine.

Srpsku djevojčicu pokušali kidnapovati na Kosovu i Metohiji

KOSOVSKA MITROVICA - Nepoznate osobe pokušale su, u selu Babin Most kod Obilića, na silu da uguraju djevojčicu srpske nacionalnosti u automobil.

Provokacije albanskih navijača ispred Crkve Bogorodice Ljeviške

PRIZREN - Grupa albanskih navijača iz Prizrena okupila se danas ispred Crkve Bogorodice Ljeviške uzvikujući "Kosovo je srce Albanije".

Mještani Donje Brnjice traže prisustvo policije i Kfor-a

PRIŠTINA - Mještani Donje Brnjice kod Prištine, gdje je pucano na srpsku djecu, zatražili su stalno prisustvo kosovske policije u blizini osnovne škole dok traje nastava, a od Kfora da patroliraju selom.

Srbi sa sjevera KiM: Hvala, predsjedniče Tramp

KOSOVSKA MITROVICA - Srbi na sjeveru Kosova i Metohije danas su na Brnjačkom mostu, na putu koji povezuje Beograd i Prištinu, i na brani jezera Gazivode, postavili velike transparente kojima su predsjedniku SAD Donaldu Trampu poslali poruku podrške, zbog njegove borbe za mir i napredak u regionu i angažovanja u dijalogu Beograda i Prištine.

Grenel: Vidimo se u Prištini i Beogradu ove sedmice

VAŠINGTON - Sprovođenje sporazuma koji su sklopljeni sa Prištinom i Beogradom glavni su prioriteti administracije američkog predsjednika Donalda Trampa, izjavio je večeras specijalni predstavnik Bijele kuće za dijalog Beograda i Prištine Ričard Grenel, pred dolazak u Prištinu i Beograd sljedeće nedjelje.

Tramp: Zaustavili smo masovna ubijanja između Srbije i Kosova

Američki predsjednik Donald Tramp u predizbornoj kampanji u Severnoj Karolini rekao je, između ostalog, da će možda biti izabran za Nobelovu nagradu za mir i u tom kontekstu pomenuo nedavno potpisan sporazum između Beograda i Prištine u Vašingtonu.

Petković: Srbima pripada 60 odsto ukupne imovine na Kosovu

BEOGRAD - Pomoćnik direktora Kancelarije Vlade Srbije za Kosovo i Metohiju Petar Petković izjavio je da je srpska imovina na Kosovu i Metohiji ogromna i da je riječ o 60 odsto ukupne imovine.

Grenel: Za Trampovu administraciju Beograd i Priština biće prioritet

VAŠINGTON - Američki specijalni izaslanik za dijalog Beograda i Prištine Ričard Grenel naglasio je da će za administraciju predsjednika Donalda Trampa Srbija i Kosovo nastaviti da budu prioritet.

Najčitanije